MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Knjige▹Dečje knjigeEdukativne

    Prikaži 3 puta
    veću sliku


    KARTE UČIM I IGRAM SE - MATCH IT
    Autor: Mirjana Milenić
    Strana: 54
    Ostali detalji
    Veličina slova: A A
    Uz edukativne karte Učim i igram se: Match it! – igra s kartama, dete će na lak i zabavan način, kroz igru vežbati logičko zaključivanje i usvojiti nove reči na engleskom jeziku.
    Ova igra s kartama omogućava igranje različitih tradicionalnih igara, kao što su: tablić, tač, magarac, igra memorije itd. U igri može učestvovati 2–6 igrača.
    Karte su podeljene u 9 grupa označenih različitim bojama, a sadrže parove koji su određeni prema sledećim kriterijumima: zvuku, osobinama ljudi i životinja, pripadnosti, bojama, broju, profesiji, celini i početnom slovu. Svaka grupa označena je drugom bojom.
    Predlozi za igru:
    1. Tablić – Izbaciti jedan par po želji i igrati klasičan tablić sa 52 karte. Dakle, deli se po 6 karata, na talon se izbacuju 4 karte i nose se parovi. Na kraju je pobednik igrač sa više parova. Broj igrača: 2–4.
    2. Tač – Sve karte se podele ravnomerno prema broju igrača. Svako na početku ima svoju gomilu karata (licem okrenutim nadole) i okreće po jednu kartu praveći novu gomilu karata (licem okrenutim nagore). Igrač koji prvi izvuče kartu s brojem 1, započinje stvaranje glavne gomile na talonu. Igrači dalje po brojevima slažu karte na gomilu dok ne završe brojem 54. Pored brojeva na glavnoj gomili, treba pratiti sve brojeve na vidljivim kartama protivnika, jer je moguće staviti kartu koja sledi i na gomilu drugog igrača. Ukoliko igrač propusti priliku da stavi kartu sa sledećim brojem na bilo koju gomilu, svako od protivnika mu dodaje po jednu kartu, te se njemu kao kazna za nepažnju gomila karata uvećava. TOUCH (tač) znači dodirnuti, tako da čim igrač dotakne neku kartu, njome mora i da odigra tj. nema vraćanja poteza. Pobednik je igrač koji prvi ostane bez karata. Broj igrača: 2–5.
    3. Magarac – Jedna od omiljenih dečjih igara za koju za 4 igrača treba odvojiti po 4 karte iz 4 kategorije po želji. Funkciju „male dvojke“ ima karta sa knjigom (karta označena zvezdicom) koja se predaje u svakom trećem krugu i onemogućava igraču koji je drži da „spusti“ karte. Onaj ko prvi sakupi 4 karte iz iste kategorije treba brzo da spusti karte ispred sebe. Čim se to desi, i ostali igrači treba što brže da spuste karte. Ko poslednji spusti karte dobija slovo M (a onda redom i ostala slova do slova C, svaki put kada poslednji spusti karte). Ko prvi dođe do poslednjeg slova tj. dobije sva slova reči MAGARAC, ispada iz igre. Umesto reči magarac može se odabrati bilo koja reč na engleskom jeziku. U zavisnosti od uzrasta to mogu biti reči koje se najčešće pogrešno pišu, npr.: WEDNESDAY, ACCOMMODATION, ENVIRONMENT.
    4. Lažeš! – Za ovu igru potrebno je ravnomerno raspodeliti karte igračima. Jedna karta se stavi na talon licem nagore, tako da se vidi zadata boja koju igrači treba da prate. Igrači odgovaraju na boju tako što ređaju karte licem nadole, te ostali igrači ne mogu znati da li je igrač stavio odgovarajuću kartu ili je „lagao“. Igra se zahuktava kada igrači krenu sa optužbama. Nakon nečijeg poteza bilo koji igrač može da uzvikne: „Lažeš!/You are lying!“ Nakon provere, ako je igrač na potezu stvarno lagao, uzima celu gomilu karata sa talona, a ako nije, onda igrač koji ga je optužio uzima gomilu i igra se nastavlja. Baš kao u pravoj igri, moguće je promeniti boju kartama sa brojevima 1, 11, 21, 31, 41, 51 i tako igrati bez laganja. Pobednik je igrač koji prvi ostane bez karata.
    5. Igra memorije – Poređati karte licem nadole u formaciji 6x4 (odabrati najpre poznatije parove reči), pa postepeno dodavati parove dok se ne stigne do kompletne formacije 6x9. Okretati po dve karte istovremeno i ako čine par, igrač kupi par i igra ponovo, a ako ne, vraća karte u prvobitni položaj, nakon čega je red na sledećeg igrača. Pobednik je igrač koji najbolje vizuelno pamti gde se koja reč nalazi i tako na kraju sakupi najviše parova. Vrlo je važno karte vraćati na identično mesto, te održavati redove i kolone početne postavke, ostavljajući prazna mesta tamo gde je već uzeta karta i napravljen par.
    Tokom igre bi bilo dobro naglas izgovarati reči sa kartica i spontano ohrabrivati upotrebu engleskog jezika:
    – It’s a pair!/It’s not a pair!
    – Who plays the first?
    – Whose turn is it? My/Your turn!
    – How many pairs/cards have you got?
    – I have got more/less pairs than you.
    – Who is the winner? I won!
    – Congratulations! Well done!
    – Don’t worry! Bad luck!
    – It will be better next time!
    • Novi naslov iz serijala Učim i igram se
    • Kutija sadrži 54 karte
    • Sjajna zabava za celu porodicu ili društvo
    • Pomoću karata dete će se i igrati i učiti engleski jezik
    Ciljna grupa 7+


    Detaljni podaci o knjizi
    Naslov: KARTE UČIM I IGRAM SE - MATCH IT
    Izdavač: Vulkan
    Strana: 54 (cb)
    Povez: meki
    Pismo: latinica
    Format: 9,1x13,7 cm
    Godina izdanja: 2023
    ISBN: 9788610048544
    Naručite
    Cena: 449 RSD
    Cena za inostranstvo:
    4,00 EUR
    Kom.:
    ili
    Naručite telefonom:
    Nije radno vreme
    nismo dostupni na telefonu.





    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    MIKRO KNJIGA D.O.O.
    Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
    e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
    Komercijalna banka: 205-33117-65
    Matični broj: 07465181
    Šifra delatnosti: 5811
    PIB: 100575773
    Dokumenti o identifikaciji

    © Mikro knjiga 1984-2024