MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹PsihologijaPsihoanaliza

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  Ikonoklast
  Autor: G. Berns
  Strana: 250
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  NEUROLOG OTKRIVA KAKO DA RAZMIŠLJATE DRUGAČIJE

  Zbog čega su ikonoklasti tako neverovatno kreativni i uspešni?

  Oni prelaze prepreke zbog kojih se većina nas zaustavlja. Mozak ima tri prirodne prepreke koje sprjčavaju inovativno zamišljanje: neispravna percepcija, strah od neuspjea , kao i nesposobnost uveravanja drugih. Ali, kao ikonoklast možete se probiti kroz te prepreke.

  Vodeći neurolog Gregory Berns pokazuje nam kako se to postiže, u ovoj analizi nauke koja stoji u poleđini jedinstvenog razmišljanja. Jeste li znali da kada gledate jedno te istu stvar više puta zaredom, vaš mozak troši sve manje i manje energije? Vaš um već zna šta je to što gleda, pa se ne napreže kako bi ponovo prerađivao taj događaj. Tek se postavljanjem u nove situacije možemo naterati na drugačije razmišljanje i naglo oživljavanje sopstvene kreativnosti.

  Berns povezuje ovakva viđenja sa živopisnim pričama o ikonoklastima koji ih utelovljuju. Mladi Walt Disney proveo je mnogobrojne sate zureći u svoje crteže na platnu kako bi lakše zamislio pokretne slike i ilustracije u revolucionarnoj mešavini. David Dreman, koji je bio izvanredan trgovac, nadmašio je svoj strah od neuspeha shvatanjem psihologije tržišta i prepoznavanjem ogromne vrednosti u deonicama koje su drugi zanemarivali. Ray Kroc je stvarao nove društvene konekcije sa svojim kupcima iz McDonaldsa i time postao dominantan u svom polju.
  Najkreativnije i najinventivnije zamisli dolaze od pojedinaca koji rade ono za što drugi kažu da se ne može. I vi se možete otrgnuti od želje za konformizmom − i nadići svoja prethodna ograničenja. Stvorite razumevanje o preprekama koje stoje na putu do vašeg uspeha. Gledajte na realnost drugačije, zanemarite svoj strah i proširite svoju socijalnu inteligenciju. Otkrićete da mnogo kreativnije stvarate inovacije – i lakše primenjujete svoje sveže ideje sa velikim efektom.

  “Ikonoklast je knjiga koja će vas razbuditi, informisati i inspirisati. Iako većina nas želi da postane inventivni mislilac, ne razumemo prepreke koje stoje na putu do uspeha. Gregory Berns uspešno kombinuje analize slučajeva sa uzbudljivim otkrićima iz neurologije kako bi pokazao kako i zašto ikonoklasti nadilaze te prepreke i napreduju.”
  Michael J. Mauboussin, Glavni strateg za ulaganja, Legg Mason Capital Management, i autor knjige
  More than you know: Finding Financial Wisdom in Unconventional Places

  “Ikonoklast vam predstavlja ljude iz različitih područja uz koje se uspeh čini kao jednostavna stvar. Ti ljudi mogu pomiriti potragu mozga za sigurnošću sa nesigurnostima koje nosi život, i to tako da uviđa različita naličja života. Oni postavljaju pitanja koja ne postavlja stanovništvo koje jednostavno prihvata dogovorene odgovore. Ovi ikonoklasti će vas nadahnuti da ih počnete oponašati i u sopstvenom životu.”
  Dean LeBaron, Predsedavajući, Virtualquest

  "U Knjizi Ikonoklast, Gregory Berns priča priče o značajnim događajima u umetnosti, medicini, tehnologiji i drugima. Pomaže nam da, kroz oči neurologa, shvatimo procese koji su u osnovi svakog sputavanja ili podsticaja kreativnosti i daje nam ikonoklastičku perspektivu. U današnjem svetu ne možemo da priuštimo neznanje o nijednom od ta dva procesa u našoj prošlosti.”
  Dan Ariely, Autor, Predictably Irrational

  Kratak sadržaj:
  Vidjeti očima ikonoklasta
  Od percepcije do mašte
  Strah – inhibitor djelovanja
  Način na koji strah iskrivljuje percepciju
  Zašto strah od neuspjeha sprečava ljude da poduzimaju rizike
  Moždani sklopovi zaduženi za društvene mreže
  Privatni let u svemir – Primjer ikonoklasta koji surađuju na projektu
  Kada ikonoklast postane ikonom
  Ljekarna ikonoklasta

  Gregory Berns je šef Katedre za neuroekonomiju na Univerzitetu Emory (Atlanta, Georgia, SAD), upravlja Centrom za biološke studije kolektivnog delovanja (Center for the Biological Study of Collective Action). Predaje na Odsecima za psihologiju i ekonomiju na Poslovnoj školi Gouizeta. Jedan je od osnivača Društva neuroekonoma. Poslednjih petnaest godina koristi MRI tehnologiju za proučavanje neurobiologije ljudske motivacije i procesa donošenja odluka, posebno efekata koje imaju novostvorene tekovine modernog društva i pritisak vršnjaka. Autor je knjige o neurobiologiji sreće, Satisfaction. Radovi su mu objavljivani u prestižnim časopisima kao što je Science and Neuron. Profesor Berns redovno se pojavljuje u medijima, uključujući i Wall Street Journal, New York Times, CNN i Primetime. Diplomirao je fiziku na Princetonu, a doktorirao je na polju biomedicinskog inžinjeringa na Univerzitetu u Kaliforniji. Doktorirao je i medicinu, takođe na
  Univerzitetu u Kaliforniji.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Ikonoklast
  Izdavač: Mate
  Strana: 250 (cb)
  Povez: tvrdi
  Jezik: hrvatski
  Pismo: latinica
  Format: 16,0 x 24,0 cm
  Godina izdanja: 2010
  ISBN: 978-953-246-100-8
  RASPRODATO
  Nije u planu obnavljanje izdanja

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024