MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  CD/DVD ▹ Opšte teme
  Roling Stonsi
  Izdavač: Multisoft
  Oblast: CD/DVD ▹ Opšte teme
  A A A
  Na disku možete pročitati četrdesetčetvorogodišnju istoriju benda, biografije muzičara, proveriti kada su u gde svirali (od prvog koncerta u Marquee Club-u 1962. godine pa sve do ovogodišnje turneje), šta su svirali na koncertima u Zagrebu, Beču, Budimpešti, Altamontu..., kada je izdat koji singl ili album, preslušati semplove apsolutno svih snimaka (neke i u više verzija) naučiti apsolutno sve tekstove, videti ko je radio na kom albumu, ko je svirao koji instrument u svakoj kompoziciji, listati fotografije sa turneja i iz privatnog života (preko 800 ilustracija), pogledati video snimke sa prvih nastupa u klubovima i TV emisijama, nezaboravnih spotova i njihovih najnovijih turneja, ali ćete takođe pronaći i pikanterije iz života članova benda, njihove izjave i komentare njihovih kolega.
  Istorija benda
  Biografije
  Izjave
  800 fotografija
  svi singlovi
  svi albumi
  Tekstovi preko 360 pesama
  460 zvučnih zapisa (230 minuta)
  spisak svih koncerata
  60 minuta filmskih zapisa

  O programu
  Na novom izdanju iz edicije Velikani su radili ostrašćeni ljubitelji benda, tako da je ovaj CD-ROM mnogo više od pukog prepričavanja.

  Kao ilustraciju koliko podataka ima na disku u prilogu se nalazi deo teksta samo za 1965. godinu:

  Stonsi u 1965. godini nastavljaju da osvajaju svet. Tako su "osvojili" i (Kanadu, veliki deo Evrope, Australiju, Novi Zeland i Singapur. Pored brojnih nastupa, u SAD izdaju treći, četvrti i peti album, dok u Britaniji tek drugi. U Engleskoj zato praše po klubovima, televizijama. Brian-ova devojka, glumica i model Anita Pallenberg ih upoznaje sa brojnim glumcima i umetnicima dok producent primorava Mick-a i Keith-a da sami komponuju (što će se pokazati kao pun pogodak, ali kao malu promenu muzičkog stila i početak neslaganja sa Brian-om). Polako zapostavljanje Brian-a (do tada idejnog vođe), tera ga ka najjačim drogama kojima će ostati "veran" do svoje prerane srmti. Anita iste godine započinje vezu sa Keith-om koja traje deceniju, a kroz koju ima i veliki uticaj na muziku.

  Najvažniji datumi u 1965. godini

  6.-8. januar - prvi koncerti u Irskoj, u Dablinu i Korku
  15. januar - u Velikoj Britaniji izlazi drugi album - The Rolling Stones No. 2 (1965)
  21. januar - stigli na svoju prvu turneju u Australiju; drže konferenciju za štampu u Sidneju
  22.-29. januar - prvi koncerti u Australiji (Sidnej, Brizbejn i Melburn)
  29. januar - gostovanje u TV šouu Big Beat '65.
  1.-8. februar - prvi koncerti na Novom Zelandu (Christchurch, Invercargill, Dunedin, Auckland i Wellington)
  13. februar - u SAD izlazi treći album, The Rolling Stones, Now!
  16. februar - prvu turneju po Australiji završavaju prvim koncertom na stadionu Badminton u Singapuru
  26. februar - u Velikoj Britaniji izlazi singl The Last Time

  13. mart - u SAD izlazi singl The Last Time
  26. mart - 2. april - prva turneja po Skandinaviji. Prvi konceti su u Odensi i Kopenhagenu (Danska), zatim u Gotenburgu i Stokholmu (Švedska). Na probi u Odensi, Bill Wyman se onesvestio od elektriciteta koji su mu preneli Mick Jagger i Brian Jones
  11. april - koncert u okviru New Musical Express' Poll Winners Concert-u Empire Pool (Vembli) na kome između ostalih nastupaju i Bitlsi i Animalsi; Rolingstonsi zatvaraju prvi deo programa, a Bitlsi drugi.
  23.-26. april - prvi put nastupaju u Kanadi (Montreal, Otava, Toronto i London - Ontario)6. jun - u SAD izlazi singl (I Can't Get No) Satisfaction
  11. jun - u Velikoj Britaniji izlazi živi EP - Got Live IF You Want It!
  24.-29. jun - Prvi nastupi u Norveškoj (Oslo) i Finskoj (Pori)
  26. jul - prvi susret sa menadžerom Allein Klein-om (na Jagger-ov 22. rođendan)

  29. jul - potpisan novi ugovor sa Decca Records u Londonu
  30. jul - u SAD izlazi četvrti album, Out of Our Heads
  20. avgust - singl (I Can't Get No) Satisfaction izlazi u Velikoj Britaniji
  11.-17. septembar - prvi nastupi u Zapadnoj Nemačkoj i Austriji
  24. septembar - izlazi britanska verzija albuma Out of Our Heads
  25. septembar - u SAD izlazi singl Get Off of My Cloud
  22. oktobar - singl Get Off of My Cloud izlazi u Velikoj Britaniji
  4. decembar - u SAD izlazi peti album, December's Children (and Everybody's)

  U 1965. godini Stonsi su imali pet singlova sa preko milion prodatih primeraka, kao i tri albuma sa sličnim tiražom.
  "(I Can't Get No) Satisfaction" - prvi singl broj jedan u SAD
  Čuvena (I Can't Get No) Satisfaction je bila i čuveni singl iz 1965. godine. Veliki hit se nije nalazio na britanskom albumu, jer Britanci nemaju običaj ubacivanja hit-singlova u albume. Sa obe strane Antlantika bila je na vrhu. Ekstremno nekonvencijalnu pesmu sa borbom protiv establišmenta i seksualno sugestivnom lirikom prihvatili su brojni socijalni i politički pokreti. Mick je jednom rekao: "Bolje da budem mrtav nego da pevam Satisfaction u četrdeset petoj!" Koliko ima danas godina?

  As Tears Go By
  Jednu od prvih kompozicija dueta Jagger/Richards, njihov tadašnji menadžer Andrew Loog Oldham daje pevačici Marianne Faithfull i ona je objavljuje umesto na B, na A strani singla. Stonsi tada još nisu bili poznati po baladama i nisu želeli da rizikuju.
  Get Off of My Cloud

  Album - The Rolling Stones No. 2
  Album skoro sličnog sadržaja kao američki 12 X 5 (izuzeci su Everybody Needs Somebody To Love , You Can't Catch Me , Down The Road a Piece, What A Shame i Pain In My Heart) izlazi sredinom januara. Postiže uspeh i potpomaže njihovu turneju širom sveta.

  Album - The Rolling Stones, Now!
  Na inicijativu američkih distributera iz London Records, Stonsi već 22. februara 1965. godine izdaju i svoj treći album. I opet velika pometnja, ali opet i veliki uspeh. Naime, album je sadržao 7 pesama sa albuma The Rolling Stones No. (1965) i nekoliko pesama koje će se pojaviti nekoliko meseci kasnije na britanskoj verziji albuma Out of Our Heads (1965). Pesma Little Red Rooster je već bila veliki hit u Britaniji, a Surprise, Surprise se neće još nekoliko godina objaviti u Britaniji. Četiri pesme je potpisao kantautorski tandem Mick Jagger i Keith Richard (koji je iz prezimena, sve do 1978. godine, izbacio slovo "s"). Album postaje zlatan i stiže do 5 mesta top liste.Ovo je album koji je najslabije rangiran od svih albuma izašlih u SAD. Stigao je "samo" do 5. mesta.

  Album - EP - got LIVE if you want it!
  Sa uvodom gde fanovi viču “...we want the stones...” i samo nekoliko pesama odsviranih uživo, maksi-singl ili mini-LP je mnogo kvalitetniji nego istoimeni album objavljen u SAD naredne godine. Album - Out of Our Heads
  Treći album objavljen u Britaniji, a četvrti u SAD pod istim nazivom se značajno razlikuju. Sa omotom koji je bio alternativa albumu 12 X 5 (1964), album je mešavina snimaka iz studija u poslednjih 6 meseci kao što je već objavljen hit-singl The Last Time sa snimcima kao što je (I Can't Get No) Satisfactionsa samo u Britaniji objavljenog EP - got LIVE if you want it! (1965). Na talasima obožavane Satisfaction Stonsi po prvi put postaju broj 1 u SAD, a album postaje platinasti. A u Britaniji je sasvim drugačije, jer nakon snimanja novih pesama u septembru Stonsi iz albuma izbacuju žive snimke, a ubacuju nove snimke koji će se u SAD pojaviti tek na albumu December's Children (And Everybody's) (1965). Ujedno je bio i poslednji britanski album gde Stonsi sviraju ritam i bluz pesme drugih kompozitora (uskoro se Jagger i Richard profilišu kao sjajni kompozitori). Ali i prvi njihov album koji se nije popeo na prvo mesto top liste (sprečio ga album Help! grupe Beatles).

  Album - December's Children (And Everybody's)

  Peti album u SAD Stonsi objavljuju krajem 1965. godine. Na njemu se, pored ranih radova iz 1963. i 1964. godine (sa britanske verzije albuma Out of Our Heads i sa dva EP - The Rolling Stones i Got LIVE if you want it!), nalaze i dvodnevni snimci koje su Stonsi snimili krajem snimanja albuma Out of Our Heads, kao i snimak novog singla Get Off of My Cloud. Album je stigao do 4. mesta i još jednog zlatnog tiraža.

  Turneja - 1965.

  Trčeći od studija do studija (London, Liverpul, Mančester, Los Anđeles, Čikago) čak iznajmljuju avion i iz Los Anđelosa lete u Australiju na tri dobrotvorna koncerta. Odmah zatim sviraju na Novom Zelandu i u Singapuru. Sviraju i u SAD, Nemačkoj i Švajcarskoj. Te godine imaju po dve rasprodate turneje u SAD, Britaniji i Skandinaviji.

  Irska (kratka) Turneja 1965.

  Australijska i Turneja po Dalekom Istoku 1965.

  Šesta Britanska Turneja 1965.

  Turneja - Danska, Švedska, Francuska 1965.

  Treća Severnoamerička Turneja 1965.

  Turneja - Škotska i Skandinavja 1965.

  Sedma Britanska Turneja 1965.

  Turneja - Irska, V. Britanija, Nemačka, Austrija 1965.

  Četvrta Severnoamerička Turneja 1965.

  i sada zamislite još i popise pesama i muzičarima na svim albumima, pa zamislite reči svih pesama, pa zvučne zapise svih oficijelnih pesama, pa fotografije, pa delove filmskih zapisa (spotovi i koncerti)... uživaćete  Detaljni podaci
  Naslov: Roling Stonsi
  Izdavač: Multisoft
  RASPRODATO
  U pripremi je obnovljeno izdanje
  Ako želite da vam javimo kada bude u prodaji:

  Prijavite se ovde da biste mogli da rezervišete.


  Ocene i mišljenja kupaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2021