MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Билтен Микро књиге

  Билтен Микро књиге
  новембар, 2015.

  Сретан Вам и Богом благословен
  почетак Божићног поста!
  Преко наше интернет књижаре
  можете набавити књиге о посту:

  Божићни пост
  Мисли и молитве за сваки дан Божићног поста Спољашња припрема за дочек и прославу Божића је добра јер је чинимо из љубави према ближњима, старајући се да набавимо и припремимо све што је неопходно за прославу најрадоснијег хришћанског празника. Међутим, много је важније да извршимо унутарњу припрему, односно да припремимо своју душу, да је очистимо од греха, украсимо врлинама и припремимо за долазак Богомладенца Христа... ► више детаља | Цена: 400,00 ДИН (Ино: 4,00 ЕУР)

  Пост и Свето Причешће у Православној Цркви
  Пост у Православној Цркви, Која се храна употребљава уз пост, Како треба постити пред Свето Причешће, Зашто је вечера мрсна уочи посног дана и посна уочи мрсног дана, Када не треба постити средом и петком од Васкрса до Спасовдана, Венчање уз пост... ► више детаља | Цена: 600,00 ДИН (Ино: 5,00 ЕУР)

  Постећи телом, постимо и духом
  Духовни, душевни и телесни значај поста за човеково здравље "Да постимо, душу да гостимо" певали су богомолници Владике Николаја, а црквена песма Велики пост назива "пролећем душе". Ово је књига о подмлађивању душе постом и молитовом, на основу оног најбољег у Светом Предању Цркве од Истока. Каква је "метафизика" поста? Какве су духовне основе и циљеви посног уздржавања? Како се телесно и духовно здравље узајамно допуњавају? На сва ова, и многа друга питања одговара ова књига. ... ► више детаља | Цена: 730,00 ДИН (Ино: 6,00 ЕУР)

  Корисни савети у вези посне исхране:
  Светогорски кувар
  Приче из историје Свете Горе и монашке свакодневице упознаће нас с мало познатим одликама атоске културе, а више од 140 изузетно лако примењивих рецепата и стотине фотографија начињених специјално за потребе књиге откриће нам универзално примењиве принципе светогорске исхране који представљају основу здравог живота и унутрашњег задовољства. ... ► више детаља | Цена: 2500,00 ДИН (Ино: 24,00 ЕУР)

  Србски посни кувар
  Ова књига је помоћник онима који треба да одреде јеловнике за посне дане. Намењена је и онима који страхују да им пост може нарушити здравље, јер показује пуно разноврсних намирница и јела која добро делују на побољшање општег стања организма, а опет све консултујући србску традицију, и узимајући из туђе оно што је корисно и приступачно. м. Атанасија... ► више детаља | Цена: 2100,00 ДИН (Ино: 20 ЕУР)

  Велики посни кувар
  Живот сваког православног хришћанина треба да буде подвижнички. Без нашег духовног и телесног труда, потпомогнутог Божјом благодаћу, немогуће се ослободити силе греха и сјединити са Господом. Зато пост у православној духовности заузима веома важно место и без њега нема напретка у ниједној хришћанској врлини. ... ► више детаља | Цена: 1000,00 ДИН (Ино: 9,00 ЕУР)

  Да бисмо успешно савладали сва искушења која нас у овом периоду чекају неопходно је појачати молитву.
  Ево неких предлога из наше понуде:
  Дах живота
  О молитви Ми за­пра­во жи­ви­мо оно­ли­ко ко­ли­ко се мо­ли­мо, ко­ли­ко Бог пре­ста­је за нас да бу­де спо­ља­шња ре­ал­ност и ко­ли­ко Га при­хва­та­мо као свој жи­вот. Мо­ли­тва је она злат­на нит ко­ја спа­ја не­бе­ско са зе­маљ­ским, отва­ра нам вра­та ду­хов­ног све­та, уво­ди нас у ње­га и Не­бе­ском Цар­ству ко­је је скри­ве­но уну­тра у на­ма пру­жа мо­гућ­ност да се отво­ри. ... ► више детаља | Цена: 600,00 ДИН (Ино: 5,00 ЕУР)

  Молитва и живот
  Суштина молитве, Молитва Господња, Молитва Вертимеја, Богомислије и молитва, Молитве и молбе које остају без одговора, Исусова молитва, Мукотрпна молитва, Молитва као безмолвије, Молитва за почетнике, Митрополит Антоније Сурошки ... ► више детаља | Цена: 450,00 ДИН (Ино: 4,00 ЕУР)

  Књига о Исусовој молитви
  Исахистички приручник за савременог човека мно–срдачна молитва је, уз Свету Литургију, само срце Православне Цркве. Конкретан и практично применљив уџбеник молитвеног тиховања, са чистих светогорских извора, најзад и на нашем језику. Књига која ће постати саставни део Вашег молитвеног правила. Исусова молитва је крвоток Цркве, ветар који разгони искушења, тихо пристаниште за узнемирена срца, заштита од демона и његових замки. Ако је истина (а јесте!) да наш живот зависи од наших помисли онда је Исусова молитва златни пут ка постизању склада у животу и небеског мира у помислима. ... ► више детаља | Цена: 1050,00 ДИН (Ино: 10,00 ЕУР)

  Нека Вам Господ да снаге да истрајете у овом труду у очекивању Богомладенца Христа!


  www.mikroknjiga.rs
  tel. +381 11 3055010, 3055015
  Nazad na spisak biltena
  IDI NA VRH STRANE
  O Mikro knjizi
  Kontakt
  Najčešća pitanja - FAQ
  Forum
  Vaši podaci
  Korpa
  Istorija pregleda
  List želja
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Matični broj: 07465181
  Dokumenti o identifikaciji
  ►KORISNIČKI SERVIS
  Ⓒ 1984-2024 Mikro knjiga