MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 8 puta
  veću sliku


  Електричне машине 1
  Dodaj u listu želja - Wish List
  Књига је подељена у четири целине:

  1. Увод у електричне машине где је наведен значај и улога машина у ЕЕС и дат је преглед основних физичких закона. У овој целини су обрађени и елементи конструкције као и проблеми у реализацији уз анализу основних и секундарних појава заједничким за све врсте електричних машина.

  2. Основе електромеханичког претварања енергије где је детаљно обрађен процес електромеханичког претварања енергије са разрадом за обртне и линеарне електричне машине. Уз детаљну анализу кључних ефеката генерисања момента претварања обртних електромеханичких претварача са применом формираног математичког апарата на типичне конфигурације из праксе дат је и детаљан поступак прорачуна индуктивности електричних машина.

  3. Машине за једносмерну струју где су описани елементи конструкције, принцип рада, практична реализација и поступци за сузбијање неизбежних негативних ефеката. Анализиране су све битне врсте машина, њихове механичке карактеристике, начини управљања, примена и одговарајући модели. Изложен је динамички модел који служи за даљу анализу и пројектовање.

  4. Енергетски трансформатори где је дат преглед и примена у ЕЕС. Приказани су карактеристични елементи конструкције и технологија њихове израде уз извођење математичких модела за идеализовани и реални енергетски трансформатор. Обрађене су посебне варијанте енергетских трансформатора: аутотрансформатори, тронамотајни, регулациони и мерни. Дата је анализа типичних радних режима и несиметричних режима рада трофазних енергетских трансформатора као и анализе прелазних појава, математичка анализа и начини решавања проблема у пракси.

  Комплетан текст је богато илустрован фотографијама, дијаграмима и шемама у боји како би се комплексна материја из проучавања електричних машина лакше разумела и учинила доступном ширем кругу читалаца.


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Електричне машине 1
  Издавач: Akademska misao
  Страна: 382 (cb)
  Povez: tvrdi
  Писмо: ćirilica
  Формат: B5
  Година издања: 2016
  ИСБН: 978-99955-46-25-0
  Naručite
  Cena:
  3.960,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  40,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Energetska elektronika: Pretvarači i regulatori
  4050 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Matični broj: 07465181
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020