MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.

    (veća slika)

    Preuzmite delove knjige
    Sadržaj
    Uvod
    Poglavlje 1
    Poglavlje 2
    Zdrava ishrana za neupućene
    Autor: Carol Ann Rinzler
    Izdavač: Mikro knjiga
    Strana: 376 ► Ostali detalji
    Oblast: IshranaZdrava ishrana | Za neupućene...Ishrana | Za neupućene...Zdrav život | Zdrav životIshrana
    A A A
    Dodaj u podsetnik - Wish List
    Opis
    Ova knjiga je izvor informacija koje su vam potrebne da biste pravili pametne izbore u ishrani, poboljšali navike u ishrani i zadovoljili potrebe za hranom - bilo da jedete meso ili da ste vegetarijanac. Neke stvari koje ćete pročitati predstavljaju osnove: definicije vitamina, minerala, proteina, masti i vode. Takođe, ovde ćete naći savete o sastavljanju liste za kupovinu korisnih namirnica i o tome kako da pripremite tako dobre obroke da ćete jedva čekati da ih pojedete.

    Za one koji ne znaju ništa o ishrani, ova knjiga je odličan početak. S druge strane, upućenijima će knjiga osvežiti znanja o ishrani i obavestiti ih šta se sve desilo otkad su poslednji put pregledali tabelu kalorijskih vrednosti namirnica.

    Otkrijte kako da:

    - tumačite etikete na ambalaži prehrambenih proizvoda
    - razlikujete "dobre" i "loše" masnoće
    - pripremate ukusne, hranljive obroke
    - izaberete efikasan režim za smanjenje telesne težine
    - očuvate hranljive sastojke namirnica prilikom kuvanja
    - ne podlegnete zamkama obedovanja u restoranu

    Sadržaj
    Uvod
    Poglavlje 1: Šta je uopšte ishrana?
    Poglavlje 2: Sistem organa za varenje: fabrika za preradu hrane koja radi non-stop
    Poglavlje 3: Kalorije: jedinice energije
    Poglavlje 4: Koliko hrane vam je potrebno?
    Poglavlje 5: Priča o dodacima u ishrani
    Poglavlje 6: Taj moćni protein
    Poglavlje 7: Prava istina o mastima i holesterolu
    Poglavlje 8: Ugljeni hidrati: složena priča
    Poglavlje 9: Alkohol: drugo lice grožđa i žitarica
    Poglavlje 10: Okrepljujući vitamini
    Poglavlje 11: Moćni minerali
    Poglavlje 12: čudesne fitohemikalije
    Poglavlje 13: Vodoskoci
    Poglavlje 14: Zašto jedete kad jedete
    Poglavlje 15: Zašto volite hranu koju volite
    Poglavlje 16: Šta je zdrava ishrana?
    Poglavlje 17: Pametni izbori u ishrani
    Poglavlje 18: Zamke obedovanja van kuće
    Poglavlje 19: Šta je obrada hrane?
    Poglavlje 20: Kuvanje i ishrana
    Poglavlje 21: Šta se dešava kada se hrana zamrzne, stavi u konzervu, osuši ili ozrači
    Poglavlje 22: Blagotvoran uticaj hemije na hranu
    Poglavlje 23: Kada zbog obroka dobijete ospice
    Poglavlje 24: Hrana i raspoloženje
    Poglavlje 25: Interakcija hrane i lekova
    Poglavlje 26: Hrana kao lek
    Poglavlje 27: Deset Web lokacija o ishrani
    Poglavlje 28: Deset najboljih
    Poglavlje 29: Deset načina da srežete kalorije
    Indeks

    O autoru
    Carol Ann Rinzler je priznato ime u oblasti zdravlja i ishrane. Magistrirala je na Univerzitetu Kolumbija. Piše nedeljnu kolumnu o ishrani za The New York Daily News i autor je preko 20 knjiga o zdravlju, uključujući Controlling Cholesterol for Dummies, Weight Loss Kit for Dummies i izuzetno cenjenu Estrogen and Breast Cancer: A Warning to Women. Rinzlerova živi u Njujorku sa suprugom, piscem tekstova o vinu, Perryjem Luntzom.


    Detaljni podaci o knjizi
    Naslov: Zdrava ishrana za neupućene
    Izdavač: Mikro knjiga
    Strana: 376 (cb)
    Povez: meki
    Pismo:
    Format: 16,8 x 23,5 cm
    Godina izdanja: 2005
    ISBN: 86-7555-268-8
    Naslov originala: Nutrition For Dummies
    Izdavač originala: Wiley
    Naručite
    Redovna cena:
    1.400,00 DIN
    Cena:
    1.260,00 DIN
    Cena za inostranstvo:
    13,00 EUR
    Kom.:

    Korišćeni primerci
    Cena:
    700,00 DIN
    Cena za inostranstvo:
    7,00 EUR
    Kako rezervisati?

    Naručite telefonom:
    +381 11 3055010
    +381 11 3055015





    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    IDI NA VRH STRANE
    Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga