Sve poruke: enigma78 |
15.08.2011 16:02
OK, jasno je meni šta pričate, ipak Vas molim da to u nekom budućem periodu razmotrite, što bi se reklo da \"ispitate tržište\" pošto nije isto da recimo stavite u prodaju knjigu za Solid Edge v20 i za Solid Edge ST 3, ova za Solid Edge ST 3 bi se neuporedivo brže prodala. Svima nama koji smo u tom svijetu, stare knjige nisu od velike koristi, pogotovo što recimo tehnologije koje su ugrađene u te nove verzije programa napreduju strahovito brzo. Isto tako smatram kad bi se uradila knjiga za NX 7.5 i za Inventor 2012 da bi se prodavale ali i dalje od Srbije, išlo bi to sigurno i u BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju...
Nadam se, ipak, da će, i pored svih problema, u dogledno vrijeme, neke knjige i za te programe osvanuti i na ovim našim prostorima.
Lijep pozdrav!
|
11.08.2011 18:14
Evo vidim sprema se knjiga za SolidWorks 2011, a ništa ni za Inventor ni za NX a ni za novije verzije Solid Edge-a, iako ovi programi prednjače u novim tehnologijama ispred SolidWorks-a i same CATIA V5. Mislim da je to loše, za svako izdanje AutoCAD-a po dvije knjige, za SolidWorks i CATIA već mislim imaju po tri ili čak više knjiga, a o novim izdanjima Inventora, Solid Edge-a i NX-a nema ništa ni na vidiku. Nažalost. A upravo su mene danas kontaktirali ljudi koji traže da im držim obuku za njih 10 u trajanju od 15 dana za program NX. Nigdje literature nema a kvalitet tog programa sve više dolazi do izražaja. Ubijeđen sam da bi se te knjige vrlo brzo rasprodale ali ja izgleda sa vama igram igru \"gluvih telefona\".
Lijep pozdrav!
|
24.07.2010 13:40
Pozdravljam sve u Mikro knjizi i evo postavljam pitanje, s obzirom da su i naši inženjeri i tehničari prihvatili računar kao modernu alatku bez koje se ne može, i s obzirom da već postoje, na našem ex yu prostoru, knjige iz svih relevantnih CAD programa za mašinstvo (dakle knjige za programe: CATIA V5, SolidWorks, Pro/ENGINEER a evo sad i za Solid Edge a ima, nešto starije izdanje i za Inventor) jedino što nema ama baš ni jedne knjige o programu NX (spoj Unigraphics-a i I-DEAS-a), pa bih postavio pitanje da li se planira i kada prevesti neka od brojnih izdanja posvećenih tom programu, čak i u Rusiji postoji ne prevod već su oni sami napisali knjigu za NX, isto tako postoje brojna izdanja na njemačkom i engleskom jeziku, po meni trebalo bi nešto i na našem jeziku da se pojavi a da obrađuje program NX. Isto tako za Inventor bi trebalo neko novije izdanje jer najnovija knjiga je posvećena Inventoru 10, a to je zastarjelo već odavno. I nije mi jasno da se AutoCAD knjige štampaju po dvije-tri knjige za svaku novu verziju tog programa, a da se nemože odštampati bar jedna knjiga za NX i jedna za Inventor.Lijep pozdrav vam želim i svako dobro! |