Digitalna fotografija - priručnik koji nedostaje
Dodaj u podsetnik - Wish List
Kolorni priručnik koji treba da se isporučuje uz digitalni aparat.

Naša najprodavanija knjiga na Sajmu knjiga.

Digitalna fotografija je skoro jedina vrsta fotografije u današnje vreme. U ovom trenutku, 99 procenata svih fotoaparata koji se proda su digitalni. Da, trebalo je da prođe dosta vremena - prvi digitalni fotoaparat se pojavio 1994. godine – ali filmska fotografija je na kraju postala samo jedna mala niša. Više se uopšte ne prave filmski digitalni fotoaparati, a veoma malo kompanija prodaje filmove.

O ovoj knjizi

Ova knjiga je nastala kako bi odgovorila na sva navedena pitanja, a i na mnoga druga. Ona je grubo podeljena na dva dela, o kojima možete da razmišljate kao o „fotografskom“ i „digitalnom“ delu.

Fotografski deo. Prvo, ova knjiga obezbeđuje kompletnu osnovu profesionalne fotografije. Ona pažljivo razmatra umetničke faktore uključene u fotografisanje – kompoziciju, osvetljenje i ekspoziciju – i kako da ih primenite koristeći 37 milijardi komandi prisutnih u modernim digitalnim fotoaparatima.

I usput da spomenem: Za razliku od većine knjiga o fotografiji, koje se pretežno bave SLR fotoaparatima (oni veliki crni sa zamenljivim objektivima), ova knjiga jednaku pažnju poklanja i kompaktnim džepnim fotoaparatima. Na kraju krajeva, oni čine 91 posto od svih prodatih fotoaparata.

Digitalni deo. Drugo, ova knjiga obezbeđuje kompletan kurs vezan za to šta da radite nakon što ste snimili fotografiju. Ovaj deo prati čitav ciklus rada sa ovim fotografijama: prebacivanje na Mac ili PC, upotreba besplatnih programa za njihovo organizovanje i editovanje i na kraju slanje fotografija na lokacije na kojima će moći da ih vidi odgovarajuće publika. Svaki postojeći oblik distribucije je pokriven u ovoj knjizi: email, štampa, slajdšou, desktop pozdine, kolaži, filmovi, skrinsejveri, pa čak i slagalice i donji veš.

Napomena Ova knjiga obezbeđuje vodič za programe za organizovanje fotografija: Picasa (za Windows, besplatan program od Google-a) i iPhoto (od Apple-a, instaliran je na svakom Mac-u). Ona pokriva ova dva programa zato što su (a) odlični, (b) laki za korišćenje, i (c) besplatni.

Ako posedujete Photoshop ili Photoshop Elements, koji su mnogo ozbiljniji editori fotografija, onda vam čestitamo – vi ste daleko ispred nas. Ako kupite Photoshop: The Missing Manual ili Photoshop Elements: The Missing Manual dobićete još 900 stranica materijala vezanog za digitalnu fotografiju.


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Digitalna fotografija - priručnik koji nedostaje
Izdavač: Kompjuter biblioteka
Strana u boji: 294
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Format: 17x24 cm
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-86-7310-453-9
RASPRODATO
Nije u planu obnavljanje izdanja

Kupljeno uz ovu knjigu

Digitalna fotografija, 2. deo
1710 din.

Digitalna fotografija, 4. deo
1710 din.

Digitalna fotografija, 1. deo, prevod 2. izdanja
1710 din.

Digitalna fotografija, 3. deo
1710 din.

Photoshop CS6 i CC za digitalne fotografe
2475 din.

C++ jasnim jezikom
900 din.

C# 5.0 za programere: Sveobuhvatan referentni priručnik
1400 din.

Perl
900 din.

Naučite Perl, prevod 4. izdanja
990 din.

Python kuvar, prevod 3. izdanja
1980 din.

Adobe Photoshop CS6: Učionica u knjizi + DVD
1650 din.

Pivo: za neupućene, prevod 2. izdanja
1260 din.

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka
IDI NA VRH STRANE
Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga