МИКРО КЊИГА
  од 1984. год.
  ✚ Православни подсетник
  ♥ Lista želja
  Билтен
  Форум
  Контакти и питања
  Knjige▹PravoslavljeСвета РусијаРазно

  Prikaži 1.9 puta
  veću sliku


  Када власт није од Бога: Света Русијо! Чувај веру православну, у њој је твоја тапија.
  Аутори: Татјана Грачова, превод Ранко Гојковић
  Страна: 264
  Остали детаљи

  Благословио: Po blagoslovu visokopreosvećenog arhiepiskopa Vladivostočkog i Primorskog Venijamina
  Veličina slova: A A
  У својој новој књизи, Татјана Грачова нам показује, пре свега, пример хришћанског стајања у Истини, живота по правди – без ласкања, лажи, лицемерја.

  Слично Светом Јовану Претечи, она позива народ да се обрати истинској вери својих предака, зато што зна, како су ишчезли и били расејани древни Јудеји због богоодступништва. Памти шта се десило двадесет векова касније са дворјанима, спахијама, трговцима и официрима Русије, које је због безверја разобличавао Свети праведни Јован Кронштантски. Где су они сада? Где су њихови дворци, спахилуци, уносне куће и велепоседи?

  Али, и разобличавати и опомињати – данас је знатно сложеније него што је то било почетком двадесетог века. Како убедити људе у то да је садашња власт допуштена од Бога због наших грехова? Више од осамдесет година генетске селекције, практично генетског рата против руског народа, уништење наследног одабира руске нације, довело је до тога да многе Русе данас са великом тешкоћом можемо назвати Русима. Пропаганда данашњих средстава јавног информисања, активно користећи многа "културна" средства, формира лик некаквог новог Руса – нешто потпуно безидејно, безвољно, егоистично, огрезло у страстима, без Отаџбине, без привржености и љубави према својој нацији. Из женског менталитета су скоро избачени гени скромности, стида, целомудрија, мушкарци се лишавају руске неустрашивости, одважности, части...

  Па ипак, упркос свој трагичности совјетског периода, наша Црква је жива, и Света Русија је такође жива. А спасиле су их, по речима патријарха Пимена, "беле мараме", наше жене које нису одступиле од вере, које су својим молитвеним подвигом помогле нашем народу да однесе победу у Великом Отаџбинском рату и преживи све страхоте двадесетог века.

  И ево, у наше лукаво и трагично време, када невидљива Хазарија све жешће и активније спрема Русији нову Голготу, Господ опет даје одважну мужевност жени. Као што је Он дао мужевност женама мироносицама да одстоје код Крста (када су се сви ученици, осим младог Јована Богослова, уплашили и побегли у страху, напустивши Учитеља), тако је Он данас даровао ту женску неустрашивост Татјани Грачевој, чији нас пример надахњује на мужевност, отрежњује наш земаљски ум, који је престао да мисли о Вишем, о спасењу сопствене породице и рођене Отаџбине, који је престао да разликује непријатеље који су ушли у сваку руску (и српску; прим. прев.) кућу...

  Књига Татјане Грачове је позив нашој омладини да се извуче из зомбираног информационог пространства, позив да се промене животна начела – од потрошачких и наслађивачких ка пожртвованом служењу Богу, Отаџбини и Народу. Да појме сву одговорност за судбину Русије (и Србије; прим. прев.) тако што ће у скорој будућности узети кормило управљања државом.

  Ова књига – чији излазак сматра неопходним и правовременим архиепископ Владивосточни и Далекоисточни Венијамин – пламени је позив патриотама Русије да се врате вери својих отаца, коју су чували током целе историје Русије, да се врате Богу и постану Божији. Зато, ако желимо да спасемо Русију без Бога, тада ни рат више неће бити Божији, већ наш...

  УМЕСТО ПРЕДГОВОРА

  Ако смо ми Божији, онда је и рат Божији...

  До смрти се бори за истину и Господ ће побеђивати за тебе.
  Свети Јован Златоусти


  Говорећи "светска закулиса" ми смо подразумевали "тајну безакоња", говорећи "тајна безакоња" ми схватамо да су многа дела те мреже скривена иза седам брава. На пример, до дан-данас, нико не зна имена истинских власника приватне компаније "Федерални резервни систем", која већ скоро стотину година штампа без контроле и ограничења "америчке" доларе, дајући их у кредит влади САД, продајући их са безумном рентабилношћу по целом свету, и по целом свету унапред купујући политичаре, министре, председнике. Упркос свему, нека имена постају позната. Ротшилди, Моргани, Рокфелери, та и њима слична презимена-авети и удружења која су под њиховом влашћу, већ су постали злослутни "водени жигови" на страницама светске историје, чија појава неумитно доноси човечанству неизбројна страдања и патње.

  Али, шта покреће такве "људе" који су данас себи задали циљ да "скрате" становништво земље на једну, две или три милијарде људи? Питање је можда из области психијатрије, али, ипак...

  Наравно, то није љубав. Није чак ни мржња. То је невероватна концентрација смеше нељудске жестине и вишевековне мржње, која убија све живо у души.

  Само спољашњошћу личећи на људе, они образују демонску пасмину људи мртвих душа, "синова погибли" који су се вековима уводили у култ поклоњења ономе који је од почетка био отац лажи и човекоубица. То су људи пакла, који су, живећи овде, на земљи, његово дах и већ за живота су осуђени на будуће вечне муке.

  Они немају и не могу имати Отаџбину. Код њих не постоји жива душа и зато код њих одсуствује благородство: њима су непојмљива осећања достојанства и части, али им је, као ником другом, појмљива страст према "драгоценим металима".

  Њима је непозната истинска љубав, јер свако ко воли − светли љубављу, а они су слични безводним облацима или пепелу расејаном по земљи, које свуда доноси мрак.

  Љубав је светлост свету, то је сунце духовног живота, и ако у земљи живе људи који воле, онда та земља светли љубављу. Таква духовно-сунчана земља до дан-данас остаје Русија. Зато, када данас слаби љубав у Русији, слаби и светлост свету.

  И у наступајућем сумраку постаје све теже распознавати "синове погибли", а њима све лакше творити своју "тајну безакоња".

  Ипак, ако се уздигне изнад телесног живота и извуче из равни "душе и тела" у тродимензионални духовни свет, људски живот бива у потпуно другачијој, реалној светлости.

  Тада јасно почињеш схватати да је љубав, или чак идеал љубави, у ствари, апсолутно мерило свих људских вредности. Заједно са тим схватањем, долази и познавање главних закона духовног живота, који су исто тако непромењиви као и закони светских тежњи. "Бог је љубав и који пребива у љубави, у Богу пребива и Бог у њему" (1. Јн 4,16). А "који не љуби не познаде Бога; јер Бог је љубав" (1. Јн 4,8). Практично знање и жеља да се живи по законима духовног света – управо то данас разликује Русију од многих других земаља, у томе је њен главни духовни ресурс кога хоће да нас лише, да би нас коначно себи потчинили...

  Но, засад је Бог са нама! Да би Га познали и били са Њим, Он нам је дао савест и религиозни осећај, који као јак ветар разгорева огањ ума и даје му снагу за неопходно проникнуће у духовни свет, откуда проистичу све моћне линије материјалног живота.

  Он је дао и форму нашем религиозном осећању, које зовемо вером православном – која, очврснувши, постаје чврсто знање. Он нам је дао Цркву у којој се тај осећај развија и учвршћује. И на крају, Он нам је дао венац светих мученика и исповедника православне вере, који нас својим подвигом уверавају у светост наше Цркве.

  Не постоји на свету ништа веће и драгоценије од вере, која је заснована на хришћанској љубави према Богу и ближњима. Проналазећи је, ми проналазимо царско достојанство.

  И као и сваку драгоценост, и љубав треба да пазимо и чувамо као највећу вредност на нашој грешној земљи, јер је у њој смисао, залог и основа садашњег и будућег живота. Управо њу чувају хришћански народи, несебично је предајући другима као светлост живота у тами паганског битисања.

  И у руском народу њу чува, већ више од десет векова, Православна Црква.

  Сам назив Православна говори о правилном, тј. истинитом прослављању и општењу са Богом, које у својој основи потиче од самих апостола – Христових ученика. Православље је видљиво сведочанство тајног живота нашег народа са Богом.

  Наши преци оставили су нам не мало примера постојаности у истини и чувању Православне вере, против које се данас окомила сва светска тама, руковођена од стране идеолога "тајне безакоња". Кажњени због свог богоотпадништва безумљем срца, "неразумни Хазари", "синови погибли" – одвлаче за собом милионе и милионе, које, као суво грање у ватру, "кнез овога света" баца на грађење нове Вавилонске куле, назване Нови светски поредак. Као што и приличи лукавим човекоубицама, они од свих скривају да је тај "поредак" – поредак пакла...

  Опијени "успехом", они јуре ка свом циљу, не видећи то зло и злобу којима су преиспуњени и које су сада усмерили само на "туђе".

  Но, чим достигну своје циљеве и остану насамо са собом, кад већ не буде потребе борити се са "туђима", они ће почети тражити "туђе" међу својима и прождирати једни друге. Такав је непобитни закон безбожног живота! Тако видимо да и Свето Писмо додељује "царству антихриста" само три и по године, апсолутно симболичан период мањи од једног мандата садашњих председника-демократа, практично магновење у историјским размерама.

  Нико међутим не пориче да ће и то "магновење" бити страшно и трагично, као човекова смрт коју свако жели да одложи што је могуће више...

  Но, и када побију све живо на земљи, они ће остати бескрајно немоћни пред Богом, Који може из камена створити Себи поново живу душу, "синове Аврамове". Зато и данас, за нашу утеху, ми чујемо Његов глас: "Не бојте се и не плашите се тога мноштва великога, јер није ваш рат него Божији" (2. Днев 20,15). Шта ове речи значе за нас? Значе оно што је најважније – да заувек остајемо Божији, ослушкујући Његов глас, живећи по Његовој, а не по својој вољи. Тим речима Он нам стално говори: "Не бојте се и не плашите се! И не размишајте о томе како и преко кога ћу се Ја обрачунати са вашим непријатељима!" Јер је Он рекао преко пророка Самуила: "Знајте да ваше мисли нису Моје мисли". Али, то ипак не значи да ми не треба ништа да предузимамо ради свога спасења, ради спасења својих породица, држава. Наша активност треба да буде наша активна социјална позиција и да, у складу са својим могућностима, помажемо једни другима. Свако на свом месту да буде хришћанин, свако да у себи победи малодушност, бојажљивост, гордост. Ако си Рус – помози Русу! Данас је основна битка непријатеља уперена против Руса. "Ради како треба, а биће како Бог да!"


  САДРЖАЈ

  УМЕСТО ПРЕДГОВОРА
  Ако смо ми Божији,
  Ако смо ми Божији, тада је и рат Божији, 5

  НАЈАМНИЦИ НА ВЛАСТИ
  Шта се крије иза увођења нове светске валуте, 13
  Познаћете их по њиховим плодовима, 23
  Нема народа - нема ни државе, 34
  Уништење економије по Џорџу Сорошу, 40
  Русија у савременом свету: Запад је притајио дисање, 44
  Ко спрема велики рат против Русије: упозорење начелника ГРУ ВС РФ, 51

  ВАКЦИНЕ - ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТЕЊЕ
  Није толико страшан грип - колико је страшна његова вакцина, 63
  Вирусни напад на Украјину, 73
  Царство антихриста у акцији, 79

  НАЈАМНИЦИ У ЦРКВИ
  Крсташки поход Ватикана против СССР-а и Русије, 95
  Тајне папског двора. Бжежински - "Крсни отац" Папе Јована Павла II, 106
  Католичанство - хришћанство без Христа, 126
  Распад националне државности преко вируса католицизма, 142
  Ко спрема Осми Васељенски?, 155

  РАТ АНТИСИСТЕМА ПРОТИВ РУСКЕ ИСТОРИЈЕ НАМЕТАЊЕ МИТОВА
  Иван Грозни - Цар у служби Богу и народу, 188
  Молодинска битка, 219
  Одговор Грозног Цара јеретицима, 223
  Мит о убиству митрополита Филипа, 226
  Царско учење о самодржавној власти, 232

  ФОРМУЛА ПОБЕДЕ НАД ХАЗАРОКРАТИЈОМ
  Шта се са нама дешава, 239
  Шта нам је чинити: позив ка војницима духа, 24


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Када власт није од Бога: Света Русијо! Чувај веру православну, у њој је твоја тапија.
  Издавач: Samostalni izdavač Ranko Gojković
  Страна: 264 (cb)
  Povez: meki
  Писмо: ћирилица
  Формат: 14.5x20.5 cm
  Година издања: 2010
  ИСБН: 978-86-913003-1-9
  Naručite
  Cena: 1.100 RSD
  Cena za inostranstvo:
  11,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Света Русија против Хазарије
  1100 din.

  Завера папизма против хришћанства: Историјске сензације
  1100 din.

  О крсту Светог Владике Николаја
  1100 din.

  Kultni predak Stefan Vukčić Kosača
  756 din.

  Апокалипса: Тумачење Откривења Јовановог, Свети оци о другом доласку Христовом и царству небеском
  1590 din.

  Polako Mitre stignućeš
  450 din.

  Док сте ви спавали: Глобалистички пројекат тајне синархија
  790 din.

  Хрвати у светлу историјске истине
  700 din.

  Linux s komandne linije
  1760 din.

  Отац Серафим Роуз: житије и дело, 1. део
  1400 din.

  Отац Серафим Роуз: житије и дело, 2. део
  1090 din.

  Отац Серафим Роуз: житије и дело, 3. део
  1400 din.

  Акатисти Пресветој Богородици
  1490 din.

  Пад гордих: Коме Црква није мајка, томе Бог није отац
  620 din.

  Дарујте љубав: Последња руска царица Света Александра Фјодоровна Романова
  780 din.

  К светлости Јеванђеља Христовог: Духовна размишљања над Јеванђељем по Марку
  500 din.

  Српска црква и Викиликс: завет или издаја
  420 din.

  Православни поглед на еволуцију
  600 din.

  Život svetog Save
  900 din.

  Свети Силуан: Држи ум свој у аду и не очајавај
  1590 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023