MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Knjige▹PolitikaKorupcija

    Prikaži 3 puta
    veću sliku


    Расправа о политичкој корупцији
    Аутор: Тијана Перић Дилигенски
    Страна: 184
    Остали детаљи
    Veličina slova: A A
    Феномен корупције у овој књизи обрађен је из: политиколошког, социолошког и правног угла. Ауторка је показала умешност да готово неосетно прелази из једне у другу научну област, чиме је пружила значајан допринос синтетичком разматрању предметне појаве. Посебно важан научни допринос остварен је на плану разматрања коруптивног деловања у сфери јавног и политичког, где лош одабир правно-процедуралних и процесних решења може да нанесе већу штету него на стотине индивидуално-коруптивних деловања доносилаца одлука. Стога је ауторка, као политиколог, правник и социолог, највећи научни допринос остварила управо нудећи институционална решења која ицправљају патолошко стање друштвене аномије.

    Владан Станковић

    Тијана Перић Дилигенски је по годинама млада ауторка, но истовремено и ауторка и истраживачица присутна бар деценију на нашој академској и јавној сцени, са већ формираним препознатљивим, научно утемељеним исказом који је истовремено и стилски рафиниран и читљив публици која долази и изван академске јавности. И када се ради о истраживачима феномена блиских интересу политичке јавности, попут политичке корупције и одговорности, ради се о изузетно ретком дару, уз паралелни развијени потенцијал синтезе различитих приступа. Својевремено сам ауторкине „ране радове” окарактерисао као доказ њеног уласка на велика врата академске позорнице. Данас могу рећи да је она у прочељу сцене.

    Зоран Стојиљковић

    Студија Тијане Перић Дилигенски је неспорно вредан научни допринос који заслужује највишу оцену и похвалу. Књига је од велике користи и за теоријске увиде када је у питању политичка корупција и за трагање за бољим нормативно--практичним начинима и мерама у борби против ове опаке и зле појаве по свако друштво.

    Чедомир Чупић

    Постављајући пред себе као циљ да објасни узрочне корелате између појаве политичке корупције и институционалних аранжмана на примеру република насталих на подручју некадашње Југославије, монографија Расправа о политичкој корупцији већ представља хвале вредан истраживачки покушај, будући да таквих компаративних студија до сада није било у политиколошким дисциплинама на простору бивше Југославије.

    Миодраг Јовановић





    Детаљни подаци о књизи
    Наслов: Расправа о политичкој корупцији
    Издавач: Čigoja štampa
    Страна: 184 (cb)
    Povez: meki
    Писмо: ћирилица
    Формат: B5
    Година издања: 2021
    ИСБН: 978-86-531-0701-7
    Naručite
    Cena: 1.050 RSD
    Cena za inostranstvo:
    11,00 EUR
    Kom.:
    ili
    Naručite telefonom:
    Nije radno vreme
    nismo dostupni na telefonu.





    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    MIKRO KNJIGA D.O.O.
    Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
    e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
    Komercijalna banka: 205-33117-65
    Matični broj: 07465181
    Šifra delatnosti: 5811
    PIB: 100575773
    Dokumenti o identifikaciji

    © Mikro knjiga 1984-2024