MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige ▹ AntropologijaSnovi

  Prikaži 5 puta
  veću sliku


  Онирички код: увод у антропологију снова
  Аутор: Бојан Јовановић
  Страна: 272
  Остали детаљи

  A A A
  Разумевање света с друге стране стварности откривањем “заборављеног језика” људске душе.

  Онирички код је декодиран. Истраживање Бојана Јовановића доноси нам одговоре на питања о нашим сновима, о томе како утичу на обичаје, политику, књижевност или просто на нашу свакодневицу. Са обиљем ониричког материјала великана и сасвим “малих” људи, ова књига се не оставља тако лако, било да сањамо или само уживамо слушајући снове других.

  Сагледавајући човека као ониричко биће хомо домнианс, имајући у виду не само његову природну датост да сања док спава, већ и да своје снове доживљава на јави, контролише их, усмерава и ствара, Бојан Јовановић је у својој најновијој целовитој студији ОНИРИЧКИ КОД суптилно а подстицајно у маниру искусног истраживача „заборављеног језика“ људске душе, доказао да је оноричко предмет једне могуће антропологије. Смисао такве контекстуализације сна има за циљ да се свет разуме с друге стране стварности и рационалног искуства…

  Одабрани текстови о сну и другим наднаравним појавама, сврстани у десет тематских поглавља показују да аутор контекстуализације сна ставља под лупу антропологије, етнопсихологије, теорије сазнања, филозофије, психоанализе и књижевне поетике. Смисао такве контекстуализације сна има за циљ да се свет види и разуме с друге стране стварности и рационалног искуства. „Образац који се препознаје у тим разлитим видовима изражавања несвесног упућује на базични архетип укорењен у нагону и отворен према духу”. Садржаји сна и њихово тумачење омогућују приступ битном аспекту културе која постаје предмет и једне могуће антропологије снова…

  Активирањем тог богатог културног искуства постајемо свесни значаја ониричког кода који омогућује одговарајуће разумевање и тумачење несвесних садржаја не само у традиционалним већ и у савременим облицима културе. Због тога је Увод у антропологију сна кључна тема ове врло корисне и изванредно склопљене књиге потребна свакој, па и српској култури.

  СНОВИ су често материјал од кога се зидају највелелепнија здања људског духа. А да су од те танане ноћне пређе своја дела стварали најзначајнији писци, готово током целе историје човечанства, а у нашем добу и филмски уметници, сведочи Бојан Јовановић.


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Онирички код: увод у антропологију снова
  Издавач: HERAedu
  Страна: 272 (cb)
  Povez: тврди
  Писмо: ћирилица
  Формат: 170 × 27 × 240 cm
  Година издања: 2017
  ИСБН: 978-86-7956-115-2
  Naručite
  Cena: 1.760 RSD
  Cena za inostranstvo:
  18,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2021