MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹MedicinaFizijatrija

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  Физијатрија
  Аутор: Александар Ђуровић
  Страна: 338
  Остали детаљи
  Veličina slova: A A
  Ова књига намењена је студентима, а не специјализантима и специјалистима физијатрије. Физијатри могу да је читају, али не би требало из ње да уче. Физијатрија се учи из бољих и обимнијих књига. Књига је, дакле, намењена студентима или кадетима Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду. Онима који физијатрију слушају као обавезан предмет на последњој години студија. Било је планирано да наслов књиге буде Физијатрија за студенте медицине и да постане уџбеник. Нажалост, обимом не одговара бодовима и Болоњи. На срећу, сврстана је у помоћна наставна средства. И скраћен јој је наслов. Зато: Физијатрија - која није за физијатре и за специјализанте физијатрије, већ за кадете, за студенте, за војне медицинаре. Да ли ће још неком бити од користи, процениће време.

  Књига има три педагошка циља:
  а) подучити;
  б) подстаћи и
  в) привући.

  Провереном физијатријском информацијом желели смо да подучимо студенте основама физијатрије. Подвлачимо оно елементарно: у књизи су основе физијатрије, негде само и њени елементи. Примерима из клиничке праксе (прикази случајева) студенте подстичемо на размишљање. Кључ је да закључе да је физијатрија - клиника. И на крају, лаким стилом и физијатријским духом ваљало их је привући физијатрији, њеној истини и физијатријској целини. Можда су међу студентима неки будући физијатри и фаворити ове дивне струке која је у кризи. Сад их ваља упутити јер је физијатрија можда баш њихов пут. Можда ћемо и успети у томе. Књига је наставак наставе или се на њу наслања. Наставници и сарадници физијатрије Медицинског факултета Војномедицинске академије у Београду настојаће, својим радом, знањем и искуством, да кадете заинтересују за физијатрију, да их подучавају и подстичу.

  Књига је скроман прилог српској физијатријској литератури. Писана је српским језиком и писмом. Она је колективно дело физијатара, физиотерапеута и рехабилитационих сестара Војномедицинске академије. Она је одраз наше физијатријске идеје, а то је мултидисциплинарни, интердисциплинарни и трансдисциплинарни рад. Верујемо да нуди проверену физијатријску информацију. Зато су у књизи цитирани аутори који су у домаћој и страној физијатрији објављивали и пре пет месеци али и пре педесет година. Такође нам је било важно да на овом месту изразимо дубоко поштовање свима онима који су у Србији било кад и било шта објавили за студенте физијатрије и за физијатрију у целини. Они су нам били узори.

  Као један од аутора и стручни редактор књиге, морам рећи да је привилегија живети и радити с физијатријским тимом Војномедицинске академије. Захваљујем се колегама који су написали ову књигу и поред огромног притиска дневне рутине и породичних обавеза. Не мислим само на струку када кажем: кадети ће нам то троструко вратити.

  Захваљујем се издавачу и посебно рецензентима: проф. др Гордани Поповић, проф. др Александри Миков и проф. др Ивони Станковић, овим дивним дамама што су стале иза овог дела. Захваљујем се и Марији Лисинац, Јелени Куч и Јелени Арсић, вредним физио и радним терапеуткињама које су урадиле техничку припрему.

  Сад је на самој књизи да се брани и одбрани од оних који ће је „нападати, првенствено мислећи на студенте Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду.

  Пуковник проф. др Александар Ђуровић


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Физијатрија
  Издавач: Одбрана
  Страна у боји: 338
  Povez: meki
  Писмо: ћирилица
  Формат: 24 cm
  Година издања: 2014
  ИСБН: 978-86-335-0427-0
  RASPRODATO
  U pripremi je obnovljeno izdanje
  Ako želite da vam javimo kada bude u prodaji:

  Prijavite se ovde da biste mogli da rezervišete.


  Kupljeno uz ovu knjigu

  Nameštanje atlasa
  900 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023