MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Ishrana > Putopisi
    Novo u prodavnici
    Put oko svetaPoverljivo iz kuhinjeKuvareva turnejaKulina mundi / Kuhinje svetaPosna predjela i jelaSpecijaliteti najboljih kafana Srbije
     Prikaz: 1 - 10 od 19 nađenih
    Poređaj po: Poslednje dodato u: Ishrana 

    1. Kuvareva turneja (2017 god.), Mascom/Booking
    Autor: Entoni Bordejn
    Nakon što nas je u knjizi Poverljivi iz kuhinje upoznao sa mračnim tajnama koje se kriju iza blještavih kulisa vrhunskog kulinarstva, Entoni Bordejn nas sada vodi na pustolovni put otkrivanja svetog grala kulinarstva... ... više detalja
    Cena: 899,00 DIN (9,00 EUR)

    2. Srednje pečen (2017 god.), Mascom/Booking
    Autor: Entoni Bordejn
    Za sladokusce izdvajamo jedan sočan pasus iz ovog remek-dela kulinarske pornografije: „...U mraku ispod mog zaklona, shvatam da sam – u želji da u potpunosti uživam u ovom iskustvu – zatvorio oči. Prvo kožica i salo. Vrelo je. Toliko vrelo da kratko i panično naizmenično udišem i izdišem vazduh, ... više detalja
    Cena: 1.199,00 DIN (12,00 EUR)

    3. Presno gurmanski: zbirka recepata sirove hrane: (2016 god.), Neopress desig&print
    Autor: Olivera Rosić
    122 recepta sirove hrane, 89 fotografija u boji... više detalja
    Cena: 1.800,00 DIN (18,00 EUR)

    4. Чарда на Аркању у Ковиљу (2015 god.), Прометеј
    Autor: Danka Višekruna
    Књига "Чарда на Аркању, у Ковиљу" је дело Данке Вишекруне, етнолога-конзерватора, вишег стручног сарадника у Заводу за заштиту споменика културе Новог Сада. Ауторкин дугогодишњи рад на истраживању и проучавању градитељског наслеђа, обичаја и начина живота у Ковиљу резултирао је поменутом публикац... više detalja
    Cena: 900,00 DIN (9,00 EUR)

    5. Viljuškom po ex-yu (2014 god.), Book Marso
    Autor: Mika Dajmak
    Ovo više nije ono "Al’ se nekad dobro jelo" (mada se jedno poglavlje tako zove; neizbežno); ovo je otprilike "Al’ se i dalje dobro jede" u zemljama nastalim iz bivše Jugoslavije – i u susednim zemljama. Mika Dajmak, poznat po kulinarskim TV emisijama i nebrojenim člancima o hrani i vinu, dovoljno je... više detalja
    Cena: 2.900,00 DIN (29,00 EUR)

    6. Poverljivo iz kuhinje (2013 god.), Mascom/Booking
    Autor: Entoni Bordejn
    Njujorški šef kuhinje Toni Bordejn otkiva tajne zanata u svom zloćudnom, duhovitom biografskom ekspozeu. Poverljivo iz kuhinje razotkriva kako to Bordejn kaže „dvadeset pet godina seksa, droge, lošeg ponašanja i vrhunskog kulinarstva.“ Bordejn nije štedeo ničiji apetit ispričavši šta se sve dešav... više detalja
    Cena: 899,00 DIN (9,00 EUR)

    7. Specijaliteti najboljih kafana Srbije (2013 god.), Bernar
    Autor: Radovan Radojčić
    Prva kafana u Evropi otvorena je baš u Srbiji, u Beogradu, davne 1522. godine, gotovo čitav vek pre nego u velikim evropskim prestonicama; tokom stoleća menjao se način života po gradovima, pa se u kafane nije išlo samo zbog jela i pića, već su kafane postale mesta u kojima su se odigravali brojni v... više detalja
    Cena: 550,00 DIN (6,00 EUR)

    8. Opaki zalogaji (2011 god.), Fraktura
    Autor: Entoni Bordejn
    "Napravim grimasu pred ogledalom i ugledam nešto crno među zubima. To je škorpion. Rep, da budem precizniji. Hrskavi, crni žalac - strši iz mojih prednjih zubi." Tako jednu od svojih gastronomskih bjelosvjetskih avantura opisuje Anthony Bourdain u zbirci tekstova Opaki zalogaji. Slavni šef kuhinje t... više detalja
    Cena: 1.900,00 DIN (19,00 EUR)

    9. Razglednica bez marke (2010 god.), Čigoja štampa
    Autor: Jelena Mesić Gak
    U duhu pravog globtrotera, avanturistički i s ljubavlju, Jelena Mesić Gak nas upoznaje sa neobičnim predelima, njihovom istorijom i običajima i sa sudbinama poznanika i prijatelja koje je upoznala na ovim putovanjima, a sve to je začinjeno njihovim tradicionalnim kulinarskim receptima. Ova knjiga... više detalja
    Cena: 810,00 DIN (8,00 EUR)

    10. Kulina mundi / Kuhinje sveta (2008 god.), Orfelin
    Autor: prevod s engleskog Slobodanka Glišić
    Koji su sastojci andaluzijskog gaspača? Kako korejci pripremaju ribu? Šta Kubanci jedu za desert? Kako da napravite slavni sašimi? U čemu je tajna astečke čorbe? Na ova pitanja, i na još mnogo sličnih, odgovoriće Vam ova jedinstvena knjiga kojom ćete obići svet kulinarskih čarolija. Šezdeset vrhunsk... više detalja
    Cena: 13.650,00 DIN (137,00 EUR)
    « Prethodna | Strana: 1 2 | Naredna »
    IDI NA VRH STRANE
    Kontakt

    Identifikacija

    Knjiga utisaka

    Najčešća pitanja - FAQ
    Korpa

    Vaši podaci

    Istorija pregleda

    Podsetnik - Wish List

    Forum
    Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga