MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹Istorija2. svetski ratIstorijaSrbijaSimbol državnog identiteta
  Stevan Filipović : Istina o istorijskoj fotografiji - 2. izdanje
  Stevan Filipović živeo je kratko samo 26 godina ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorija.

  Da bi uspešno napisali biografiju Stevana Filipovića autori novinari Mirjana Belić-Koročkin-Davidović i Radivoje Davidović su prikupili sve što se o njegovom životu moglo naći u arhivima i ono što je o njemu pisano u knjigama i novinskim člancima. Oni su uspeli da nam dočaraju lik revolucionara koji se prvih dana borbi protiv okupatora pokazao neustrašivim što je dosad najpotpunija napisana biografija Stevana Filipovića.

  Uprkos odmaklom vremenu koje nas deli od tragičnog događaja od pre 70 godina autori su uspeli da sačine hronološki povezanu biografiju Stevana Filipovića od rođenja do smrti, odnosno opisali su celovito njegov život i delo i šta se sve posle smrti događalo sa njegovim imenom do danas.

  U knjizi je objavljeno senzacionalno otkriće i ujedno rešena enigma stara 70 godina, ko je snimio čuvenu fotografije sa vešanja Stevana Filipovića koja je obišla svet i nalazila se u palati Ujedinjenih nacija u Njujorku. Ekspertizu istorijske fotografije uradio je redovni profesor Đorđe Odanović sa Akademije umetnosti u Novom Sadu a recenziju događaja iz Drugog svetskog rata ugledni doktor istorijskih nauka Venceslav Glišić.

  Udruženje novinara Srbije dodelilo je autorima ove knjige prestižnu nagradu „Žika M.Jovanović“ i proglasilo knjigu „Stevan Filipović-Istina o istorijskoj fotografiji“ za najbolje publicističko delo u 2012.godini.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Stevan Filipović : Istina o istorijskoj fotografiji - 2. izdanje
  Izdavač: Čigoja štampa
  Strana: 169 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 24 cm
  Godina izdanja: 2021
  ISBN: 978-86-7558-921-1
  Naručite
  Cena: 970 RSD
  Cena za inostranstvo:
  10,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2022