Forum Mikro knjige
Tema: 393. Članova: 588. Poruka: 1421.
Prikaži nove poruke
Knjige
Bio bih zahvalan ukoliko bi mi se javio neko ko bi prodao ovu knjigu. Bila bi i znacajna informacija ukoliko je preostala negde u prodaji. Hvala
neobavesten (poruka: 1) mesto: 23.04.2016, 09:53

Upis odgovora
Ako postoji neko ko bi prodao ovu knjigu u ocuvanom stanju neka se javi .
misko gr (poruka: 1) mesto: Vrnjačka Banja 07.12.2015, 22:05

Upis odgovora
Knjiga nije lektorisana i napisana je ispod jezicki dopustenog minimuma.

Sa strucne strane kniga je zastarela.

U poglavlju 9.3 pominje se elektricna instalacija u kupatilu, a na slici 9.22 date su "zone opasnosti" ili prostori klasifikovani od 0 do 3 (ne navode se propisi). Za zonu (prostor)1 se tvrdi:"U ovom prostoru polaze se samo vod neophodan za napajanje bojlera".
Komentar: Zona (prostor) je tacno definisana (u saglasnosti je i sa medjunarodnim propisima). U tom prostoru moze se upotrebljavati samo oprema u mehanickoj zastiti IP X5, sto znaci (cifra 5) da je obezbedjena zastita od prskajuce vode sa svih strana ali i od kondezacije! Medjutim prikljucno mesto bojlera ne obezbedjuje zastitu od kondezacije, sto znaci da se bojler ne sme postaviti u zonu (prostor) 1!
Za pohvalu su vizuelna prezentacija i preglednost knjige kao i obrada nekih poglavlja (tipovi razvoda elektricnih instalacija, na primer).

Srecna Nova 2011.
драгант (poruka: 1) mesto: Београд 18.12.2010, 10:44

Upis odgovora
Zadovoljan sam sa ovom knjigom.Veoma dobro su objasnjene stvari,i mogu ljudi dosta nauciti iako nemaju nekog predznanja iz elektrotehnike.Mislim da je za pocetnike dosta dobra knjiga.
shaban (poruka: 1) mesto: Dülmen 24.12.2009, 22:54

Upis odgovora
Moje lično mišljenje je da je knjiga odlično koncipirana i pokriva sve aspekte, odnosno delove električnih instalacija. Pošto radim u objektu stare gradnje, gde je elektro instalacija veliki problem (tipa - jedna utičnica po kancelariji a postoji mnogo potrošača), ova knjiga nam pomaže u daljem planiranju sanacije/dogradnje elektro mreže.
marko2me (poruka: 1) mesto: PARAĆIN 11.12.2009, 14:22

Upis odgovora
Knjigom sam zadovoljan.

-najpre, knjiga priblizava svakog ko nije imao prakticnog iskustva, sa pravim izvodjenjem radova. Vidimo neke stvari na primerima, sto je mnogo lakse za savladjivanje i razumevanje od suve teorije. Ilustracije su prava stvar, jer kroz slike sam u potpunosti bio siguran da sam savladao to.

-zatim, da napomenem da je jedan od ciljeva, kada sam uzimao knjigu, bio da naucim crtanje elektroinstalacije u AutoCadu. Knjiga u mnogome pomaze tome. Necu da kazem da je neko spreman da odmah nacrta semu elektroinstalacije u Cad-u posle ove knjige, jer je potrebno jos nekih stvari, ali posle svakog nacina izvodjenja instalacija (npr. osvetljenje i razne vrste sklopki) , dat je primer kako se vrsi to crtanje u Cad-u.

-za mene posebno interesantno je bilo i koji kablovi gde idu, kog preseka, sta im znace te oznake. U knjizi su navedene sve vrste kablova i njihova uloga je razumljiva u potpunosti. Ono sto bih ja mozda prigovorio, je to da je trebalo nastaviti sa ilustracijama vise, jer sam na osnovu postavljenih ilustracija shvatio koliko je to bitno. Mada je i ovako sasvim dovoljno, jer u ostalim knjigama nisam nasao ni deo ovoga.

-sema razvodnih ormara, njihovo izvodjenje i naravno crtanje, sasvim bitna stvar za mene, je u knjizi ispunila moja ocekivanja i stvorila mi jasnu sliku. Takodje, svi ormari, kutije, vodovi i trafostanice, od mesta proizvodnje struje do mesta njene potrosnje, su detaljno objasnjeni.

Da rezimiram, zadovoljan sam knjigom, jer sam nasao ono sto sam trazio, a to je da me u potpunosti priblizi postavljanju i izvodjenju instalacija po objektima, a kako cu to najbolje nauciti, nego na primeru iskustva nekoga ko je to radio. E sada, ako neko ocekuje da ce posle ove knjige moci da se odmah upusti u projektovanje tih instalacija, to je tesko reci, mada sam silom prilika, ja to morao da radim, ali sam imao neko predznanje.
HTEC (poruka: 1) mesto: Beograd 11.12.2009, 14:11

Upis odgovora
hteo bih da kupim ovu knjigu,ali ne znam kakva je?Ako je neko ima neka mi kaze da li je dobra?
elzeljko (poruka: 1) mesto: 07.12.2009, 13:42

Upis odgovora
IDI NA VRH STRANE
O Mikro knjizi
Kontakt
Najčešća pitanja - FAQ
Forum
Vaši podaci
Korpa
Istorija pregleda
List želja
►IDENTIFIKACIJA
►KORISNIČKI SERVIS
Ⓒ 1984-2021 Mikro knjiga