MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹Popularna naukaInternet i računariRačunari i InternetBaze podataka

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  Algoritmi veštačke inteligencije, edicija Grokking
  Autor: Rishal Hurbans
  Strana: 392
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Grokking Algoritmi veštačke inteligencije su napisani i ilustrovani kako bi se prosečnoj osobi u tehnološkoj industriji omogućilo razumevanje i implementacija algoritama veštačke inteligencije i njihova upotreba u rešavanju problema, putem upotrebe povezanih analogija, praktičnih primera i vizuelnih objašnjenja.

  Ko bi trebalo da pročita ovu knjigu

  Grokking Algoritmi veštačke inteligencije je namenjena programerima softvera i svima onima u industriji softvera koji žele da razotkriju koncepte i algoritme koji stoje iza veštačke inteligencije, kroz praktične primere i vizuelna objašnjenja, preko udubljivanja u teoriju i matematičke dokaze.

  Knjiga je namenjena svima koji razumeju osnovne koncepte računarskog programiranja koji uključuju promenljive, tipove podataka, nizove, uslovne izraze, iteratore, klase i funkcije - dovoljno je iskustvo u bilo kom programskom jeziku; i svakom ko razume osnovne matematičke pojmove kao što su promenljive podataka, predstavljanje funkcija i crtanje podataka i funkcija na grafovima.

  Kako je organizovana ova knjiga: Putokaz

  Knjiga sadrži 10 poglavlja, od kojih se svako fokusira na drugačiji algoritam veštačke inteligencije ili algoritamski pristup. Od početka knjige, materijal pokriva osnovne algoritme i koncepte koji čine osnovu za učenje sofisticiranijih algoritama do kraja knjige.

  • Poglavlje 1 - Intuicija veštačke inteligencije, uvodi intuiciju i osnovne koncepte koji obuhvataju podatke, tipove problema, kategorije algoritama i paradigme i slučajeve upotrebe za algoritme veštačke inteligencije.

  • Poglavlje 2 - Osnove pretraživanja, pokriva suštinske koncepte struktura podataka i pristupe primitivnim algoritmima pretraživanja i njihovoj upotrebi.

  • Poglavlje 3 - Inteligentno pretraživanje, ide korak dalje od primitivnih algoritama pretraživanja i uvodi algoritme pretraživanja za optimalno pronalaženje rešenja i pronalaženje rešenja u konkurentskom okruženju.

  • Poglavlje 4 - Evolucioni algoritmi, se koncentriše na delovanje genetskih algoritama u kojima se rešenja problema iterativno generišu i poboljšavaju oponašajući evoluciju u prirodi.

  • Poglavlje 5 - Napredni evolutivni pristupi je nastavak genetičkih algoritama, ali se dotiče naprednih koncepata koji obuhvataju kako se koraci u algoritmu mogu prilagoditi za optimalno rešavanje različitih tipova problema.

  • Poglavlje 6 - Inteligencija roja: Mravi, udubljuje se u intuiciju inteligencije roja i razrađuje kako algoritam za optimizaciju kolonijom mrava koristi teoriju o tome kako mravi žive i rade na rešavanju teških problema.

  • Poglavlje 7 - Inteligencija roja: Čestice nastavlja sa algoritmima roja dok se udubljuje u to koji su problemi sa optimizacijom i kako se rešavaju pomoću optimizacije rojem čestica - jer on traži dobra rešenja u velikim prostorima za pretraživanje.

  • Poglavlje 8 - Mašinsko učenje, prolazi kroz tok procesa mašinskog učenja za pripremu podataka, obradu, modeliranje i testiranje - za rešavanje problema regresije pomoću linearne regresije i problema klasifikacije pomoću stabala odlučivanja.

  • Poglavlje 9 - Veštačke neuronske mreže, otkrivaju intuiciju, logičke korake i matematičke proračune u treningu i korišćenje veštačke neuronske mreže za pronaženje obrazaca u podacima i predviđanjima; istovremeno ističući njeno mesto u tokovima rada mašinskog učenja.

  • Poglavlje 10 - Učenje pojačano Q-učenjem pokriva intuiciju podrške učenju iz bihevioralne psihologije i deluje kroz Q-Learning algoritam za agente kako bi naučili dobre i loše odluke koje donose u okruženju.

  Poglavlja treba čitati redom od početka do kraja. Koncepti i razumevanje se izgrađuju usput, tokom napredovanja kroz poglavlja. Korisno je referencirati se na Python kod, koji se nalazi u repozitoriju, nakon čitanja svakog pojedinog poglavlja da bi se eksperimentisalo i da bi se stekao praktičan uvid u to kako se može implementirati odgovarajući algoritam.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Algoritmi veštačke inteligencije, edicija Grokking
  Izdavač: Kompjuter biblioteka
  Strana: 392 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 16,5 x 24,0 cm
  Godina izdanja: 2021
  ISBN: 978-86-7310-561-1
  Naručite
  Cena: 2.500 RSD
  Vaša cena: 2.299 RSD
  Cena za inostranstvo:
  23,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  mob. 066/305510
  fiksni telefoni nisu trenutno dostupni

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Mašinsko učenje: Scikit-Learn, Keras i TensorFlow: koncepti, alati i tehnike za izgradnju inteligentnih sistema
  2880 din.

  Jasan kod: Priručnik za pisanje jasnih programa
  0 din.

  Personalni računari u sistemima merenja i upravljanja
  1980 din.

  Robotika - zbirka rešenih zadataka
  1240 din.

  Objektno orijentisani način mišljenja (5. izdanje)
  1040 din.

  Operativni sistemi, prevod 9. izdanja
  3730 din.

  SQL programiranje – sa primerima u SQL bazi podataka
  1690 din.

  Python 3 za naučnu i inženjersku primenu
  1700 din.

  Tehnička fizika - Izabrana poglavlja
  1340 din.

  Osnove veštačke inteligencije i mašinskog učenja
  2195 din.

  Python mašinsko učenje, prevod trećeg izdanja
  3135 din.

  SOLIDWORKS 2020 za mašinske inženjere
  3120 din.

  Čista arhitektura: stručni vodič za strukturu i dizajn softvera
  2660 din.

  40 algoritama koje bi svaki programer trebalo da zna
  2195 din.

  Node.js veb razvoj - prevod petog izdanja
  2926 din.

  Uvod u digitalni marketing
  2299 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024