MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Читанка са граматиком за 5. разред основне школе
  Dodaj u podsetnik - Wish List
  Čitanka i gramatika za peti razred osnovne škole čiji su autori Milka Canić, Nataša Antonić i Sandra Sofronić temelji se na osnovnim teorijsko-metodološkim i didaktičko-metodičkim zakonitostima savremenog udžbenik. Interpretacija udžbeničkog gradiva u ovoj knjizi zasniva se na rezultatima nauke o književnosti, jezika, stilistike, lingvistike, metodike i teorije udžbenika. 

  Čitanka i gramatika je rađena prema planu i programu za peti razred osnovne škole i u potpunosti ispunjava sve ciljeve i zadatke predviđene za nastavu srpskog jezika u tom razredu.

  Ono što ovaj udžbenik čini posebno zanimljivim i vrednim i što ga izdvaja od ostalih udžbeničkih materijala te vrste, jeste nov koncept i pristup obradi nastavnih sadržaja iz književnosti, gramatike, pravopisa, jezičke i estetske kulture.

  Prvi put u  udžbeničkoj literaturi dve velike nastavne oblasti - književnost i jezik - objedinjene su u jednu celinu. Učenicima se pruža mogućnost da na književnim delima iz naše i strane literature, koja su predviđena nastavnim planom i programom, obrađuju gramatičke jedinice, uče pravopisna pravila i savladavaju osnovne pojmove iz teorije književnosti, odnosno jezičke kulture.Ovakvo povezivanje i upućivanje književnosti i jezika jedne na druge umnogome olakšava rad i nastavnicima u traženju odgovarajućih oblika i metoda rada na svakom času. Sve je u ovoj čitanci na jednom mestu - dobro osmišljeno, međusobno povezano i sa jasnim zahtevom da učenik bude aktivni učesnik u nastavnom procesu. Osim toga, učenik je zahvaljujući problemskom pristupu nastavnim jedinicama iz književnosti i gramatike, osposobljen da samostalno radi i stvaralački primenjuje stečena znanja u Radnoj svesci koja prati Čitanku za peti razred osnovne škole.


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Читанка са граматиком за 5. разред основне школе
  Издавач: Škola plus
  Страна у боји: 255
  Povez: meki
  Писмо: ćirilica
  Формат: 29.5 x 21 cm
  Година издања: 2011
  ИСБН: 978-86-6271-040-6
  Naručite
  Cena:
  1.400,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  14,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Ocene i mišljenja kupaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  IDI NA VRH STRANE
  Ⓒ 1984-2020 Mikro knjiga