MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹LingvistikaEngleskiUčenje jezikaEngleski

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  English Language for Electrical Engineers 1: General Concepts
  Autor: Darko Kovačević
  Strana: 207
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A

  Ovaj udžbenik namijenjen je prvenstveno studentima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao osnovno nastavno sredstvo za predmet Engleski jezik 1. Kurs iz Engleskog jezika 1 usmjeren je na studente koji su već učili engleski jezik kao prvi strani jezik tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja i čije poznavanje engleskog jezika je na nivoima B1 ili B2, odnosno Intermediate (srednji) ili Upper-Intermediate (viši srednji). Studenti pohađaju nastavu iz ovog predmeta tokom prvog semestra prve godine studija, na svim studijskim programima. Međutim, zahvaljujući sadržaju, ovaj udžbenik svoju upotrebu sasvim sigurno može naći i u nastavi engleskog jezika na drugim srodnim fakultetima tehničke orijentacije.

  Udžbenik se sastoji od petnaest nastavnih jedinica, u okviru kojih se, s jedne strane, obrađuju različite teme iz oblasti elektrotehnike, predstavljene u formi tekstova i odgovarajućih vježbanja koja ih prate, dok se, s druge strane, razmatraju ključne oblasti gramatike engleskog jezika.

  Tekstovi koji se nalaze u udžbeniku su autentični, pisani od strane izvornih govornika i, po potrebi, adaptirani i uređeni tako da odgovaraju nastavnim potrebama, ciljevima i namjenama. Oblasti koje obuhvataju kreću se u rasponu od osnovnih i načelnih postavki i zakonitosti elektrotehnike, preko specifičnijih i usmjerenijih tema iz ove oblasti do razmatranja savremenih tehnoloških postignuća i aktuelnosti. Svaki od tekstova prate odgovarajuća vježbanja. U vježbanjima se, osim pitanja koncipiranih i usmjerenih tako da se, kroz njih, olakšava razumijevanje tekstova, kako u cjelini, tako i kroz naglašavanje njihovih najbitnijih elemenata i dijelova, akcenat primarno stavlja na usvajanje, razvijanje i utvrđivanje vokabulara iz oblasti elektrotehnike, razumijevanje jezičkih struktura karakterističnih za diskurs elektrotehnike (sa posebnim naglaskom na imeničkim složenicama), identifikovanje određenih rečeničnih obrazaca koji su prisutni u tekstovima iz oblasti elektrotehnike, te razvijanje sposobnosti kreiranja dužih i kraćih tekstualnih cjelina na relevantne teme. Što se tiče oblasti gramatike koje se obrađuju u udžbeniku, one su primarno iz oblasti morfologije, ograničeno zalazeći u područje sintakse samo u onoj mjeri u kojoj je to neophodno za uspješno razumijevanje, savladavanje i usvajanje određene nastavne jedinice.

  Na kraju udžbenika nalaze se tri dodatka. U prvom od njih je lista nepravilnih glagola, drugi je posvećen tvorbi riječi u engleskom jeziku, dok se treći bavi imenskim složenicama.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: English Language for Electrical Engineers 1: General Concepts
  Izdavač: Akademska misao
  Strana: 207 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: cm
  Godina izdanja: 2021
  ISBN: 978-86-7466-905-1
  Naručite
  Cena: 1.160 RSD
  Cena za inostranstvo:
  12,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Engleski u 100 lekcija, 6. izdanje
  1350 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024