MIKRO KNJIGA
    od 1984. god.

    (veća slika)

    Preuzmite delove knjige
    Sadržaj
    Predgovor
    Uvod
    Poglavlje 2
    Poglavlje 1
    Dodatak A
    Kuvanje za neupućene
    Autor: Bryan Miller, Marie Rama
    Izdavač: Mikro knjiga
    Strana: 392 ► Ostali detalji
    Oblast: IshranaKuvari | Za neupućene...Ishrana
    A A A
    Dodaj u podsetnik - Wish List
    Opis
    Da li jelo spremljeno kod kuće zamišljate kao zamrznutu večeru, makarone sa sirom ili picu? Nemojte baš toliko da izbegavate kuhinju. S Kuvanjem za neupućene kao vodičem naći ćete odgovore na sve što vas muči u vezi sa kuvanjem. Ova knjiga, koja sadrži preko 150 recepata, prepuna je saveta i objašnjenja tehnika koji će vam uštedeti vreme i novac.
    Dok budete čitali ovu knjigu, saznaćete kako da:

    - Pečete na roštilju, u pećnici, dinstate i pržite kao pravi kuvar
    - Napravite ukusna i sočna vegetarijanska jela
    - Zadivite prijatelje i porodicu ukusnim jelima koja se jednostavno spremaju
    - Ispravite greške u kuvanju
    - Organizujete kuhinju tako da vam je sve nadohvat ruke
    - Koristite kuhinjske aparate i spravice koje imate
    - Mešate, merite i menjate sastojke u receptu
    - Napravite divnu večeru od onoga što imate u ostavi
    - Ne premašite svoj budžet dok kupujete u samoposluzi

    Sadržaj
    Predgovor
    Uvod
    Poglavlje 1: Zagrevanje za kuhinju
    Poglavlje 2: Šta sve jedan kuvar treba da ima
    Poglavlje 3: Barenje, poširanje i kuvanje na pari
    Poglavlje 4: Brzo prženje na malo masnoće
    Poglavlje 5: Mamina kuhinja: lagano i tiho krčkanje
    Poglavlje 6: Pečenje u pećnici i na roštilju
    Poglavlje 7: Sosovi
    Poglavlje 8: Jaje - neverovatna namirnica
    Poglavlje 9: Supe i čorbe
    Poglavlje 10: Salate
    Poglavlje 11: Pastamanija ili ljubav prema testu
    Poglavlje 12: Sve u jednom loncu
    Poglavlje 13: Osnovne potrepštine: popis zaliha
    Poglavlje 14: Izvrsna jela po razumnim cenama
    Poglavlje 15: Sat otkucava... a gosti samo što nisu stigli!
    Poglavlje 16: Jelovnik za samce
    Poglavlje 17: Deset kulinarskih biblija
    Poglavlje 18: Deset saveta da razmišljate kao šef kuhinje
    Poglavlje 19: Deset načina da jelo svakog dana dobro izgleda
    Dodatak A: Reči koje se najčešće upotrebljavaju u kulinarstvu
    Dodatak B: Najčešće zamene nekih sastojaka i ekvivalenti mera
    Spisak recepata
    Indeks

    O autorima
    Bryan Miller je bivši ocenjivač restorana, saradnik lista New York Times, koji trenutno piše za Times o ishrani i bavi se novim idejama u restoranima i kuhinjama širom sveta. Napisao je četiri izdanja The New York Times Guide to Restaurants in New York City i koautor je knjiga The Seafood Cookbook, Cuisine Rapide i A Chief's Tale. Dobitnik je prestižne nagrade Jamesa Bearda za životno delo Ko je ko u svetu jela i pića u Americi.
    Marie Rama je nezavisni savetnik za ishranu, pića i medije. Radila je kao profesionalni poslastičar i tvorac je recepata za nekoliko prehrambenih kompanija. Pojavljuje se u stotinama televizijskih i radio-emisija širom SAD i Kanade.


    Detaljni podaci o knjizi
    Naslov: Kuvanje za neupućene
    Izdavač: Mikro knjiga
    Strana: 392 (cb)
    Povez: meki
    Pismo: latinica
    Format: 16,2 x 23,5 cm
    Godina izdanja: 1999
    ISBN: 86-7555-129-0
    Naslov originala: Cooking For Dummies
    Naručite
    Redovna cena:
    1.500,00 DIN
    Cena:
    1.350,00 DIN
    Cena za inostranstvo:
    14,00 EUR
    Kom.:

    Korišćeni primerci
    Cena:
    750,00 DIN
    Cena za inostranstvo:
    7,50 EUR
    Kako rezervisati?

    Naručite telefonom:
    +381 11 3055010
    +381 11 3055015





    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


    Pitanja, odgovori, mišljenja...
    Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

    Poruku poslaoPoruka
    IDI NA VRH STRANE
    Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga