MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Osnovna imunologija, 3. izdanje: Funkcije i poremećaji imunskog sistema
  Autori: Abul K. Abbas, Andrew H. Lichtman,
  Strana: 320 ► Ostali detalji
  Oblast: MedicinaOsnove
  A A A
  Dodaj u listu želja - Wish List
  Iako na tržištu postoji obilje udžbenika imunologije, Osnovna imunologija autora A. K. Abbasa sa kalifornijskog Medicinskog fakulteta i A. H. Lichtmana sa harvardskog Medicinskog fakulteta, spada u udžbenike koji se izuzetno često koriste u nastavi imunologije na medicinskim fakultetima širom sveta. Svetsku popularnost i ugled ovaj udžbenik je stekao, pre svega, zahvaljujući tome što autori u njemu sažeto i jasno objašnjavaju osnovne principe moderne imunologije koje bi svaki lekar trebalo da zna. Knjiga je relativno malog obima i formata, sa kratkim poglavljima, bogata slikama, dijagramima i tabelama, s ciljem da se obilje informacija prikaže na jednostavan i celovit način. Takođe, nastojanjem da objasne osnovne principe, bez suvišnog opterećivanja detaljima, autori ove knjige olakšavaju razumevanje složenih imunoloških mehanizama. I zaista, knjiga se lako čita, a kako autori nastoje da što jasnije objasne eksperimentalna zapažanja na kojima počiva imunologija, čitanjem se uspešno stiču neophodna znanja o funkcionisanju imunskog sistema na nivou molekula, ćelije i organizma u celini.

  Osnovna imunologija obuhvata sve oblasti standardnih programa redovne i postdiplomske nastave imunologije. Međutim, treba istaći neke njene osobenosti. Na primer, u knjizi su prikazani i objašnjeni svi bitni principi funkcionisanja imunskog sistema, ali je pažnja autora više usmerena na objašnjavanje će1ijskih interakcija nego na detaljno opisivanje biohemijskih i molekulskih zbivanja koja u njima učestvuju. Takođe, autori posebnu pažnju posvećuju objašnjavanju načina na koji imunski sistem učestvuje u odbrani od patogenih mikroorganizama i izazivanju bolesti ljudi, kao i rasvetljavanju implikacija koje poznavanje imunoloških principa ima na terapiju. Ovim trećim izdanjem knjige obuhvaćena su nova saznanja iz oblasti imunologije koja se, pre svega, odnose na ulogu dendritskih ćelija u imunskom odgovoru, ulogu subpopulacije TH17 će1ija, kao i ulogu regulatornih T-ćelija, posebno u toleranciji i autoimunosti.

  Može se reći da Osnovna imunologija Abbasa i Lichtmana predstavlja udžbenik izbora za studente medicine i srodnih fakulteta, pre svega zato što će u njemu naći kratko i jasno formulisana objašnjenja i odgovore na većinu pitanja obuhvaćenih nastavnim programima iz imunologije. Iako namenjena prevashodno studentima biomedicinskih nauka, knjiga može da bude korisna svakome kome su potrebne osnovne informacije o komponentama imunskog sislema, o načinu njihovog funkcionisanja, kao i o ulozi imunskog sistema u bolestima ljudi.

  Redaktor
  dr Zorica Ramić


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Osnovna imunologija, 3. izdanje: Funkcije i poremećaji imunskog sistema
  Izdavač: Data Status
  Strana: 320 (cb)
  Povez: meki
  Pismo:
  Format: B5
  Godina izdanja: 2008
  ISBN: 978-86-7478-080-0
  RASPRODATO
  Pogledajte novo izdanje  Osnovna imunologija: Funkcionisanje i poremećaji imunskog sistema, 5. izdanje


  Kupljeno uz ovu knjigu

  Osnovna imunologija, 4. izdanje: Funkcionisanje i poremećaji imunskog sistema
  1800 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020