MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Knjige▹Računari i InternetObrada zvuka

    Prikaži 8 puta
    veću sliku


    Preuzmite
    Sadržaj
    Interakcija i dizajn zvuka u elektronskoj muzici
    Autor: Dušan Petrović
    Strana: 304
    Ostali detalji
    Veličina slova: A A
    Knjiga dr Dušana Petrovića “Interakcija i dizajn zvuka u elektronskoj muzici” koja je pred čitaocima, nastala je kao rezultat autorovog višegodišnjeg bavljenja elektronskom muzikom i uređajima koje ona koristi, kao i dugogodišnjeg praktičnog istraživanja odnosa između strvaralačkog kompozicionog procesa i računarske podrške tom stvaralačkom procesu. Autor će taj odnos nazvati interaktivnim i ovu svoju ideju dosledno dokazivati na stranicama ove knjige.

    Praktična uloga knjige ”Interakcija i dizajn zvuka u elektronskoj muzici” i njena upotrebljivost su veoma veliki. Njena edukativna korisnost takođe. Poglavlja u kojima se izlažu protokoli korišćenja i dizajniranja zvuka, vode direktno ka mogućnosti da čitalac bude u situaciji da sam koristi, stvara i dizajnira ”svoj” zvuk, i da se na taj način priključi svetu muzike i zvuka kao specifičnog oblika stvaralaštva, dakle ljudske kreativnosti.

    Ivana Stefanović, kompozitor


    Problematika kojom se knjiga bavi je veoma aktuelna i obuhvata brojne probleme vezane za interakciju i dizajn zvuka. Može se reći da je prilikom obrade teme korišćeno praktično sve što je dostupno u savremenoj literaturi. Dato je dovoljno materijala na osnovu koga se može sagledati, iz najrazličitijih uglova, šta sve stoji na raspolaganju kompozitorima i dizajnerima zvuka na današnjem nivou. Izneti koncepti će i dalje provocirati kompozitore i izvođače da otkrivaju uvek nove forme izražavanja.

    Knjiga, u svakom pogledu, ima najsavremeniji karakter, kada se radi o pristupu interakciji i dizajnu zvuka u elektronskoj muzici, te se, sa zadovoljstvom preporučuje integralno štampanje ovog obimnog i veoma sadržajnog teksta.

    dr Petar Pravica, redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu



    O AUTORU

    Prof. dr DUŠAN PETROVIĆ, kompozitor i dizajner zvuka, rođen 9. decembra 1962. godine u Beogradu. Vanredni profesor na katedri za Muzičku produkciju i Dizajn zvuka na Akademiji umetnosti u Beogradu, šef katedre.

    Diplomirao i magistrirao kompoziciju u klasi akademika Dušana Radića.

    Doktor nauka o umetnostima iz oblasti Muzičke teorije i dizajna zvuka. Odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom Interakcija računara i kompozitora u oblasti Muzike i Dizajna zvuka

    Stručno se usavršavao u oblasti Dizajna zvuka (Berklee, SAD i Solid State Logic u Zagrebu).
Autor je muzike i dizajna zvuka za filmove, televizijske serije, pozorišne predstave, radio drame, brojne najavne televizijske špice, spotove i reklame.

    Nosilac je 3 nagrade na jugoslovenskim festivalima "Nedelja Radija", kao i Godišnje nagrade Radio Beograda za najbolju muziku u radio drami 1989. godine.

    Snimio je i postproducirao brojna estradna muzička vinilna i kasetna izdanja, kompakt diskove kako za domaće tako i za inostrano tržište – francuski Virgin i japanski Sony.

    Uradio je nahsinhronizaciju brojnih crtanih TV serija kao i prvu srpsku dugometražnu nahsinhronizaciju, takođe i prvi srpski miks rađen tehnologijom okružujućeg zvuka 5.1, za dugometražni francuski crtani film "Kiriku".

    Autorska muzika mu je izvođena na Kolarčevom Univerzitetu u Beogradu u Studiju M u Novom Sadu, u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u Moskvi.


    Detaljni podaci o knjizi
    Naslov: Interakcija i dizajn zvuka u elektronskoj muzici
    Izdavač: Samostalni izdavač Dušan Petrović
    Strana: 304 (cb)
    Povez: tvrdi
    Pismo: latinica
    Format: B5
    Godina izdanja: 2015
    ISBN: 978-86-918761-0-4
    RASPRODATO
    Nije u planu obnavljanje izdanja





    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    MIKRO KNJIGA D.O.O.
    Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
    e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
    Komercijalna banka: 205-33117-65
    Matični broj: 07465181
    Šifra delatnosti: 5811
    PIB: 100575773
    Dokumenti o identifikaciji

    © Mikro knjiga 1984-2024