MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Српска унија, друго издање: Елементи националне стратегије за 21. век
  Dodaj u listu želja - Wish List
  Након дипломске студије „Милош Црњански и нови национализам” (Хришћанска мисао, Београд, 2005), за коју је добио награду „Милош Црњански” за најбољу књигу есеја објављену на српском језику у периоду 2003-2005, и збирке изабраних текстова до 2007. године, која је изашла под насловом „Српски завет – српско национално питање данас”, и доживела три издања (Српски сабор Двери, 2007, 2008, 2010), специјално за Сајам књига појавила се и трећа књига Бошка Обрадовића, једног од оснивача и члана Старешинства Покрета Српске Двери. Ова, трећа књига настала је као избор текстова објављених између 2007. и 2012. у недељнику „Печат” и на интернет страници Двери.

  У наставку доносимо садржај књиге и уводно слово аутора:

  Начела и смернице
  1. Шанса у кризи: седам стубова препорода
  2. Можемо више него што можемо
  3. За револуцију националног карактера
  4. Како изградити алтернативу
  5. Социјални патриотизам
  6. Изнад левице и деснице
  7. Трећа Србија
  8. Време илузија и ослобођења
  9. Шта је најважније српско национално питање данас
  10. Шта чини српски национални идентитет
  11. Шта су праве српске и европске вредности
  12. Отворено писмо српском расејању
  13. Српска Унија

  Друштвени фронт
  14. Друштвена одговорност православних хришћана
  15. Паукова мрежа психолошке окупације Србије
  16. Религија титоизма
  17. Удбачко праунуче – тајна историја Фамилије која влада Србијом
  18. НДХ: Тако близу – тако геноцидна
  19. Косово као српско, европско и светско питање
  20. Кад би Србија била Српска
  21. Војводина Српска
  22. ЕУ и НАТО-скептицизам
  23. Срби и Руси, Србија и Русија
  24. Европски фашизам и српски антифашизам
  25. Забранити Србе
  26. Седам праваца суноврата
  27. Одумирање породице
  28. Парада идеологије хомосексуализма
  29. Уједињени монополи Србије
  30. Двери нове српске политике

  Српска потерница
  Пре него што дођу по Вас и запитају Вас ко сте, пре него што будете присиљени било од тоталитарних државних прилика било због још тоталитарнијег комфора да се одрекнете своје вере и нације, добро размислите шта добијате, а шта губите?

  Шта ми значи да читав свет задобијем, а души својој наудим? Чиме ћу откупити душу своју? Чиме ћу се уписати у људе и Србе? Шта остављам иза себе и какав ћу одговор дати на Христовом Суду? Јесам ли се имао због чега и родити?

  Долази час и већ је настао када ће сви Срби света бити постављени пред једноставну вековну дилему – коме ће се приволети царству: да ли ће највеће светиње свога народа жртвовати за било шта овоземаљско, привремено и пролазно? И то је наше косовско опредељење данас, свуда и на сваком месту, свакога дана и сата. Није косовско опредељење само војнички сукоб на бојном пољу, већ и свакодневна борба са идолима удобности, стандарда, брзине живота и другим понудама да се одрекнемо себе и свога, да продамо веру за вечеру, да изгубимо душу своју.

  Наше Косово
  Ко је Србин и српскога рода – позван је данас да више не гледа са стране све што се нашем народу и држави дешава. Ко ће те одбранити, Србине тужни, ако не ти сам, и ко ће се бринути о твојим националним интересима ако не ти у сарадњи са другим Србима и српским пријатељима у свету?
  И не заваравај се да те се ова битка не тиче, да судбина твоја, твоје породице и твога потомства може бити изолована од судбине твога народа! Ово је твоја борба и простор твоје историјске одговорности. Су чим ћемо изаћ пред Милоша и пред друге српске витезове?
  Србија и друге српске земље на Балкану представљају Обећану Земљу за све Србе света и ту је главно место нашег доказивања, наше победе или нашег пораза.

  Пробудимо се, освестимо се, самоорганизујмо се, укључимо се у борбу за властиту будућност. Не сме више да буде чекања, повлачења, предаје, издаје, прећуткивања, извргавања руглу и стида од наших светиња и националних циљева. Ово је испит наше генерације и наше Косово. И да знамо да нећемо бити часно оправдани на бојном пољу, већ за вечност посрамљени нечасним поразом у комфорном животу, духовној беди и националној равнодушности.

  Јесмо ли се уморили од православља и правоживља? Јесмо ли се уморили од љубави према ближњем свом и заједници, од родољубља, милосрђа и чињења добрих дела? Одговор може бити само један: акција насупрот апатији, организација насупрот дезорганизацији, српске интеграције насупрот дезинтеграцијама, помагање и доброчинство насупрот одмагању и злочињењу, нова национална визија и стратегија насупрот краткој памети и кратком даху, вера наспрам маловерја.

  Ова књига на свој начин расписује српску потерницу по читавом свету за свима онима који се нису предали и сматрају да не постоји нити један једини разлог да се одрекну свог порекла и националног идентитета, а да постоје сви разлози да се боре за своје легитимне националне и државне интересе. У том правцу ова књига јесте један скроман допринос потенцијалним елементима националне стратегије за 21. век, имајући у виду да је сада тренутак за ново утемељење нације и државе на традиционалним вредностима. Јер Српска Унија може бити савремени израз Српског Завета у овом веку.


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Српска унија, друго издање: Елементи националне стратегије за 21. век
  Издавач: Catena mundi
  Страна: 214 (cb)
  Povez: meki
  Писмо: ćirilica
  Формат: 21 cm
  Година издања: 2013
  ИСБН: 978-86-6343-000-6
  Naručite
  Cena:
  600,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  6,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Matični broj: 07465181
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020