МИКРО КЊИГА
  од 1984. год.
  ✚ Православни подсетник
  ♥ Lista želja
  Билтен
  Форум
  Контакти и питања
  Knjige ▹ PravoslavljeБожић | PravoslavljeМолитвеници | PravoslavljeПост

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  Божићни пост: Мисли и молитве за сваки дан Божићног поста
  Аутор: -
  Страна: 104
  Остали детаљи

  Blagoslovio: Njegovo Preosveštenstvo Episkop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko-Primorski G. Amfilohije
  A A A
  УВОД

  Наша Света Православна Црква одредила је једнодневне постове као и четири вишедневна. Време поста је прилика за телесно и духовно уздржање, преиспитиваље и покајање, за узрастање у вери. Четрдесетодневни Божићни пост, који траје од 15/28. новембра до 25. децембра (7. јануара), јесте период припреме за Рођење Господа и Спаса нашег Исуса Христа, другу Пасху, највећи хришћански празник после Васкрса.

  Спољашња припрема за дочек и прославу Божића је добра јер је чинимо из љубави према ближњима, старајући се да набавимо и припремимо све што је неопходно за прославу најрадоснијег хришћанског празника. Међутим, много је важније да извршимо унутарњу припрему, односно да припремимо своју душу, да је очистимо од греха, украсимо врлинама и припремимо за долазак Богомладенца Христа. Одвојимо време за молитву, душекорисно читање и богомислије у тишини да бисмо се срцем и умом везали за чудесно Рођење Господа нашег Исуса Христа и размишљали о дубини Божје љубави према нама! Молитвено прославимо Пресвету Богородиuу, Мајку Божју, Коју Небо и Земља слави као часнију од Херувима и неупоредивно славнију од Серафима, неуморну заштитницу и заступницу рода хришћанског.

  Циљ ове књиге је да својим садржајем подстакне верне на ревност током Божићног поста, овог нашег мисленог и молитвеног хаџилука до Витлејема. У миру и радости постимо духом и телом да бисмо припремили душе своје за Рођење Богомладенца Христа, Коме нека је свака слава, част и поклоњење са Беспочетним Оцем и Свесветим Духом у векове векове. Амин!

  Приређивач


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Божићни пост: Мисли и молитве за сваки дан Божићног поста
  Издавач: Манастир Светог Архангела Михаила, Превлака
  Страна: 104 (cb)
  Povez: meki
  Писмо: ćirilica
  Формат: 13,5 x 20 cm
  Година издања: 2011
  ИСБН:
  RASPRODATO
  U pripremi je obnovljeno izdanje
  Ako želite da vam javimo kada bude u prodaji:

  Prijavite se ovde da biste mogli da rezervišete.


  Kupljeno uz ovu knjigu
  Nije uspeo upit b.mknjiga: SELECT IDpro,cenapuna,CenaPopust,popust FROM MKRoba WHERE ID =