MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹MedicinaGinekologija i akušerstvoMedicinaHirurgija
  Atlas akušerskih operacija
  Autori: Petar Počekovac, Maja Počekovac, Miloš Počekovac
  Strana: 243
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Posle veoma uspelog i veoma dobro ocenjenog i prihvaćenog Atlasa ginekoloških operacija pojavljuje se prirodno, delo Atlasa akušerskih operacija koje predstavlja nastavak započetkog obimnog rada da se u domenu ginekologije i akušerstva na pregledan i pristupačan način uspelim crtežima i šemama predstave sve operacije i intervencije. Na našem jeziku nema slične knjige. U takvoj situaciji, kada se permanentno oseća potreba za jednom ovakvom knjigom pojavljuje se ovo delo dr Počekovca.

  Svaka od operativnih akušerskih intervencija i operacija predstavljena je sa po nekoliko crteža. Svaki od ovih crteža pokazuje postupnost: prvo se grafički prikazuje prilaz, a zatim sama operacija po njenim fazama i na kraju izgled operativnog polja posle završene intervencije. Crteži su šematski, ali su toliko verni i uspeli da čitalac ako je lekar koji se bavi operativom često prepoznaje na crtežu situaciju koju veoma često vidi u toku intervencije na operacionom stolu. U tome je osnovni kvalitet ovog Atlasa.

  Još jedan poseban kvalitet ove knjige je propratni tekst: veoma jezgrovit, jasan, visoke stručnosti i poznavanja svake od ovih operacija. Taj tekst je uvek na istoj stranici na kojoj se nalazi i crtež i to je od izuzetnog značaja. Gledajući sliku čitalac pred sobom ima i tekst. To je onaj najpovoljniji način da se Atlas optimalno i sa lakoćom koristi. Izbor operacija i njihovo tumačenje su savremeni i aktuelni.

  U knjizi su predstavljene pre svega operacije bez kojih se savremenp akušerstvo ne može zamisliti. To su one operacije koje akušer primenjuje svakodnevno, ali su obuhvaćene i one koje se rade u izvanrednim i retkim situacijama. I te su operacije tako prikazane da ih akušer koji ih prvi put primenjuje može lako i bez teškoće korektno obaviti kao da ih je više puta radio. Posebnu vrednost ove knjige čini činjenica daje i autor teksta i autor crteža afirmisani akušer, modernih pogleda, širokih vidika i stručan i kompetentan stručnjak koji sve ove intervencije i sam sa uspehom radi. Iz te činjenice proističe i preciznost crteža, postupnost i jasnost u izlaganju i predstavljanju crtežima operativnih zahvata
   


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Atlas akušerskih operacija
  Izdavač: Naučna KMD
  Strana: 243 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 17,0 x 24,5 cm
  Godina izdanja: 2019
  ISBN: 978-86-6021-135-6
  Naručite
  Cena: 1.700 RSD
  Cena za inostranstvo:
  17,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Atlas ginekoloških operacija
  1900 din.

  Patologija trudnoće
  1080 din.

  Patologija ženskog genitalnog sistema
  880 din.

  Ultrasonografija fetalnih anomalija - principi i klinička praksa
  0 din.

  Православље у савременом свету
  950 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024