MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹BeletristikaIstorijski roman

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  SVET: PORODIČNA ISTORIJA
  Autor: Sajmon Sibag Montefjore
  Strana: 1312
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Majstor pripovedanja i autor međunarodnih bestselera donosi nam priču o ljudskom rodu od preistorije do danas ispričanu kroz ono što je zajedničko čitavom čovečanstvu: kroz porodice.
  Polazimo od otisaka stopala porodice koja je koračala obalom pre 950.000 godina, a odatle nas Montefjore dalje vodi na uzbudljivo epsko putovanje kroz porodice koje su oblikovale naš svet: Cezari, Medičiji i Zului, osmanska i mogulska loza, Bonaparte, Habsburzi i Inke, Rokfeleri i Krupovi, porodice Čerčila, Kenedija, Kastra, Nehrua, Pahlavija i Kenijate, Saudijci, Kimovi i Asadi.
  Bogat spisak likova stvara živo srce istorije. Neki su bili čuvene – ili zloglasne – vođe, od Aleksandra Velikog, Atile, Manse Muse, Ivana Groznog i Džingis-kana do Hitlera, Margaret Tačer, Obame i Putina. Drugi su bili stvaraoci, od Sokrata, Mikelanđela i Šekspira do Njutna, Mocarta, Balzaka, Frojda i Bouvija.
  Neki su manje poznati: Hungvu, prosjak i kasnije osnivač dinastije Ming; Kamehameha, osvajač Havaja; Zenobija, carica koja je prkosila Rimu; Anri, kralj Haitija; Gospođa Murasaki, prva žena romanopisac; Sajida el Hura, marokanska kraljica pirata. Ovde se ne nalaze samo kraljevi i kraljice, nego i proroci, varalice, glumci, gangsteri, umetnici, naučnici, lekari, magnati, ljubavnici, žene, muževi i deca.
  Ovo je istorija sveta ogromnih razmera; obuhvata vekove, kontinente i kulture, i povezuje ih ratom, seobama, bolestima, verom, medicinom i tehnologijom s ljudima u središtu drame čovečanstva. Očaravajuća kao roman, ova knjiga na nezapamćeni način dočarava ljudski rod i sve njegove radosti i tuge, ljubavi, izume i surovosti, jednom jedinom pripovesti koja će zauvek pomeriti granice onoga što istorija može da ostvari.
  „Snažno ostvarenje. Izuzetno ambiciozno, puno znanja i iznenađenja.“;
  – Piter Frankopan
  „Usredsređujući se na porodicu, Montefjore donosi intimnost koje obično nema u istorijama sveta. Ova knjiga ima ličnost i dušu. Neizrecivo zanimljivo.“;
  – Times
  „U ovom delu neverovatnog obima i bezgraničnog znanja Montefjore prepliće priče o slugama, dvoranima, vladarima, pionirima, propovednicima i filozofima koji su stvarali istoriju. Blistavo.“;
  – Henri Kisindžer
  „Knjiga za ljude koji žele da čitaju o ljudima. Smela multikulturna istorija koja ne povlađuje nijednom gledištu, geografskom, kulturnom ili etničkom. Izvanredno!“;
  – Wall Street Journal
  „Majstorski prikaz ljudske istorije koji vrvi od života.“;
  – Kirkus Reviews


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: SVET: PORODIČNA ISTORIJA
  Izdavač: Laguna
  Strana: 1312 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 17.5x24.5 cm
  ISBN: 9788652149926
  Naručite
  Cena: 4.499 RSD
  Cena za inostranstvo:
  45,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024