MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹PsihologijaPopularna psihologijaPriručnici i vodiči

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  Transakciona analiza u organizacijama : tajne uspešnih organizacija i lidera
  Autor: Dr Sari van Poelje
  Strana: 151
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Knjiga je zbirka tekstova o novom pogledu na transakcionu analizu (TA) u organizacijama i pruža nove koncepte koji objašnjavaju strukturu i dinamiku grupa i organizacija, kao i alate za intervencije u radu (prevod sa engleskog Stefan Vučićević). Međunarodni autorski tim sačinjavaju iskusni transakcioni analitičari, koučevi i konsultanti: Lusi Fridman (Lucy Freedman, SAD), Neli Mihol (Nelly Micholt, Belgija), Žak Moro (Jacques Moreau, Francuska), Valeri Redman (Valerie Redman, Australija), Sandra Vilson (Sandra Wilson, Škotska) i Sari van Poelje (Holandija) koja je autorka jednog teksta, ali je i prikupila radove i urednica je ovog izdanja.

  U pojedinačnim autorskim tekstovima ovi stručnjaci ukazuju na nove načine pomoću kojih se možete baviti pitanjima i problemima liderskih uloga u organizacijama, objašnjavaju grupne mitove – mit osnivača, mit identifikacije i mit nade, kao i OK vezivanje u organizacijama. Neki od ciljeva autora su da rastumače šta danas znači savremeno radno mesto, kako povećati nivo osećanja da smo i mi i drugi OK u poslu, ali i kako izbeći mogućnost da zaposleni postane „imovina“ preduzeća. Autori postavljaju i zanimljiva pitanja: Kako proceniti emotivno vezivanje članova tima metodom 7C? Ima li organizacija svoju ličnost, svoje svesno i svoje nesvesno? Kako do bolje produktivnosti kroz transakcionu analizu?

  Radionica u Beogradu: 9. i 10. novembra 2018. godine Sari van Poelje će u Beogradu održati radionicu sa temom Upravljanje organizacijskim promenama alatima transakcione analize. Radionicu organizuju Psihopolis i TA Centar.

  Više informacija i prijavljivanje na: psihopolis.tac@gmail.com

  ORGANIZACIJA KAO SKUP MEĐULJUDSKIH TRANSAKCIJA

  Svaki zaposleni unosi svoje profesionalne kompetencije i lične karakteristike što utiče na kreiranje duha zajedništva u organizaciji. Transakciona analiza je moćno sredstvo za dijagnostikovanje i unapređenje međuljudskih odnosa i produktivnosti svake organizacije.

  Mast. Dragana Jovanović Boka, PTSTA – privremeni trener i supervizor

  transakcione analize i konsultant

  O autoru:

  Dr Sari van Poelje (Sari van Poelje, dr sc.) je međunarodni konsultant (TSTA), izvršni kouč i trener. Kao jedan od vodećih svetskih eksperata u oblasti menadžmenta ima trideset godina iskustva u radu sa rukovodećim timovima. Generalni je direktor holandske kompanije INTACT koja deluje u različitim državama i nudi usluge koučinga, konsultantske usluge i trening programe za menadžere, koučeve i konsultante.  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Transakciona analiza u organizacijama : tajne uspešnih organizacija i lidera
  Izdavač: Psihopolis
  Strana: 151 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: cm
  Godina izdanja: 2018
  ISBN: 978-86-6423-053-7
  Naručite
  Cena: 1.430 RSD
  Cena za inostranstvo:
  14,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024