Билтен Микро књиге

Билтен Микро књиге
новембар, 2015.

Сретан Вам и Богом благословен
почетак Божићног поста!
Преко наше интернет књижаре
можете набавити књиге о посту:

Божићни пост
Мисли и молитве за сваки дан Божићног поста Спољашња припрема за дочек и прославу Божића је добра јер је чинимо из љубави према ближњима, старајући се да набавимо и припремимо све што је неопходно за прославу најрадоснијег хришћанског празника. Међутим, много је важније да извршимо унутарњу припрему, односно да припремимо своју душу, да је очистимо од греха, украсимо врлинама и припремимо за долазак Богомладенца Христа... ► више детаља | Цена: 400,00 ДИН (Ино: 4,00 ЕУР)

Пост и Свето Причешће у Православној Цркви
Пост у Православној Цркви, Која се храна употребљава уз пост, Како треба постити пред Свето Причешће, Зашто је вечера мрсна уочи посног дана и посна уочи мрсног дана, Када не треба постити средом и петком од Васкрса до Спасовдана, Венчање уз пост... ► више детаља | Цена: 600,00 ДИН (Ино: 5,00 ЕУР)

Постећи телом, постимо и духом
Духовни, душевни и телесни значај поста за човеково здравље "Да постимо, душу да гостимо" певали су богомолници Владике Николаја, а црквена песма Велики пост назива "пролећем душе". Ово је књига о подмлађивању душе постом и молитовом, на основу оног најбољег у Светом Предању Цркве од Истока. Каква је "метафизика" поста? Какве су духовне основе и циљеви посног уздржавања? Како се телесно и духовно здравље узајамно допуњавају? На сва ова, и многа друга питања одговара ова књига. ... ► више детаља | Цена: 730,00 ДИН (Ино: 6,00 ЕУР)

Корисни савети у вези посне исхране:
Светогорски кувар
Приче из историје Свете Горе и монашке свакодневице упознаће нас с мало познатим одликама атоске културе, а више од 140 изузетно лако примењивих рецепата и стотине фотографија начињених специјално за потребе књиге откриће нам универзално примењиве принципе светогорске исхране који представљају основу здравог живота и унутрашњег задовољства. ... ► више детаља | Цена: 2500,00 ДИН (Ино: 24,00 ЕУР)

Србски посни кувар
Ова књига је помоћник онима који треба да одреде јеловнике за посне дане. Намењена је и онима који страхују да им пост може нарушити здравље, јер показује пуно разноврсних намирница и јела која добро делују на побољшање општег стања организма, а опет све консултујући србску традицију, и узимајући из туђе оно што је корисно и приступачно. м. Атанасија... ► више детаља | Цена: 2100,00 ДИН (Ино: 20 ЕУР)

Велики посни кувар
Живот сваког православног хришћанина треба да буде подвижнички. Без нашег духовног и телесног труда, потпомогнутог Божјом благодаћу, немогуће се ослободити силе греха и сјединити са Господом. Зато пост у православној духовности заузима веома важно место и без њега нема напретка у ниједној хришћанској врлини. ... ► више детаља | Цена: 1000,00 ДИН (Ино: 9,00 ЕУР)

Да бисмо успешно савладали сва искушења која нас у овом периоду чекају неопходно је појачати молитву.
Ево неких предлога из наше понуде:
Дах живота
О молитви Ми за­пра­во жи­ви­мо оно­ли­ко ко­ли­ко се мо­ли­мо, ко­ли­ко Бог пре­ста­је за нас да бу­де спо­ља­шња ре­ал­ност и ко­ли­ко Га при­хва­та­мо као свој жи­вот. Мо­ли­тва је она злат­на нит ко­ја спа­ја не­бе­ско са зе­маљ­ским, отва­ра нам вра­та ду­хов­ног све­та, уво­ди нас у ње­га и Не­бе­ском Цар­ству ко­је је скри­ве­но уну­тра у на­ма пру­жа мо­гућ­ност да се отво­ри. ... ► више детаља | Цена: 600,00 ДИН (Ино: 5,00 ЕУР)

Молитва и живот
Суштина молитве, Молитва Господња, Молитва Вертимеја, Богомислије и молитва, Молитве и молбе које остају без одговора, Исусова молитва, Мукотрпна молитва, Молитва као безмолвије, Молитва за почетнике, Митрополит Антоније Сурошки ... ► више детаља | Цена: 450,00 ДИН (Ино: 4,00 ЕУР)

Књига о Исусовој молитви
Исахистички приручник за савременог човека мно–срдачна молитва је, уз Свету Литургију, само срце Православне Цркве. Конкретан и практично применљив уџбеник молитвеног тиховања, са чистих светогорских извора, најзад и на нашем језику. Књига која ће постати саставни део Вашег молитвеног правила. Исусова молитва је крвоток Цркве, ветар који разгони искушења, тихо пристаниште за узнемирена срца, заштита од демона и његових замки. Ако је истина (а јесте!) да наш живот зависи од наших помисли онда је Исусова молитва златни пут ка постизању склада у животу и небеског мира у помислима. ... ► више детаља | Цена: 1050,00 ДИН (Ино: 10,00 ЕУР)

Нека Вам Господ да снаге да истрајете у овом труду у очекивању Богомладенца Христа!


www.mikroknjiga.rs
tel. +381 11 3055010, 3055015

Nazad na spisak biltena