MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.
    Biotehnologija
    Novo u prodavnici
    Biotehnologija u hortikulturi – DrvećeBakterije u izvorima VlasineMikroflora sira / Mikroflora na sirenjetoNatkritična ekstrakcija antioksidanasa iz ruzmarina i žalfijeKolekcija kultura cijanobakterijaHajdučka trava – hemijski sastav i mikrobiološko dejstvo
     Prikaz: 1 - 10 od 15 nađenih
    Poređaj po: Poslednje dodato u: Biotehnologija 

    1. Biotehnologija u hortikulturi – Drveće (2016 god.), AGM Knjiga
    Autor: Dr Ljiljana Radojević
    Knjiga pod naslovom ‘’BIOTEHNOLOGIJA U HORTIKULTURI Drveće I – prof. dr Ljiljane Radojević sadrži četiri celine u kojima je detaljno opisana primena različitih metoda i tehnika za kulturu in vitro drveća. To je nova biotehnologija za mikropropagaciju značajnih drvenastih vrsta za voćarstvo, šumarstv... više detalja
    Cena: 2.420,00 DIN (24,00 EUR)

    2. Lekovitost autohtonih makrogljiva (2012 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Dr Maja Karaman
    Obrađeno je 20 rodova lignikolnih gljiva sa područja Novog Sada i okoline. Кod kojih je utvrđeno postojanje antioksidativnog, antibakterijskog, hemolitičkog, citotoksičnog, neurotoksičnog, antiprolife rativnog i antikancerogenog delovanja. Rezultati istraživanja prikazani u monografiji potvrđuju lek... više detalja
    Cena: 770,00 DIN (8,00 EUR)

    3. Bakterije u izvorima Vlasine (2010 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Dr Srđan Tasić
    Ova monografija, zasnovana na savremenim dostignućima iz oblasti biohemije, molekularne genetike mikroorganizama i prehrambene tehnologije, nastala je na osnovu rezultata dobijenih nakon petogodišnjeg ispitivanja kvantitativnog i kvalitativnog bakterijskog sastava četiri izvora u Toplom Dolu u cilju... više detalja
    Cena: 750,00 DIN (8,00 EUR)

    4. Mikroflora sira / Mikroflora na sirenjeto (2010 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Mr Jasmina Stojiljković
    Autorka razmatra dinamiku ukupnog broja bakterija, bakterija mlečne kiseline i koliformnih bakterija u belom mekom siru i uticaj svih tehnoloških operacija (pasterizacija mleka, zgrušavanje, samopresovanje, presovanje, kalupljenje, soljenje, zrenje) na dinamiku broja tehnološki važne mikroflore u be... više detalja
    Cena: 935,00 DIN (9,00 EUR)

    5. Natkritična ekstrakcija antioksidanasa iz ruzmarina i žalfije (2010 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Mr Jasna Z. Ivanović
    U monografiji je opisano dobijanje antioksidativnih ekstrakata iz osušenih listova ruzmarina i žalfije za primenu u prehrambenoj industriji. Posebno je obrađena problematika izolacije antioksidativnih ekstrakata iz ruzmarina i žalfije pomoću natkritične ekstrakcije sa ugljenik(IV)-oksidom, kao i ant... više detalja
    Cena: 650,00 DIN (7,00 EUR)

    6. Polarne kolembole – adaptacije na niske temperature (2010 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Dr Jelena Purać
    Polarne kolembole – adaptacije na niske temperature... više detalja
    Cena: 690,00 DIN (7,00 EUR)

    7. Prehrambena vlakna u hlebu snižene energije (2010 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Dr Jelena S. Filipović
    Prehrambena vlakna u hlebu snižene energije... više detalja
    Cena: 690,00 DIN (7,00 EUR)

    8. Gline kao katalizatori (2008 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Dr Tatjana J. Vulić
    Ovom monografijom autorka daje značajan naučni doprinos razumevanju slobodnih hidroksida, njihove strukture i karakterizacije. U monografiji su variranjem postupaka sinteze i sastava gradivnih metala projektovane karakteristike modifikovanih anjonskih glina u funkciji njihove primene u redoks proces... više detalja
    Cena: 770,00 DIN (8,00 EUR)

    9. Kolekcija kultura cijanobakterija (2005 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Mr Jelica B. Simenunović
    Autor razmatra značaj i ulogu kolekcije kultura cijanobakterija, ispituje svojstva cijanobakterijskih sojeva i mogućnost primene u biotehnologiji. Dobijeni rezultati prikazani su u Bazi podataka kolekcije čime je omogućen efikasan odabir sojeva sa traženim svojstvima za aplikaciju... više detalja
    Cena: 620,00 DIN (6,00 EUR)

    10. Hajdučka trava – hemijski sastav i mikrobiološko dejstvo (2004 god.), Zadužbina Andrejević
    Autor: Mr Tanja Perutić
    Monografija sadrži opis hemijskog i mikrobiološkog ispitivanja triju biljnih vrsta iz roda Achillea, kao i sadržaja teških metala u njima, u cilju njihove primene u medicinske svrhe.... više detalja
    Cena: 620,00 DIN (6,00 EUR)
    « Prethodna | Strana: 1 2 | Naredna »
    IDI NA VRH STRANE
    Kontakt

    Identifikacija

    Knjiga utisaka

    Najčešća pitanja - FAQ
    Korpa

    Vaši podaci

    Istorija pregleda

    Podsetnik - Wish List

    Forum
    Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga