MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Вештина писања првостепене кривичне пресуде: приручник за кривичне судије и припрему практичног дела правосудног испита
  Аутор: Миодраг Мајић
  Страна: 172 ► Остали детаљи
  Област: ПравоОстало
  A A A
  Dodaj u listu želja - Wish List
  Четврто издање приручника Вештина писања првостепене кривичне пресуде појављује се као одговор на захтеве читалаца. Претходно издање је у изузетно кратком року распродато, допирући управо до оних којима је приручник првенствено и намењен. Реч је о правницима који припремају практични део правосудног испита, али и судијама који започињу кривичну каријеру. У овом издању додат је посебан део у којем је представљен модел изреке пресуде код комплекснијих чињеничних описа. Измењен је и допуњен и део посвећен „напреднијем“ типу образложења. Поред тога, у краћим цртама, представљен је и IRAC метод анализе и правничког резоновања, развијен првенствено у англосаксонској правној теорији и судској пракси, за који верујем да може бити користан и домаћим правницима. Напослетку презентовано је и упутство судовима председника Врховног касационог суда којим се дефинишу основни параметри за стандардизацију изгледа и форме судских одлука. Приручник и даље представља једино дело на домаћем тржишту које систематски обрађује област писања првостепене кривичне пресуде. Због великог интересовања, издавач је одлучио да убрзо објави и четврто издање.

  „Реч је пре свега о драгоценом водичу који је произашао из дугогодишњег професионалног искуства аутора као судије кривичара, који се ʾдоказиваоʾ најпре у првостепеном, а последњих неколико година и у жалбеном поступку. Овај приручник ће зато бити од велике помоћи младим колегиницама и колегама који су закорачили у област практичне примене материјалног и процесног кривичног права, чији завршни, а уједно и највиши израз представља израда првостепене пресуде.“

  Из Уводне речи др Весне Илић Прелић, председнице Уставног суда, и проф. др Горана П. Илића, професора Правног факултета Универзитета у Београду и заменика председника Уставног суда.

  Др Миодраг Мајић је судија Апелационог суда у Београду и председник одељења судске праксе Већа за ратне злочине тог суда. У досадашњој каријери био је председник Првог општинског суда у Београду (2005‒2009) и представник Републике Србије у Међународном кривичном суду (2009‒2012). Самостално и са другим ауторима, објавио је шест монографија и преко тридесет научних радова у области кривичног и међународног кривичног права. У области кривичног и међународног кривичног права предаје по позиву у земљи и иностранству. Учествовао је у изради најзначајнијих закона у овим областима, као што су Законик о кривичном поступку, Закон о програму заштите учесника у кривичном поступку, Закон о међународној правној помоћи и Закон о одузимању имовине проистекле из кривичног дела.


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Вештина писања првостепене кривичне пресуде: приручник за кривичне судије и припрему практичног дела правосудног испита
  Издавач: Službeni glasnik
  Страна: 172 (cb)
  Povez: meki
  Писмо: ćirilica
  Формат: 24 cm
  Година издања: 2017
  ИСБН: 978-86-519-2038-0
  Naručite
  Cena:
  1.100,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  11,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015
  Za vreme vanredne situacije i na telefon: 066/305510

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Matični broj: 07465181
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020