MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹Dečje knjigeTinejdžeri

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Kabijev dnevnik
  Kabijev dnevnik je namenjen: onima koji su promenili razred; onima koje počinje da drma pubertet; nesnađenima; stidljivima; svima koji prate Kabija Lamea i vole pojednostavljivanje stvari
  Kabijev Dnevnik:
  U životu se ponekad, uz malo sreće i ukoliko ne razmišljaš preterano, dešavaju dobre stvari. Nađeš prijatelja!

  Kad pređeš u viši razred, sve se menja. Marko je upravo krenuo u peti. Sve mu je novo: razred, društvo, mesta, osećanja, problemi, način oblačenja. Daaa, drugi vide kako se oblačiš i ne možeš više da se pouzdaš u mamu. Odeću biraš samostalno ili bar tako treba da izgleda. Ako neko posumnja da ti majka i dalje bira šta ćeš da obučeš… gotov si!

  A ko u razredu određuje kako treba da se oblače dečaci? Da li su to modne revije, kratki filmovi modnih blogera ili nešto peto? Određuje Luka Pelegati, najbolji frajer u razredu. Onog ko se oblači kao Pelegati dečaci slušaju, devojčice ga gledaju, prijatelji ga prate. Međutim, onaj ko se ne oblači kao Pelegati, postaje osuđenik, iako samo hoće da ga ostave na miru. Ali, Marko je to shvatio suviše kasno. Drugog dana pojavio se u školi u majici na Gormite.

  Kada kreneš u više razrede sam se vraćaš kući, što je predivno i znak nezavisnosti, jer sam biraš kojim ćeš putem ići.

  Prvi školski dan u novom razredu je onaj kad treba da izabereš klupu za sebe, što nije lako kad ti se čini da se svi drugovi poznaju: neki su išli u isti razred ranije, ili su rođaci, neki treniraju zajedno košarku, odbojku, karate, klizanje, kajak… iako deluje čudno da bi iko s jedanaest godina poželeo da trenira veslanje kajaka.

  Marko nije poznavao nikoga i naposletku je izabrao mesto pored dečaka sa kariranim prslukom koji, što se prijatelja tiče, nije izgleda bio u boljoj prilici. To nije najgora stvar koja je mogla da mu se desi. Najgora stvar je da je nasilnik koji ga je uhodio od nižih razreda osnovne, pohađa tu novu školu. Marko je mislio da ga se zauvek rešio.

  Srećom, Marko je upoznao Kabija, koji se doselio u njegovu zgradu. Marko nije znao da je Kabi Lame jako poznat. Za njega, on je bio ljubazni komšija koji mu se nekoliko puta našao kad mu je zatrebalo.

  Od Kabija je naučio:
  – Način na koji je moguće odstraniti sve nasilnike ne postoji, ali obično je delotvorno ako ih ne primećuješ i ne pridaješ im važnost. A iznad svega kada stekneš nove prijatelje.”

  – Steći prijatelje nikada nije bilo lako. Steći dobre prijatelje još je teže. Steći istinske prijatelje, najzad, najteže je. Ali ponekad u životu, ako imamo malo sreće i ne razmišljamo previše, dogode se divne stvari.

  Knjiga za svu decu na prelazu iz detinjstva u mladost. Za sve hrabre, stidljive, nasmejane, tužne, hrabre i manje hrabre, za sve školarce.

  Ako dosad nisi, pročitaj prvi Kabijev strip, onaj o njegovom životu. Super lako je strip o Superlakiju, heroju jednostavnosti. Supernevaljalac G. Domino je majstor bespotrebne komplikacije, a Superlaki pojednostavljuje izopačenosti sveta.

  Zahvaljujući ovoj knjizi, čitaoci će:
  Smejati se Markovim dogodovštinama.
  Zamisliti se nad Kabijevim mudrim rečima na razne teme.
  Uvideti da će stvari uvek ispasti dobro, čak i kad menjaš školu i razred.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Kabijev dnevnik
  Izdavač: Propolis Plus Books
  Strana: 157 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 12,7x20 cm
  Godina izdanja: 2023
  ISBN:
  Naručite
  Cena: 900 RSD
  Cena za inostranstvo:
  9,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023