MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 10 puta
  veću sliku


  Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera
  Dodaj u listu želja - Wish List
  U svojoj knjizi Sivi vuk - Bekstvo Adolfa Hitlera, dvojica britanskih publicista odbacuju zvaničnu verziju firerove smrti, po kojoj se on ubio u svom bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945. a Braunova počinila samoubistvo. Umesto toga, oni tvrde da postoje brojni dokazi, koje su prikupljali više od pet godina, a koji ukazuju na to da je na kraju Drugog svetskog rata ovaj par pobegao iz Berlina da bi iznova započeo život u enklavi pod kontrolom nacista u fašitičkoj Argentini. Hitler je lagodno i srećno živeo do 1962. godine i čak izrodio potomstvo.

  U podzemnom bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945. pred najezdom pobedonosne sovjetske Crvene armije, Hitlerovi verni saradnici su ubili njihove dvojnike dobrovoljce - podoficira Vermahta i jednu glumicu "treće kase"! Hitler je sa Evom tri dana raniije u potaji izašao iz bunkera i ukrcao se u avion koji je sleteo u holandski grad Tonder. Par je potom menjao razna prevozna sredstva i na kraju se u Španiji ukrcao u podmornicu koja ih je odvela do obala Argentine, gde su stigli upravo u trenucima kada su ubijeni njihovi dvojnici...

  Knjiga koja je u Velikoj Britaniji odmah postala bestseler nazvana je po pseudonimu vođe Rajha "Sivi vuk", koji mu je, još 1943. godine, u svom planu za evakuaciju nadenuo najbliži saradnik Martin Borman. Borman je sastavio plan "dislokacije" najvišeg nacističkog rukovodstva iz Nemačke u Južnu Ameriku u slučaju da se ratna sreća okrene protiv Berlina. Planom su do najsitnijiih detalja predviđene maršrute bekstva za svakog ponaosob, kao i sijaset drugih detalja. Saučesnici u tom bekstvu bili su američki obaveštajci kako bi zauzvrat došli do ratne tehnologije koju su nacisti razvijali i do tvorca nemačkog raketnog programa Vernera fon Brauna. On je verno služio Hitleru, ali je po propasti Trećeg rajha osnovao američki kosmički program i rukovodio njime!


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera
  Izdavač: Admiral Books
  Strana: 392 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 21 x 13,5 cm
  Godina izdanja: 2012
  ISBN: 978-86-88617-36-9
  Naručite
  Cena:
  1.000,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  10,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020