MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹MedicinaHirurgija

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Hirurgija jetre sa operativnim tehnikama
  Autor: Aleksandar Karamarković i grupa autora
  Strana: 638
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Prošlo je deset godina od kako smo moj dragi učitelj I prijatelj Prof. Eldar M Gadžijev I ja zajednički objavili udžbenik “Resekciona hirurgija jetre”, koji je čini mi se obavio svoju zadatu misiju I postigao zapažen uspeh kod čitalaca. U protekloj dekadi, hirurgija jetre je doživela još veći zamah uz visoku bezbednost, zahvaljujući boljem razumevanju anatomije, unapredjenju savremenih tehnologija i značajnog multidisciplinarnog pristupa, u svim segmentima, a naročito u domenu laparoskopske, robotske, ekstenzivne I transplantacione hirurgije. U nedostatku savremenog teksta koji sveobuhvatno obrađuje hiruršku patologiju jetre uz detaljan prikaz operativnih tehnika I zahvata na jetri, kako u našoj zemlji, tako I u regionu, ovakva knjiga dobija na značaju.
  Nakon 25 godina aktivnog bavljenja HPB hirurgijom, a posebno hirurgijom jetre, dao sam sebi za pravo da priredim jedno ovakvo delo. U pomoć su mi pritekli moji dragi prijatelji, cenjene kolege, eksperti za bolesti jetre I hirurgiju jetre iz Beograda, regiona, Evrope I Azije, ali I moji mladi asistenti I saradnici sa Hirurške Klinike “Nikola Spasić” KBC Zvezdara u Beogradu, koji su omogućili realizaciju ovog zajedničkog projekta. Neizmerno se zahvaljujem svima na velikoj podršci I saradnji. Nakon više od dve godine predanog rada, u prilici smo da Vam sa ponosom I zadovoljstvom predstavimo naš rad koji je prihvaćen kao udžbenik Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za poslediplomsku nastavu.
  Hirurgija jetre u poslednje vreme postaje sve aktuelnija za abdominalne, ali I za opšte hirurge. Ova vrsta hirurgije je danas na neki način demistifokovana neograničenim mogućnostima komunikacije I sticanjem znanja putem elektronskih medija, koja su na raspolaganju svima koje ova oblast zanima. U rukama veštih hirurga, koji imaju veliko iskustvo stečeno dovoljnim brojem uspešno obavljenih zahvata na jetri, hirurgija jetre postala je svakodnevna I sigurna. Cilj ove knjige je da predstavi Hirurgiju jetre svim opštim I abdominalnim hirurzima, specijalizantima ovih grana, a posebno onima koji se bave patologijom jetre, kao I lekarima ostalih specijalnosti koji su uključeni u multidisciplinarno lečenje bolesti jetre.
  U knjizi su dati savremena hirurška anatomija I anatomska hirurgija uz aktuelnu anatomsku terminologiju, kao I terminologiju resekcionih zahvata, zatim osnove funkcionalne I radiološke dijagnostike uz interventne radiološke procedure na jetri. Jasno I koncizno su dati temelji odlučivanja o vrsti operativnog lečenja, kao I detaljan prikaz raznovrsnih operativnih tehnika, uključujući resekcije jetre, laparoskopsku, robotsku hirurgiju, kao I transplantaciju jetre, uzimajući u obzir prirodu I lokalizaciju patološkog procesa, anatomske odnose I varijacije. Prikazane su komplikacije koje nastaju za vreme operativnog zahvata I u postoperativnom toku, principi postoperativnog zbrinjavanja pacijenata, kao I problemi reoperacija na jetri. Na neki način, ovaj udžbenik sveobuhvatno prezentuje sofisticiranu hirurgiju jetre, ali ne treba smetnuti sa uma da samo veliki broj I obim operativnih zahvata rezultiraju adekvatnim hirurškim iskustvom, koje garantuje vrhunsku I bezbednu hirurgiju jetre. Na savremeni način, uz brojne originalne fotografije, skice, tabele I isticanje najvažnijih principa, ovaj udžbenik je, u stvari, priručnik hirurgu, u kome svako može brzo I lako da se snađe I dobije tražene informacije I znanja. Nadam se da će ovo delo ispuniti svoju misiju I da će pronaći put do onih koje ova hirurgija interesuje.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Hirurgija jetre sa operativnim tehnikama
  Izdavač: Akademska misao
  Strana: 638 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: cm
  Godina izdanja: 2023
  ISBN: 978-86-7117-677-4
  Naručite
  Cena: 11.000 RSD
  Cena za inostranstvo:
  110,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023