MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige ▹ BeletristikaPopularna nauka
  Problem povećanja ljudske energije sa posebnim osvrtom na korišćenje sunčeve svetlosti
  Autor: Nikola Tesla
  Strana: 110
  Ostali detalji

  A A A
  Knjiga Problem povećanja ljudske energije je proizašla iz serije članaka koje je Nikola Tesla objavio za potrebe jednog uglednog američkog časopisa 1900 godine. Tesla se praktično ali i filozofski osvrće na razne probleme sa kojim se suočava čovečanstvo i već tada vizionarski razmišlja o alternativnim i ekološkim izvorima energije.

  Knjiga je pisana za široku javnost i čitalac će uživati u jedinstvenom načinu kreativnog razmišljanja ovog nenadmašnog genija. Aktuelan i danas, više nego ikada, Tesla u knjizi predviđa uspon primene aluminijuma, daje prikaz ideja za dobijanje azota za povećanje plodnosti obradivog zemljišta, za efikasniju proizvodnju gvožđa, za korišćenje energije Sunca, vetra itd. Ono o čemu i naučna i laička javnost najviše polemišu su svakako Tesline zamisli bežičnog prenosa električne energije, proizvodnje motora koji sam radi, uspostavljanja komunikacije sa drugim civilizacijama u kosmosu itd.

  Za razliku od nekih drugih velikana iz edicije Graditelji čovečanstva poput Tolstoja i Gandija koji su, razočarani posledicama industrijskog i materijalnog razvoja, zagovarali povratak prirodi i drevnim načinima jednostavnog života i rada, Tesla je je verovao da će nauka pa i njegov rad omogućiti opšte blagostanje ljudskog roda

  Nikola Tesla (Smiljan, 10.7. 1856. – Njujork 7.1.1943) je bio naučnik i inovator svetskog glasa. Pronalasci i otkrića Nikole Tesle ostvarili su temeljan i mnogostruki uticaj na razvoj tehnike i nauke. najvažniji među njima su obrtno magnetno polje, indukcioni motor i sistem za prenos električne energijena bazi naizmenične struje 1882-1888. Zbog onoga što je postigao, Tesla se danas nalazi na čelu liste najvećih pronalazača svih vremena.

  Zbog nepovoljnih prilika, neki od najboljih rezultata gospodina Tesle još uvek nisu objavljeni. Među njima su originalna otkrića u molekularnoj fizici i novi proces za rafiniranje i prečišćavanje i pojeftinjenje proizvodnje čelika, bakra, aluminijuma i drugih metala, ali mnogo važnije od svega su određena otkrića koja se odnose na novi oblik energije, koja je svuda dostupna, a koju je obećao da će obelodaniti u skoroj budućnosti.

  (Ovaj tekst napisao je o samom sebi Nikola Tesla, izražavajući se u trećem licu)


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Problem povećanja ljudske energije sa posebnim osvrtom na korišćenje sunčeve svetlosti
  Izdavač: Neopress desig&print
  Strana: 110 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 20 cm
  Godina izdanja: 2014
  ISBN: 978-86-88895-07-1
  Naručite
  Cena: 900 RSD
  Cena za inostranstvo:
  9,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2021