VAŠA
KORPA
Prazna je
Osnovana 1984. godine

(veća slika)

Objektno orijentisano modelovanje na jeziku UML Skripta sa praktikumom

Autori: Dragan Milićev, Marko Zarić, Nebojša Piroćanac
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 266 ► Ostali detalji
Oblast: Računari i InternetOstali programski jezici | Računari i InternetProjektovanje softvera
A A A

Opis
Skripta Objektno orijentisano modelovanje na jeziku UML nastala su kao prateći materijal za kurseve koje je autor držao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i na drugim mestima. Skripta predstavljaju preliminarni materijal, odnosno izbor i sažetak iz istoimene knjige koja je u perspektivi. Namenjena su za nastavu u okviru odgovaraju–ih kurseva.

Skripta objašnjavaju principe objektnog modelovanja i koncepte koje jezik UML podržava, daju preporuke za razvoj softvera kroz sve faze, sadrže principe projektovanja i projektne obrasce. Skripta objašnjavaju i načine na koje se koncepti OO modelovanja implementiraju na jezicima C++ i Java i u bazama podataka.

Skripta su proširena Praktikumom koji sadrži mnoštvo primera sa objašnjenjima, zadataka za vežbu sa rešenjima, kao i kratko uputstvo za korišćenje paketa Rational Rose, danas najpopularnijeg alata za OO modelovanje.

Ova skripta su namenjena studentima, nastavnicima i polaznicima kurseva, kao i svim softverskim inženjerima, projektantima, programerima i rukovodiocima softverskih projekata koji žele da ovladaju modernom tehnologijom objektno orijentisanog softverskog inženjerstva, na nivou na kome se ona u svetu primenjuje u poslednjih nekoliko godina. Podrazumeva se da čitalac poznaje osnovne koncepte objektno orijentisanog programiranja koje podržavaju svi klasični objektno orijentisani programski jezici (npr. C++ ili Java). Skripta polaze od tog nižeg nivoa objektnog programiranja i objašnjavaju principe vizuelnog objektnog modelovanja softvera koji predstavljaju prirodnu nadogradnju objektnog programiranja.

O autorima
Dragan Milićev je diplomirani inženjer elektrotehnike i magistar računarskih nauka. Predaje nekoliko predmeta vezanih za softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Učestvovao je kao saradnik, konsultant ili rukovodilac na desetak velikih softverskih projekata u zemlji i inostranstvu. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova u međunarodnim i domaćim Śasopisima. Izlagao je na mnogim konferencijama i držao predavanja po pozivu i kurseve. Pored ove, napisao je i još dve zapažene knjige o objektno orijentisanom softverskom inženjerstvu. Oblasti interesovanja su mu objektno orijentisano softversko inženjerstvo, informacioni sistemi, modelovanje softvera i paralelno i distribuirano procesiranje. Autoru možete pisati na adresu milicev@kiklop.etf.bg.ac.yu.

Marko Zarić i Nebojša Piroćanac su diplomirani inženjeri elektrotehnike. Učestvovali su na nekoliko velikih softverskih projekata, a svoje značajno iskustvo u objektno orijentisanom modelovanju i programiranju prenose ovom knjigom. Sa njima možete stupiti u kontakt preko adresa mardar@eunet.yu, odnosno pirke@eunet.yu


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Objektno orijentisano modelovanje na jeziku UML Skripta sa praktikumom
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 266
Pismo:
Format: 16,8 x 23,5 cm
Godina izdanja: 2001
ISBN: 86-7555-161-4
Naslov originala: Objektno orijentisano modelovanje na jeziku UML Skripta sa praktikumom
Izdavač originala: Mk
Naručite
Redovna cena:
800,00 DIN
Cena:
720,00 DIN
Cena za inostranstvo:
7,00 EUR
Kom.:

Korišćeni primerci
Cena:
400,00 DIN
Cena za inostranstvo:
4,00 EUR

Naručite telefonom:
011/3055010
011/3055015
+381 11 3055010
+381 11 3055015

Kupite u kompletu:
 

+

 
 

+

 
Redovna cena: 3.500,00 DIN
Cena kompleta: 2.800,00 DIN
Objektno orijentisano modelovanje na jeziku UML Skripta sa praktikumom, Dragan Milićev Marko Zarić Nebojša Piroćanac 800,00 DIN
Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++, Dragan Milićev 1.800,00 DIN
Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++ Skripta sa praktikumom, Dragan Milićev Ljubica Lazarević Jelena Marušić 900,00 DIN

Kupci koji su kupili ovu knjigu kupili su i:

Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++
Cena: 1.620,00 DIN

Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++ Skripta sa praktikumom
Cena: 810,00 DIN

UML ukratko
Cena: 900,00 DIN

Vizuelno modelovanje: Rational Rose 2002 i UML
Cena: 350,00 DIN

UML za projektovanje baza podataka
Cena: 950,00 DIN

Vaša istorija (stavke koje ste pogledali)

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka