MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹MedicinaAtlasiMedicinaHistologija

  Prikaži 1.9 puta
  veću sliku


  Histološki atlas, 6. izdanje
  Autori: Vesna Lačković, Vladimir Bumbaširević
  Strana: 364
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Objavljivanje šestog izdanja publikacije Histološki atlas obeležilo je treću deceniju postojanja Atlasa i ukazalo na njegov značaj, potrebu i kvalitet. Ovo originalno delo rezultat je dugogodišnjeg pedagoškog i naučnoistraživačkog iskustva i rada autora prof. dr Vesne Lačković i akademika Vladimira Bumbaširevića na Institutu za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

  Histološki atlas sadrži preko 600 fotomikrogafija u boji i veliki broj visokokvalitetnih snimaka sa elektronskog mikroskopa koji pružaju najvažnije klasične i savremene, vizuelne informacije o strukturnoj organizaciji organizma, počevši od subcelularnog, pa do tkivnog i sistemskog nivoa. Prateći klasičnu didaktičnu koncepciju, kao i plan i program nastave histologije i embriologije na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu, Atlas je podeljen na tri osnovna poglavlja.

  U poglavlju ĆELIJA prikazane su osnove građe ćelije, subcelularna organizacija organela, struktura plazmaleme i njene modifikacije, citoskelet ćelije, strukturni aspekti intercelularnih komunikacija, deoba i smrt ćelije. Visokokvalitetne, originalne elektronskomikroskopske fotografije u potpunosti omogućavaju sagledavanje navedenih struktura i procesa. U poglavlju TKIVA obuhvaćena je detaljna histološka organizacija svih tkiva u organizmu za čije prikazivanje su pored rutinskih histoloških tehnika korišćene i histohemijske, histoenzimske, imunohistohemijske i imunofluorescentne tehnike. U obimnom poglavlju ORGANSKI SISTEMI prikazane su strukturne osobenosti svih organa integrisanih u organske sisteme ljudskog organizma.

  Posebna pažnja je poklonjena gradivu iz usne duplje koje je prilagođeno nastavi histologije i embriologije za studente Stomatološkog fakulteta. U tom poglavlju prikazana je detaljna histološka građa zuba, usne, pljuvačnih žlezda, oralne mukoze, papila jezika, periodoncijuma, tvrdog i mekog nepca i svih faza zuba u razvoju. U tu svrhu korišćeni su i posebno pripremljeni i obrađeni preparati tvrdih tkiva zuba i kosti.

  Histološki atlas je prvenstveno namenjen studentima medicine i stomatologije, ali isto tako i studentima srodnih fakulteta na kojima se proučavaju citološka i histološka organizacija ćelije, tkiva i organa. Kako je poznavanje normalne građe preduslov za razumevanje patoloških procesa, ovaj Atlas će biti koristan i lekarima i stručnjacima iz različitih specijalnosti.

  Vrlo je ohrabrujuće što su u poplavi digitalizovane virtuelne medicinske literature, studenti izabrali neprolazni oblik knjige, udžbenik za studije, pa u toj formi očekuju novo izdanje Histološkog atlasa. Time su potvrdili onu klasičnu latinsku izreku: Verba volant, scripta manent. Kao što bi rekao prof. dr Rajko Krstić, najbolji kritičari i recenzenti univerzitetskih udžbenika su — studenti.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Histološki atlas, 6. izdanje
  Izdavač: Data Status
  Strana: 364 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 17.5 x 24.5 cm
  Godina izdanja: 2021
  ISBN: 978-86-7478-723-6
  Naručite
  Cena: 2.390 RSD
  Cena za inostranstvo:
  24,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Harisonov prirucnik medicine, 20. izdanje
  5490 din.

  Dermatovenerologija, za studente stomatologije
  1700 din.

  Више кортикалне функције: неуропсихологија и неурологија понашања
  3300 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024