MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige ▹ GrađevinaMehanika tla
  Mehanika tla, 4. izdanje
  Autor: Milan M. Maksimović
  Strana: 517
  Ostali detalji

  A A A
  Ova knjiga je o mehaničkom ponašanju tla kao građevinskog materijala i o metodama za rešavanje tipičnih geotehničkih zadataka građevinske prakse. Knjiga je namenjena kako studentima građevinarstva, tako i inženjerima u praksi.Knjiga sadrži i elemente koji predstavljaju izabrane uvodne delove na poslediplomskim kursevima na smeru za građevinsku geotehniku.
  Za čitaoca koji želi da pojedinu oblast ili problem detaljnije prostudira, u prilogu je navedeno oko 220 bibliograskih jedinica.

  U ovom izdanju su izvršena proširenja, manje izmene, dopune i korekcije tako da je realni obim četvrtog izdanja nešto veći od obima materije u prethodnim izdanjima.

  Nakon uvodnog Poglavlja 1, materija prikazana u knjizi može se podeliti na dva osnovna dela. U prvom delu knjige u Poglavljima 2 do 5, prikazane su osobine tla, metode laboratorijskih ispitivanja, postupci za definisanje i određivanje relevantnih geomehaničkih parametara koji se primenjuju u rešavanju praktičnih problema. Poglavlje 6 sadrži ilustracije koje opisuju osnove modeliranja naponsko-deformaionog ponašanja u okvirima teorije plastičnosti i koncepta kritičnog stanja. Drugi deo knjige, od Poglavlja 7 do 11, sadrži primenu mehanike tla u rešavanju tipičnih zadataka građevinske geotehnike, kao što su pritisci na konstrukcije, nosivost plitkih temelja i šipova, metode za proračun sleganja temelja, problematika stabilnosti kosina, kao i osnove metoda geomehaničkih terenskih istražnih radova. U ovoj knjizi korišćeni su relevantni predlozi izloženi u EC7, kako bi se neki osnovni koncepti što pre počeli koristiti i u našoj praksi.

  Autor je ovom knjigom pokušao da nađe izvesnu ravnotežu između teorije, sistematizovane empirije i ličnog inženjerskog iskustva.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Mehanika tla, 4. izdanje
  Izdavač: AGM Knjiga
  Strana: 517 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: B5
  Godina izdanja: 2008
  ISBN: 978-86-86363-07-7
  Naručite
  Cena: 1.890 RSD
  Cena za inostranstvo:
  19,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020