Mali leksikon umaka i preliva
Pojavu prvog ukusnog umaka, kao i umetnost kulinarstva uopšte, dugujemo Francuzima. Oni su s vremenom usavršili pripremu izvrsnog umaka. Od prvih dodataka koje su bile jednostavne zaprške da bi neutralisale negativne ukuse do današnjih egzotičnih recepata umaci i prelivi postali su nezaobilazan deo spremanja obroka.Saznajte sve o tome kako su izgledali umaci nekada i kako danas možete jednostavno pripremiti raznovrsne dodatke jelima. Od onih osnovinih, klasičnih recepata pa sve do raznovrsnih priloga za jela od mesa, ribe, povrća…u ovom leksikonu ćete pronaći sve što vam je potrebno da obogatite svoje kulinarsko umeće.
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Mali leksikon umaka i preliva
Izdavač: Mono & Manjana
Strana: 298 (cb)
Povez: tvrdi
Pismo:
Format: 18x15 cm
Godina izdanja: 2009
ISBN: 978-86-7804-173-0
Naslov originala: Dumont