MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 9 puta
  veću sliku


  Kardiovaskularni sistem
  Dodaj u listu želja - Wish List
  PREDGOVOR

  Knjiga Kardiovaskulami sistem je udžbenik namenjen, pre svega studentinu medicine i lekarima, a može koristiti i studentima stomatologije i farmacije. Poje dina poglavlja, kao na primer, Vaskularizacija srca i Inervacija srca obrađena si detaljnije nego je uobičajeno u klasičnim udžbenicima anatomije. Pisac ovih po glavlja je uneo neke najnovije rezultate fundamentalnih i kliničkih istraživanja h ove oblasti, kao i rezultate svojih vlastitih istraživanja.

  Povod za ovakvu koncepciju knjige je napredak dijagnostike i operativne tehni-ke u lečenju, kardiovaskularnih oboljenja, što iziskuje da već studenti medicine de-taljnije poznaju morfologiju kardiovaskularnog sistema, kako bi za svoje dalje kli-ničke studije imali što solidniju osnovu. Pri pisanju udžbenika autori su koristili klasične udžbenike anatomije,fiziologije, hirurgije, interne medicine i razne časo-pise iz oblasti morfologije i kliničke medicine. Kako je napomenuto, neki autori su uneli i svoje vlastite istraživačke rezultate.

  U tekstu su korišćeni latinski nazivi prema Pariskoj međunarodnoj anatomskoj nomenklaturi (PNA, 1955), uz dopune date u Njujorku (1960) i Visbadenu (1965).

  Tekst je ilustrovan crtežima, šemama i originalnim slikama iz vlastitih istraživanja pojedinih autora, radi lakšeg savlađivanja opisanog gradiva.

  Knjiga je radena sa željom da pomogne studentima medicine kao i lekarima u njihovoj edukaciji, tj. da im omogući da upoznaju neka najnovija dostignuća iz oblasti kardiovaskularnog sistema. Moramo napomenuti, da i pored te želje, autori iz materijalnih razloga nisu bili u mogućnosti da u knjizi prikažu sve ono što je bilo planirano, kao i da sve ilustruju crtežima, šemama i slikama.

  Sarajevo,
  27.12.1990.
  Prof. dr DRENKA ŠEĆEROV-ZEČEVIĆ


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Kardiovaskularni sistem
  Izdavač: Zavod za udžbenike
  Strana: 240 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: cm
  Godina izdanja: 1997
  ISBN: 86-17-05391-7
  Naručite
  Cena:
  650,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  7,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020