Vaša korpa
(prazna je)
  Napredna pretraga

  (veća slika)

  Preuzmite delove knjige
  Sadržaj
  Predgovor
  Poglavlje 1
  Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++

  Autor: Dragan Milićev
  Izdavač: Mikro knjiga
  Strana: 480 [više detalja]
  Oblast: Računari i InternetC++
  (ukupno ocena 1)

  Opis
  Najkompletniji udžbenik na našem jeziku za objektno orijentisano programiranje (OOP) i jezik C++. Pogodan je za sve koji žele da se po prvi put upuste u novu metodologiju pisanja softvera i najpopularniji programski jezik, kao i za one koji već o tome nešto znaju jer su u knjizi rasvetljene sve tajne ovog jezika.

  Na lagan i postupan način knjiga uvodi čitaoca u osnovne principe objektno orijentisanog programiranja i jezika C++, kao modernog sredstva za realizaciju softvera. Prikazuje i objašnjava sve detalje jezika, kako bi čitalac bio sposoban da analizira i najsloženije tuđe programe i biblioteke klasa, kao i da piše kompleksne sopstvene programe u bilo kom okruženju. Prikazan je jezik u celini, tako da knjigu može čitati i onaj ko uopšte ne poznaje jezik C. Knjiga sadrži i prikaz jedne objektne metodologije. Na nizu primera objašnjavaju se naprednije tehnike programiranja na jeziku C++. Iako su objašnjenja jasna, postupna i detaljna, nivo izlaganja je izuzetno visok.
  Knjiga je namenjena profesionalnim programerima i svima onima koji žele da povećaju produktivnost u projektovanju i pisanju velikih softverskih paketa. Ona nije udžbenik iz programiranja, već polazi od pretpostavke da čitalac zna osnovne pojmove tradicionalnog, strukturiranog programiranja i jezika, kao što je, na primer, Pascal. Ipak, knjiga je kompletan uvod u OOP i jezik C++.

  I Deo: Uvod u objektno orijentisano programiranje i jezik C++
  Prvi deo knjige sasvim laganim tempom, na krajnje jednostavnim i očiglednim primerima objašnjava suštinu pojmova i osnovne principe OOP-a: apstrakciju (klase i objekte), enkapsulaciju, nasleđivanje i polimorfizam, kao i koncept preklapanja operatora u jeziku C++. Prvo se iznose razlozi za uvođenje objektnih koncepata, a zatim i njihovo značenje, sa osloncem na jezik C++ kao sredstvo za njihovu realizaciju. Primeri su pisani tako da istaknu i da detaljima sintakse jezika ne prikriju suštinu prikazanih koncepata. Može se reći da prvi deo predstavlja brz i lagan pregled kompletnog jezika C++.

  II Deo: Koncepti jezika C++ koji nisu objektno orijentisani
  U drugom delu knjige opisani su delovi jezika C++ koji nisu u direktnoj vezi sa OOP-om. Ovi delovi su uglavnom preuzeti iz jezika C, ali ima i onih koji su potpuno novi. I jedni i drugi su sasvim detaljno prikazani. Opisani su osnovni pojmovi jezika, organizacija programa i povezivanje, pretprocesor, ugrađeni tipovi (uključujući i reference), deklaracije, operatori, izrazi, naredbe i funkcije.

  III Deo: Objektno orijentisani koncepti jezika C++
  Ovo je najveći deo knjige, jer detaljno opisuje sve objektno orijentisane koncepte jezika C++. Prvo se izlažu delovi vezani za klase: pojmovi apstrakcije i enkapsulacije, članovi i objekti klase, prava pristupa, pokazivači na članove klase, statički članovi klase, konstruktori i destruktori. Opisani su koncepti vezani za preklapanje operatora, naslđivanje i polimorfizam. Prikazani su i svi detalji generičkog mehanizma (šabloni) i obrade izuzetaka delova koji su u jezik uvedeni tek u novijim verzijama.

  IV Deo: Uvod u objektno orijentisano projektovanje
  Opisan je stil pisanja programa na jeziku C++. Dati su praktični saveti i programerske tehnike koje se mogu smatrati naprednim u pisanju kvalitetnog softvera. Ukratko je objašnjena i jedna objektna metodologija projektovanja, kako bi čitalac bio u potpunosti obučen da samostalno projektuje i realizuje i najsloženije softverske pakete.

  Prilozi
  Prilozi su poseban kvalitet knjige. Data je gramatika jezika C++. Dati su mnogi zbirni pregledi složenijih i važnijih delova jezika, u vidu tabela, algoritama i sematskih prikaza koji pomažu u razumevanju. Na kraju, priložen je i rečnik engleskih termina, kako bi čitalac bio u stanju da prati stranu literaturu i ovu knjigu.

  Mišljenja o knjizi
  'Knjiga je prvenstveno namenjena ljudima koji se profesionalno bave programiranjem, a žele da se upuste u vode objektne metodologije kao nove strategije u programiranju. Međutim, ona je namenjena i mlađim, ambicioznim ljudima koji imaju smisla, sposobnosti i predznanja da se upuste u jedan nov izazov.'
  prof. dr Dušan Velašević, recenzent

  'Pojava ove knjige predstavlja značajan događaj, jer je prvi put u literaturi na našem jeziku spojena metodologija objektno orijentisanog programiranja i projektovanja sa samom implementacijom u jeziku C++.'
  prof. dr Zoran Jovanović, recenzent

  'Prva knjiga kod nas koja se iscrpno bavi svim detaljima jezika C++, čak i onima o kojima se nije moglo naći ništa u do sada izdatim knjigama.'
  Janko Stamenović, saradnik časopisa Računari

  O autoru
  Dragan Milićev je diplomirani inženjer elektrotehnike. Radi kao asistent na Katedri za računarsku tehniku i informatiku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Oblasti interesovanja su mu objektno orijentisano programiranje, konkurentno programiranje i paralelno i distribuirano procesiranje. Radio je na više velikih softverskih projekata, a danas svoje bogato iskustvo prenosi savetovanjem, predavanjima i ovom knjigom.

  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++
  Izdavač: Mikro knjiga
  Strana: 480
  Pismo:
  Format: 16,2 x 23,5 cm
  Godina izdanja: 1995
  ISBN: 86-7555-037-5

  Redovna cena:
  1.800,00 DIN
  Cena:
  1.620,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  15,00 EUR
  Kom.:

  Korišćeni primerci
  Cena:
  900,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  9,00 EUR

  Naručite telefonom:
  011/3055010
  +381 11 3055010


  Kupite u kompletu:
   

  +

   
   

  +

   
  Redovna cena: 3.500,00 DIN
  Cena kompleta: 2.800,00 DIN
  Objektno orijentisano modelovanje na jeziku UML Skripta sa praktikumom, Dragan Milićev Marko Zarić Nebojša Piroćanac 800,00 DIN
  Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++, Dragan Milićev 1.800,00 DIN
  Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++ Skripta sa praktikumom, Dragan Milićev Ljubica Lazarević Jelena Marušić 900,00 DIN

   

  +

   
  Redovna cena: 2.700,00 DIN
  Cena kompleta: 2.160,00 DIN
  Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++, Dragan Milićev 1.800,00 DIN
  Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++ Skripta sa praktikumom, Dragan Milićev Ljubica Lazarević Jelena Marušić 900,00 DIN

  Kupci koji su kupili ovu knjigu kupili su i:

  Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++ Skripta sa praktikumom
  Cena: 810,00 DIN

  Misliti na jeziku C++ (+ CD)
  Cena: 2.250,00 DIN

  Objektno orijentisano modelovanje na jeziku UML Skripta sa praktikumom
  Cena: 720,00 DIN

  Kako ne treba programirati na jeziku C++
  Cena: 360,00 DIN

  C++ jasnim jezikom
  Cena: 900,00 DIN

  Vaša istorija (stavke koje ste pogledali)

  Vaša ocena i mišljenje
  Prijavite se i dajte ocenu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  , odlican uvod u objektno programiranje, 13.10.2007, pošiljalac: deki (svi komentari ovog čitaoca)
  Knjiga daje jasan i postepen uvod u objektno programiranje i razvoj objektno orjentisanog softvera uopste.Manje je vazno sto je kao implementaciono sredstvo izabran programski jezik C++,mada je era objektnog programiranja zazivela bas sa ovim jezikom.Knjiga je odlican prirucnik za one koji vec poznaju neki strukturni programski jezik kao C ili Paskal,a odlicna za one koje poznaju neke osnove i zele da prosire i prodube svoje znanje probajuci C++.Odlicna knjiga,ponajvise mozda za studente koji slusaju ovaj jezik.Sve pohvale autoru.Topla preporuka !

  Pitanja, odgovori, mišljenja... (odlazak u forum →)
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Stela, urednik
  Poruka: 84
  Lokacija: Beograd
  Poslato: 21.10.2014, 09:00
  Poštovani, traženi komplet ćete moći da kupite na predstojećem Sajmu knjiga. Pozdrav.
  arhimed
  Poruka: 1
  Lokacija: Beograd
  Poslato: 21.10.2014, 00:17
  Da li će knjiga, u kompletu sa skriptom i praktikumom, moći da se kupi na vašem štandu na predstojećem Sajmu knjiga?
  Mikro knjiga, prodajno odeljenje
  Poruka: 120
  Lokacija: Beograd
  Poslato: 29.11.2012, 09:53
  Poštovani,

  Knjigu možete kupiti direktno kod naših distributera:

  U kjižari Glosarijum, Kraljevića Marka 1
  i u knjižari Delfi SKC

  Ili poručiti putem naše internet prodavnice preko korpe.

  Pozdrav.
  4c0
  Poruka: 3
  Lokacija:
  Poslato: 28.11.2012, 21:28
  U kom prodajnom mestu u Beogradu mogu naći ovu knjigu?

  © 1984-2015 Mikro knjiga