МИКРО КЊИГА
  од 1984. год.
  ✚ Православни подсетник
  ♥ Lista želja
  Билтен
  Форум
  Контакти и питања
  Knjige ▹ PravoslavljeВеронаука | PravoslavljeДуховник | PravoslavljeКатихизис

  Prikaži 1.9 puta
  veću sliku


  Поуке и савети духовног оца: По старијим и новијим подвижничким Оцима и духоносним Старцима Цркве
  Страна: 336
  Остали детаљи

  A A A
  УВОДНА РЕЧ

  Један духоносни руски Старац 20. века рекао је: „Добрих и благочастивих свештеника је много, али да правилно руководи духовним животом може један од хиљаду – то је особен дар Божији!“

  Ова истина живи је нововековни, из крви сопственог опита изаврео одјек оних потресних речи којима је Свети апостол Павле говорио Коринћанима о своме апостолском служењу, неодвојивом од крста понижења који је носио као истински апостол Христов и као духовни „отац своје миле“ деце и служитељ Божији кроз којега она у Господа повероваше (1. Кор. 3, 5): Ако имате и хиљаде учитеља у Христу, али немате много отаца, јер вас ја родих Јеванђељем (1. Кор. 4,15).

  Тако је говорио Свети Апостол, истичући да Царство Божије није у ријечи него у сили (4, 20), није у пуком знању учитељском, у ријечи оних надмених (4, 19), него у сили љубави која истинског оца нагони да од спасења душе своје деце, и оне која падају и оне која напредују, никада не одустане, него да их као дјечицу своју опет с муком рађа, докле се Христос не уобличи у њима (Гал. 4, 19).

  У добу свеопште обездуховљености и духовне дезоријентисаности, у коме је мало опитних и духоносних отаца и стараца, учинило нам се упутним да боготражитељима наше Цркве понудимо зборник духовнога бисерја које су нам оставили Свети Оци старијих и новијих времена и најпознатији духоносни старци православног света 19. и 20. века, од Грчке до Русије, ти тихи и стрпљиви саговорници и молитвеници не само за све оне који су им притицали за савет и поуку, већ и за читав остали свет који им се, у својој надмености, никада није обраћао, као што им се не обраћа ни данас.

  Зборник „Поуке и савети духовнога оца“, који је пред чи- таоцима, чине две целине – „Духовне поуке“ и „Духовни савети“.

  Целина „Духовне поуке“ сачињена од опширнијих сагледавања духовног стања људи нашега у времена у свој његовој слојевитости и катихетских излагања основних истина хришћанске вере и тајни духовнога живота.

  Целина „Духовни савети“, пак, садрже кратке одговоре на кратка питања реалних верника нашега времена, у разговорима са духоносним старцима – нашим савременицима.

  Нека би Господ дао да сваки читалац у овој књизи пронађе оно што му је потребно на његовом личном путу ка спасењу, у његовом личном задобијању Царства Божијег, у његовом личном укључењу у Тело Христово – Цркву изван које нема спасења.

  Приређивач


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Поуке и савети духовног оца: По старијим и новијим подвижничким Оцима и духоносним Старцима Цркве
  Издавач: Светигора
  Страна: 336 (cb)
  Povez: тврди
  Писмо: ћирилица
  Формат: 23 cm
  Година издања: 2010
  ИСБН: 978-86-7660-130-1
  Naručite
  Cena: 850 RSD
  Cena za inostranstvo:
  9,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Православна педагогија
  990 din.

  Опитовање вечног живота: Беседе о старцу Јосифу Исихасти
  770 din.
  Nije uspeo upit b.mknjiga: SELECT IDpro,cenapuna,CenaPopust,popust FROM MKRoba WHERE ID =