MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹Biznis i finansijeBiznisBiznis i finansijeEkonomijaRečniciEngleski

  Prikaži 6 puta
  veću sliku


  REČNIK BIZNISA I EKONOMIJE
  Autor: Branko Ž. Ljutić
  Strana: 506
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  ENGLESKO-SRPSKI I SRPSKO-ENGLESKI REČNIK SA VIŠE OD 4600 TERMINA!

  Opsežan, autoritativan i praktični rečnik vam pomaže da razumete i shvatite značenje više od 4600 uobičajenih termina i sve više visoko standardizovanih termina u savremenom poslovanju. Pokriva brojne oblasti modernog poslovanja, menadžmenta i ekonomije (marketing, organizaciono ponašanje, poslovnu strategiju, finansijsko odlučivanje, pravo i poreze, suzbijanje pranja novca, ekologiju, korporativno upravljanje i korporativnu društvenu odgovornost, bankarstvo, finansije, fiskalnu ekonomiju…).

  Rečnik je napisan sa naglaskom na brzom shvatanju konteksta bez upotrebe tehnički nepotrebnog žargona. Svaki termin je detaljno i obuhvatno objašnjen sa ciljem razumevanja kontekstualnog značenja i upotrebe u praksi. Zasnovan je na uobičajenoj upotrebi koju praktikuju profesionalci ovih oblasti u svetu, posebno u SAD, i zemljama koje se ugledaju i slede takvu praksu i regulativu.

  Rečnik predstavlja rezultat višedecenijskog rada autora. Zasnovan je na pitanjima i povratnim informacijama, izvornoj literaturi i regulativi, odnosno aspektima usaglašenosti u praksi vodećih regulatornih sistema u oblastima biznisa i ekonomije.

  Rečnik je koristan za nove pripadnike profesije u biznisu, finansijama, bankarstvu, računovodstvu i reviziji. Uključuje najpopularnije termine koje koriste investitori i preduzetnici. Pokriva i terminologiju koja je uvedena u tekućoj finansijskoj krizi. Sa abecednim redom omogućava brzo i lako pronalaženje onoga što tražite.


  „Ovaj rečnik treba da se nalazi u svakoj ličnoj i kancelarijskoj biblioteci! Bilo da ste laik ili neko ko radi u različitim oblastima, ovo je nezaobilazna referentna knjiga koju imate na dohvat ruke. Ne samo da definiše specifične reči i fraze, već i jasno objašnjava koncepte koji stoje iza njih. U današnjem užurbanom svetu koji se stalno menja, globalnim tržištima koja divlje fluktuiraju i sve kreativnijim finansijskim instrumentima, ovaj fundamentalni naslov zaslužuje da se nađe u vašoj biblioteci!“
  — Paul Thompson, direktor, Evropska federacija računovođa i revizora za MSP, Brisel, Belgija


  Koje oblasti pokriva rečnik?

  Biznisa i mendžmenta
  Pruža sveobuhvatan pregled pojmova koji se koriste u svakodnevnom poslovanju svih struktura u kompaniji.

  Ekonomije
  Pokriva termine koji se koriste u oblastima mikro, makro, menadžerske ekonomije i drugih oblasti.

  Računovodstva i revizije
  Pruža široku pokrivenost svih oblasti računovodstva, od finansijskog i upravljačkog računovodstva, preko oporezivanja i revizije, do računovodstvenih tela i institucija.  BRANKO Ž. LJUTIĆ, Ovlašćeni revizor, sertifikovani računovođa (Crna Gora, Srbija). Doktor i magistar nauka (monetarna ekonomija i bankarstvo, međunarodne finansije), diplomirani ekonomista (finansije i računovodstvo). Bio je član upravnih i nadzornih odbora korporacija i banaka, savetnik (PKB Korporacija, PKB banka, Cobest Invest, Invest Biro, Jugoimport SDPR). Ekonomski komentator za berze i međunarodne finansije, RTS TV1 sedmični izveštaj „Berza“, glavni ekonomski komentator Radio Beograd 1, emisije Nedeljom u 10 i Argument više, komentator BBC radija na srpskom jeziku. Učestvovao je u ekspertskom timu Svetske banke/Međunarodne finansijske korporacije u realizaciji projekta ponovo formiranje berzi u Jugoslaviji, deo korporativnog izveštavanja i berzanskih indeksa. Poseduje bogatu praksu u oblasti praktičnog korporativnog upravljanja, društvene odgovornosti i održivog izveštavanja. Učestvovao je u kreiranju više zakona (finansije, bankarstvo, berze, računovodstvo, revizija, u Jugoslaviji i u Srbiji). Pisac je više knjiga i radova, organizovao programe praktične obuke za firme, bio je ili je član redakcija naučnih časopisa. Direktor je novoformiranog Međunarodnog centra za održivo izveštavanje i upravljanje (ICSRG, 2023-).


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: REČNIK BIZNISA I EKONOMIJE
  Izdavač: iLearn
  Strana: 506 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 20 x 20 cm
  Godina izdanja: 2023
  ISBN: 9788680666228
  Naručite
  Cena: 2.990 RSD
  Cena za inostranstvo:
  30,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  mob. 066/305510
  fiksni telefoni nisu trenutno dostupni

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024