MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹Učenje jezikaSrpski

  Prikaži 7 puta
  veću sliku


  Učimo srpski 1, VI izdanje / Serbian for foreigners
  This is a program for absolute beginners and those who have a very limited knowledge of Serbian. It offers enriched, systematic and dynamic approach to learning the Serbian language for foreigners.

  Učimo srpski 1 is based on experience derived from innumerable successful classes with beginners that were held at Azbukum over the years.
  There are illustrative, modern and very functional reading, writing, listening and speaking materials. Tips on everyday expressions, short grammar reviews, come with every lesson.

  Učimo srpski 1 consists of 12 lessons, each followed by exercises supplement + 6 revision tests + more than 120 minutes of listening activities + grammar overview + collection of all the words + audio scripts + exercises and test key.
  Dictionary translated into eleven languages (English, Russian, German, French, Italian, Spanish, Romanian, Greek, Hungarian, Polish and Arabic) and audio files are available online. Instructions for downloading are given within the book.

  Ovo je program za početni nivo učenja srpskog jezika kao stranog. „Učimo srpski 1“ donosi nov, osvežen i funkcionalan pristup učenju srpskog. Obogaćen je novim temama, savremenim tekstovima, prikazom svakodnevnih situacija, gramatičkim vežbanjima i bogatom zbirkom audio zapisa. U knjizi se nalaze lekcije, vežbanka, testovi, pregled osnova gramatike, audio materijali i vežbe za lakše usvajanje glasova i pisma srpskog jezika. Uz udžbenik „Učimo srpski 1“ ide i prošireni rečnik sa prevodom srpskih reči na jedanaest jezika: engleski, ruski, nemački, francuski, italijanski, španski, rumunski, mađarski, grčki, arapski i poljski jezik.

  REČ O KNJIZI

  Ovo je peto izdanje knjige „Učimo srpski 1“. Ona je namenjena početnicima ili onima k srpski znaju veoma slabo. Od prvog izdanja 1998. godine do danas knjiga „Učimo srpsk 1“ doživela je mnogo promena. Dopunjavana je i dorađivana sistematski. Pronalažena s nova i efikasnija rešenja za savlađivanje građe i izlaženje u susret potrebama Ijudi koje * se vremenom menjale. Proces progovaranja, usvajanja novih reči i gramatičkih pravila olakšan je uz tekstove i situacije iz svakodnevice koji jasno i živo oslikavaju frekventne primere. Uvedene su dinamične i interesantne vežbe za bogaćenje rečnika i proširivan] rečenice. Dodato je mnogo više zvučnih zapisa i vežbi slušanja, razumevanja i imitiranjč prirodnog tona govora na srpskom nego u pređašnjim izdanjima. Dodate su vežbe za pravilan izgovor i jasno prepoznavanje glasova srpskog jezika.

  „Učimo srpski 1“ pisan je ekavskom varijantom standardnog srpskog jezika uz, većim delom, oslanjanje na latinično pismo jer je uz njega primećen brži napredak na početnom nivou. Ćirilica, kao tradicionalno srpsko pismo, nije zanemarena. Ona se uvodi od pete lekcije i njena upotreba se intenzivira kako se korisnik bliži kraju knjige. Čuveni strah od ćirilice, s kojim se suočavaju skoro svi početnici, prevazilazi se lakše uz pomoć uvođenja nekolikih trikova - dati su tekstovi za čitanje na oba pisma paralelno ili, kada su dati isključivo ćirilicom, onda su ozvučeni, a u odeljku sa zvučnim zapisima se nalazi njihov latinični korelativ. Uz dodatne vežbe prepisivanja sa latinice na ćirilicu i diktate, sigurni smo da će i proces savlađivanja tradicionalnog srpskog pisma ići lakše. Do kraja knjige se očekuje potpuno usvajanje oba pisma. Knjiga je pravopisno pripremljena (uređena, napisana, priređena) prema „Pravopisu srpskog jezika”, u izdanju Matice srpske iz 1993. koji je preporučen kao zvanična norma, a usklađena je i sa izmenjenim i dopunjenim izdanjem „Pravopisa" iz 2010. godine.

  „Učimo srpski 1“ se sastoji od sledećih delova: dvanaest lekcija, vežbanke, dodatka, šest testova (po jedan iza svake druge lekcije), pregleda gramatičkih pravila, spiska zvučnih zapisa, spiska reči i izraza po lekcijama na srpskom, kao i rešenja svih zadataka iz lekcija, vežbanke i testova.

  Pored spiska reči i izraza datog u knjizi, pripremljen je rečnik sa njihovim prevodom na jedanaest jezika: engleski, ruski, nemački, francuski, španski, italijanski, grčki, mađarski, rumunski, poljski i arapski. Rečnik je postavljen na internet stranicu Centra Azbukum i odatle se lako može preuzeti u kombinaciji prevoda koji korisniku najviše treba. Pored rečnika na internet stranici Azbukuma nalaze se i svi zvučni zapisi. Potpuna novina uz „Učimo srpski 1“ su uputstva za predavače koja se takođe nalaze na pomenutoj internet stranici. Beskrajne mogućnosti virtuelnog sveta dopustile su nam da svojim korisnicima ponudimo više materijala i više prostora za rad. Nadamo se da će uvođenje još jedne dimenzije u rad na početnom nivou učenja srpskog kao stranog svima biti od koristi.

  Ovom prilikom zahvaljujemo kolegama i saradnicima koji su zdušno pomogli stvaranje ove knjige. Zahvaljujemo i svojim studentima čija nam je inspiracija da nauče srpski bila zvezda vodilja. Posebno zahvaljujemo našim đacima-prijateljima koji su dozvolili da pišemo o njihovim životima: Rosi Zamito Šiler, Ernstu Bruneru, Juliji Šapić, Ramiju Hašimu i Branislavu Jovanoviću. Koleginici Nataši Gačević zahvaljujemo na sjajnim testovima koje je priložila knjizi „Učimo srpski 1“.

  U Novom Sadu oktobar 2015.
  Autorke
  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Učimo srpski 1, VI izdanje / Serbian for foreigners
  Izdavač: Azbukum
  Strana u boji: 256
  Povez: meki
  Pismo: latinica i ћирилица
  Format: A4
  Godina izdanja: 2023
  ISBN: 978-86-908295-7-6
  Naručite
  Cena: 3.700 RSD
  Cena za inostranstvo:
  37,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024