MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  CD/DVD▹Za decuEdukativne igre
  Đače Prvače
  Izdavač: Nivebia
  Oblast: CD/DVD▹Za decuEdukativne igre
  Veličina slova: A A
  Paket od 19 edukativnih igara namenjen najmlađim korisnicima računara. Uz ovaj paket će svaki mališan kroz igru, na zabavan i neopterećujući način, brzo naučiti slova i brojeve i pritom se i dobro zabaviti. Ceo paket igara urađen je na srpskom jeziku i ćiriličnim pismom, čime se najmlađoj deci približava računar na njima koristan i poznat način, a podsvesno podstiče osećaj za rad na računaru koji će deci koristiti u daljem obrazovanju.

  Azbuka

  Na ekranu su prikazana štampana i pisana slova. Klikom na svako od slova prikazuju se slike objekata čije ime počinje na odabrano slovo uz odgovarajući zvučni zapis.

  Učimo pisanje

  Pokazna igra koja kroz animaciju uči najmlađe kako se pišu mala i velika, štampana i pisana slova.

  Slovarica

  Igra kroz koju se uči čitanje. Zadatak igrača je da prevuče mišem na svaku od sličica slovo na koje počinje ime onoga što se nalazi na sličici. Pravilnim popunjavanjem sličica dobija se reč.

  Pronađi slovo

  Igra koja pomaže u učenju čitanja. Igraču se prikazuje slika i odgovarajuća reč (ime prikazanog objekta) u kojoj nedostaje jedno slovo. Zadatak igrača je da među ponuđenim slovima klikne na ono koje nedostaje u reči.  Dopuni reč

  Igra koja pomaže u učenju čitanja. Igraču se prikazuju slike i odgovarajuće reči (imena prikazanih objekata) u kojima nedostaju 2 početna slova, kao i grupe od po 2 slova kojima treba dopuniti reči. Zadatak igrača je da za svaku reč pronađe odgovarajuća početna slova.

  Spoji linijom

  Igra koja pomaže u učenju čitanja. Igraču se prikazuju slike i odgovarajuće reči (imena prikazanih objekata). Zadatak igrača je da linijom spoji odgovarajuće objekte i reči.

  U kupovini

  Igra koja pomaže u učenju čitanja. Zadatak igrača je da pomogne devojčici u kupovini: prikazuje se ime tražene namirnice a igrač kursorskim tasterima treba da postavi kursor na odgovarajuću namirnicu i klikom na RAZMAK je ubaci u korpu.

  Padobranac

  Igra koja pomaže u učenju čitanja. Zadatak igrača je da pomogne padobrancu da nađe traženi objekat čije ime na traci vuče avion iz koga padobranac iskače. Kursorskim tasterima igrač kontroliše kretanje padobranca i ima za cilj da ga spusti na odgovarajuću kućicu, odnosno kućicu u kojoj se nalazi traženi objekat.

  Urami sliku

  Igra koja pomaže u učenju čitanja. Igraču se prikazuju slike i ramovi za slike sa odgovarajućim natpisima (imena prikazanih objekata). Zadatak igrača je da svaku od ponuđenih sličica prevuče do odgovarajućeg okvira.

  Memorija

  Vrsta igre memorije. Zadatak igrača je da ukloni sve kartice sa ekrana tako što će spojiti parove sličica i odgovarajućih reči. Klikom mišem kartice se okreću i vide se slike i reči. Ako se na dve kartice koje su okrenute nalaze slika i odgovarajuca reč - kartice će nestati sa ekrana.

  Učimo brojeve

  Igra za decu predškolskog uzrasta namenjena učenju brojeva. Na slikovit način miš broji parčiće sira. Za sve brojeve postoji i zvučna interpretacija.

  Brzo brojanje

  Igraču se prikazuju razbacani kružići na kojima su ispisani brojevi. Njegov zadatak je da za što kraće vreme klikne na sve brojeve po pravilnom redosledu.

  Brojimo kockice

  Igraču se prikazuju različite figure sastavljene od kockica. Njegov zadatak je da prebroji od koliko se kockica sastoji svaka figura.

  Manje, više, jednako

  Sa drveta padaju jabuke i raspoređuju se na 2 table. Zadatak igrača je da utvrdi da li se na tabli sa leve strane nalazi manje, više ili isti broj jabuka kao i na tabli sa desne strane.

  Matiš

  Igraču se prikazuje tabla 10x10 sa brojevima od 1 do 9. Njegov zadatak je da od ponuđenih brojeva primenom računskih operacija sabiranje i množenje izračuna zadati broj.

  Podesi sat

  Igraču se zadaje vreme na digitalnom satu i ima zadatak da pravilno postavi kazaljke na analognom satu.

  Psi i mace

  Crtanka u kojoj igrač postavlja na prostor za crtanje gotove elemente među kojima dominiraju psi i mace. Elementi se mogu postavljati na proizvoljno mesto a moguće su i druge manipulacije sa njima (veličina, rotacija, transparentnost). Završena slika se može odštampati.

  Crtanka

  Jednostavan program za crtanje u kome igrač sastavlja sliku od ponuđenih geometrijskih oblika i figura životinja. Na raspolaganju su i različite vrste olovaka i boja. Završena slika se može sačuvati ili odštampati.

  Bojanka

  Na raspolaganju je 12 slika. Igrač odabere sliku i oboji je a kasnije se tako obojena slika može i odštampati.


  Detaljni podaci
  Naslov: Đače Prvače
  Izdavač: Nivebia
  RASPRODATO
  Nije u planu obnavljanje izdanja

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Školica
  799 din.

  Matematika kroz igru
  550 din.

  Mozgalice
  0 din.

  Junior
  550 din.

  Saobraćajni bukvar
  350 din.

  SLOVA DO KROVA
  350 din.

  Zimska čarolija
  499 din.

  Blistavi um
  499 din.

  PREDŠKOLICA
  350 din.

  OTKRIVALICA
  350 din.

  Ostrvo sa blagom
  499 din.

  Da li znaš ZAŠTO ?
  1090 din.

  Vežbam latinicu
  790 din.

  Vežbam ćirilicu
  790 din.

  Čitalica – pisalica
  435 din.

  English for Kids
  1239 din.

  Gramatički zabavnik ( za 5 raz.)
  540 din.

  Koliko znaš o prirodi
  350 din.

  Da li znaš GDE JE ?
  1090 din.

  MOJA PRVA MATEMATIKA
  350 din.

  Ocene i mišljenja kupaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023