МИКРО КЊИГА
  од 1984. год.
  ✚ Православни подсетник
  ♥ Lista želja
  Билтен
  Форум
  Контакти и питања
  Knjige ▹ PravoslavljeКњиге за децу

  Prikaži 1.9 puta
  veću sliku


  Препричано Јеванђеље за децу
  Страна: 148
  Остали детаљи

  Blagoslovio: Njegovo Preosveštenstvo Episkop srednjeevropski Gospodin Konstantin
  A A A
  Предговор

  Драга децо, "За време свог овоземаљског живота, наш Господ Исус Христос није написао ниједну књигу. Када је напунио тридесет година, изашао је да проповеда о царству небеском и три и по године непрестано је путовао и поучавао народ. Тек неколико година после Његове крсне смрти и славног Васкрсења, свети јеванђелиста Матеј је у својој књизи укратко описао живот и учење Сина Божијег и ту књигу је назвао Јеванђељем. Грчка именица "јеванђеље" означава "радосну, благу вест". Јеванђеље је блага вест о нашем спасењу од греха, ђавола и смрти а кроз веру у Исуса Христа.

  Касније су свети апостоли Марко, Лука и Јован Богослов такође саставили своја Јеванђеља, делимично понављајући и допуњујући казивање светог апостола Матеја. Због тога се ова четворица апостола називају и јеванђелистима.

  У књизи коју ви држите у рукама сва четири Јеванђеља обједињена су у јединственом приповедању, поједностављеном тако да и за вас буде приступачно.

  За хришћанина је Јеванђеље најважнија света књига. У њој се открива да је наш Бог Пресвета Тројица, Отац, Син и Свети Дух. Отац небески је послао Свог љубљеног Сина да спасе грешно човечанство. Син Божији је за нас умро на крсту, а затим је васкрсао и свима верујућима подарио спасеље. Вера у Христа, међутим, мора се потврдити и делима. У Јеванђељу ћемо пронаћи и заповести Христове: уколико их будемо испуњавали, постаћемо чеда Божија и наследници царства небеског. Најважнија Спаситељева заповест јесте да љубимо Бога и ближњег.

  Да бисмо побожно живели, непоходно је да познајемо и да волимо реч Божију-свето Јеванђеље. Као што је телу неопходан хлеб, тако је души неопходна реч Божија; као што је очима потребна светлост да би могле да виде, тако је и души неопходно јеванђелско учење, како би могла да узраста у добру и светости.


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Препричано Јеванђеље за децу
  Издавач: Linc
  Страна у боји: 148
  Povez: tvrdi
  Писмо: ćirilica
  Формат: 17,5x25 cm
  ИСБН:
  Naručite
  Cena: 980 RSD
  Cena za inostranstvo:
  10,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Патријарх српски Павле: Жена у Православној Цркви
  500 din.
  Nije uspeo upit b.mknjiga: SELECT IDpro,cenapuna,CenaPopust,popust FROM MKRoba WHERE ID =