MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Knjige▹PravoslavljeАпостоли
    Цариник-апостол Матеј: заштитник запослених у финансијском сектору
    Аутор: Алфонз и Јута Пауш
    Страна: 71
    Остали детаљи
    Veličina slova: A A
    Као што се то из наслова може наслутити, књига говори о светом Матеју, једном од дванаесторице апостола. Књига покушава објаснити због чега је баш овај светац, заштитник служби које раде у, и око финансија целог хришћанског света. Примерак оргинала књиге преводилац је добио од Аустријских колега цариника 2001-е године, а на преводу је радио више од годину дана, с обзиром да се ради о "специфичној" теми, и да је требало сакупити обиман материјал за српску верзију, а требало је времена и за добијање одобрења аутора оргинала као и издавача, Управе царина Немачке за издавање верзије на српском језику.

    Мотивација за превод и за издавање књиге била је спознаја како служби царине, иако славе Крсну Славу свети Матеј сваке године, углавном немају сазнања ко је заправо био светац Матеј. Иконе са његовим ликом су постављене на зидове канцеларија у царинарницама, на местима где су се раније налазиле слике лидера државе, али када би упитали колеге, ко је на икони, већина би одговорила да је то свети Матеј док друга сазнања о њему немају. Та чињеница је подстакла господина Варгу, да кроз превод књиге и додатак, користећи постојеће Православне изворе, пре свега "Житије Светих" коју је написао Архимандрит Јустин Поповић - пребодобни Јустин Ћелијски , приближи Светог Матеја, својим колегама, а и другим људима који раде у сличним службама, као и онима који су жељни сазнања о почетцима Хришћанства.

    Оргинал књиге је преведен и на енглески као и на друге европске језике, богато илустрован уметничким делима која приказују Матеја. Рађена је на квалитетном папиру, и због атрактивног изгледа уврштена је међу протоколарне поклоне финансијских служби Европе.


    Детаљни подаци о књизи
    Наслов: Цариник-апостол Матеј: заштитник запослених у финансијском сектору
    Страна у боји: 71
    Povez: тврди
    Писмо: ћирилица
    Формат: 20 x 21 cm
    Година издања: 2010
    ИСБН: 978-86-87563-08-7
    Cena: nije formirana





    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    MIKRO KNJIGA D.O.O.
    Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
    e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
    Komercijalna banka: 205-33117-65
    Matični broj: 07465181
    Šifra delatnosti: 5811
    PIB: 100575773
    Dokumenti o identifikaciji

    © Mikro knjiga 1984-2024