МИКРО КЊИГА
  од 1984. год.
  ✚ Православни подсетник
  ♥ Lista želja
  Билтен
  Форум
  Контакти и питања

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  Штампа и црква: 1960-199: у новинама се тако писало о Српској православној цркви
  Dodaj u listu želja - Wish List
  У новинама се овако писало у Српској православној цркви.

  Црква Божја је од свога постојања увек имала искушења и патњи, а њени чланови су били прогоњени све до наших дана. О Историји Христове Цркве и њеној судбини можемо читати у Делима Апостолским, Историји хришћанске цркве, а сада смо и сами сведоци њеног живота и њеног обстојавања. Читава плејада мученика, исповедника и светих кроз две хиљаде година сведоче и потврђују речи Њеног Оснивача Господа Исуса Христа да ће сви његови следбеници бити гоњени, и да ће их многи мрзети због Његовог имена.

  То је осетио и наш србски народ кроз своју историју а нарочито у много хваљеном двадесетом веку. У другој половини тога века педесетих година, почела је борба против Бога и Цркве, чији смо и ми сведоци. То је било време када се све загадило и замутило, а вера и духовне вредности бачене под ноге, у блато новога система и новог друштвеног поретка. Хришћанске моралне вредности су исмејане, искривљене и служиле су за изругљивање.

  Стварало се друштво које се не двосмислено определило за живот без Бога. То је у ствари био период отвореног материјализма и атеизма који ће се завршити тоталитаризмом, иначе у најнечовечанскијем и најкрвавијем веку у људској историји.

  У томе друштву у коме је место Бога постављена природа, уместо вере и Откривења наметнута идеологија материјализма, уместо потврђивања стваралачке личности и њене вредности, дошло се до власти маса које уништавају личност и стваралачку иницијативу, уместо љубави озаконила се класна борба и мржња. У неким комунистичким земљама говорило се о „светој мржњи“. Уместо Богочовека ставио се човек, који је на крају крајева постао диктатор - човек - бог без Бога. Тако је у ствари почело убијање душа. Диктатор и његови сарадници, милитантни атеисти својим списима и делима, својим квази моралом убијали су генерације које су пристизале. Духовно - морално уништење најдрастичније ће се одразити кроз широку слободу у којој ће се практиковати дрога, порнографија, проституција и на крају криза ауторитета.

  Овакви облици духа и морала који су почели да се практикују у новом „прогресивном“ друштву имали су у ствари своје порекло у луциферској побуни против Духа Светога или против Божанства. Против Цркве.


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Штампа и црква: 1960-199: у новинама се тако писало о Српској православној цркви
  Издавач: Епархија сремска
  Страна: 356 (cb)
  Povez: meki
  Писмо: ćirilica
  Формат: 29 cm
  Година издања: 2016
  ИСБН:
  Naručite
  Cena:
  14.000,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  140,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Matični broj: 07465181
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020