MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Udžbenici srednja škola▹Elektrotehnika3. razred
  Елементи аутоматизације: уџбеник за 3. разред електротехничке школе образовни профил електротехничар процесног управљања, 1. izdanje 2017. god.
  Аутор: Драган Товаришић
  Страна: 190
  Остали детаљи
  Veličina slova: A A
  Уџбеник Елементи аутоматизације писан је према наставном плану и програму објављеном у Службеном гласнику Републике Србије (бр. 3 од 17. априла 2013), као и према Стандардима квалитета уџбеника усклађеним са Законом о уџбеницима и другим наставним средствима и Законом о основама система образовања и васпитања.

  Намењен је пре свега ученицима трећег разреда средњих електро техничких школа образовног профила Електротехничар процесног управљања, али може веома добро послужити и ученицима образов них профила Електротехничар аутоматике и Електротехничар мехатронике при проучавању сличних наставних предмета.

  Уџбеник је настао на основу двадесетогодишњег конструкторског и педагошког искуства у фабрици „СЕВЕР“ и Техничкој школи „Иван Сарић“ у Суботици, као и на основу сарадње и размене искустава са колегама из других школа.

  Овим путем позивам и остале колеге да дају своје предлоге и сугестије на ово издање и даљу сарадњу.     

  Уџбеник је подељен на осам тематских целина, јер сам сматрао да је неопходно да се ученици упознају, поред седам тема предвиђених важећим планом и програмом, и са основним појмовима у вези са регулаторима, најкомплекснијим елементима система аутоматизације. Иако будући електротехничари процесног управљања у трећем разреду проучавају микроконтролере, а у четвртом програмабилне логичке контролере, сматрам да је потребно да се упознају и са регулаторима у општем смислу. При писању сам се трудио да ученицима приближим како основне тако и најсавременије елементе аутоматизације, те сам избегавао математички апарат са којим се ученици још нису срели (диференцијали, интеграли, Лапласове трансформације итд.).

  Такође, велики број страних израза и појмова који се све више користе у пракси покушао сам да заменим српским изразима, што у неким случајевима, због одомаћености у употреби, ипак нисам могао и нисам успео.     

  Надам се да ће уџбеник помоћи при остваривању задатака пред мета: да колеге лакше упознају своје ученике са основним принципима и елементима аутоматског управљања, те да их оспособе за даље проширивање и продубљивање знања из ове области у циљу стицања знања неопходног за пројектовањеје дноставнијих управљачких система, као и овладавање вештинама на пуштању у рад и одржавању електричне електромеханичке процесне опреме у системима аутоматизоване производње.

  Да би проверили успешност испуњавања задатака и циљева, на крају сваке тематске целине налазе се питања и задаци за евалуацију стеченог знања и вештина.     

  Биће ми велико задовољство уколико, у сложености материје коју обрађује, овај уџбеник омогући постизање бар дела светосавске мисли: „Није знање знање знати, него је знање знање дати“!

  Аутор


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Елементи аутоматизације: уџбеник за 3. разред електротехничке школе образовни профил електротехничар процесног управљања, 1. izdanje 2017. god.
  Издавач: Завод за уџбенике
  Страна: 190 (cb)
  Povez: meki
  Писмо: ћирилица
  Формат: 27 cm
  Година издања: 2017
  ИСБН: 978-86-17-19644-6
  Naručite
  Cena: 1.780 RSD
  Cena za inostranstvo:
  18,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja kupaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024