Gledanje u šolju
KAKO PRISTUPITI GLEDANJU U TALOG KAFE
Postoje precizna pravila koja valja poštovati kod gledanja u talog kafe. Važno je da osoba koja namerava da se bavi takvim proricanjem sledi ova pravila koja potiču još iz drevnih vremena.
1. Kafa se pije čista, bez mleka, sa što manje šećera.
2. Poželjno je piti iz male okrugle šoljice.
3. Dobro je popiti kafu u nekoliko gutljaja dok je još vruća.
4. Levom rukom treba promućkati tri ili sedam puta talog, tako da se što bolje razlije.
5. Šoljicu okrenuti na tacni i čekati dobrih deset minuta da se talog osuši.
6. Ne treba dizati šoljicu da bi se proverilo koliko je talog već osušen jer će se tako simboli izobličiti.
7. Šoljica se zatim okrene tako da drška ostane s desne strane onoga koji gleda u talog.
8. Valja dobro pogledati sve simbole i tek ih tada zajedno povezati tako da dobiju svoj pravi smisao. Dobro gledanje se temelji na sastavljanju celokupne situacije koju međusobno povezani simboli predstavljaju.
KADA SE GATA
1. Najpogodnije vreme za gatanje je u doba punog meseca, i to od izlaska do zalaska sunca.
2. Najpovoljniji dani su utorak i petak.
3. Jedini dan kad se ne gata je nedelja.
4. Ako je proricanje otežano i nakon učestalih pokušaja, proveriti da li je osoba kojoj se gata rođena u utorak. Ko je rođen u utorak, neka traži drugi način proricanja budućnosti jer njemu kafa ne daje odgovor...
Detaljni podaci o knjiziNaslov: Gledanje u šolju
Izdavač: Leo Commerce
Strana: 140 (cb)
Povez: meki
Pismo:
Format: 13 x 20 cm
Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7950-025-0