MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹PsihologijaPopularna psihologija
  127 protumačenih snova
  Autor: Ivan Nastović
  Strana: 479
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  San – možda jedna od najčešćih tema koja svakodnevno zaokuplja pažnju svakog čoveka, bio mlad, star, obrazovan ili ne, konačno je spušten u javu – razumevanja.

  Knjigom 127 PROTUMAČENIH SNOVA Ivan Nastović je otvorio novu stranicu posebne literature o tumačenju snova kod nas, i u svetu.

  Autor, Ivan Nastović, doktor psiholoških nauka, specijalista za kliničku i dubinsku psihologiju i naš najbolji poznavalac tumačenja snova ponudio je kako kolegama - stručnjacima, tako i laicima stručno i razumljivo tumačenje snova. Knjiga je logični nastavak prethodnog naslova "Psihologija snova i njihovo tumačenje", čime se značajno zaokružuje ova tema. Putem razumljive metodologije tumačenja snova i iznošenjem niza primera, autor podučava čitaoca kako da na pravi način razume svoje snove i tako stekne bolji uvid svog socijalnog funkcionisanja i okruženja na putu kreiranja kvalitetnijeg i bogatijeg života. Posebno su zanimljivi delovi knjige u kojima autor posvećuje košmarnim snovima, kao i autorovo tumačenje snova istorijskih ličnosti (Hitler, Kralj Aleksandar Obrenović i kraljica Draga, Tomislav Karađorđević...). Košmarnim snovima dr Nastović daje novu dimenziju naglašavajući njihovu dragocenost i korist za snevača. Dr Nastović razbija uvreženu zabludu, i to ne samo u narodu već i kod eksperata, da su košmarni snovi nešto negativno. Autor košmare posmatra kao životne dobronamerne i mudre "savetnke" koji saopštavaju nešto ružno i neugodno, ali sa skrivenom porukom i poukom. Naravno, autor Nastović, pored ostalog, piše o funkciji i značaju snova, simbolima sna, bukvalnom i metaforičnom tumačenju, kriterijumima za tačno protumačen san, o metodološkim postulatima i terminima... O potrebi tumačenja snova, autor kaže: – Sve veći broj ljudi, posebno oni koji žive u velikim gradovima, pati od praznine i dosade, tako da, prema rečima Mari Luiz fon Frans, filmovi i televizija, gledanje sportskih i političkih uzbuđenja mogu neko vreme zaokupiti pažnju, ali se ljudi iznova, iscrpljeni i razočarani, vraćaju pustoši svojih života. Zato je jedina prava pustolovina koja preostaje pojedincu u savremenom društvu, prema Jungovom mišljenju, istraživanje vlastitog nesvesnog, koje ne sme biti zanemareno, pošto je ono "prirodno, beskrajno i moćno kao "zvezde". To istraživanje nam omogućavaju naši snovi i njihovo tumačenje.

  Prometej


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: 127 protumačenih snova
  Izdavač: Prometej Novi Sad
  Strana: 479 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 20 cm
  Godina izdanja: 2008
  ISBN: 978-86-515-0146-6
  RASPRODATO
  Nije u planu obnavljanje izdanja

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Psihologija snova i njihovo tumačenje
  2890 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024