MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹BeletristikaIstorijski roman
  Црна књига црноречја
  Аутор: Раде Јанковић
  Страна: 212
  Остали детаљи
  Veličina slova: A A
  ЗМИЈСКИ ЦАРЕВИ ОКО ПОТОКА `ЗМИЈАНАЦ`

  Змијски цареви у људском облику, палацајући отровним језицима, премеравају, обале и дубину потока `Змијанац` у Бољевцу и уверавају себе да он може да прогута бар четрдесетак људи. А тренутно толико Срба има за ликвидацију:

  Змијски цар је Миодраг Цојић. Његов помоћник и одани сарадник Васа Фришковић. Колико ће мајки, очева, браће и сестара закукати и колико ће деце чезнути за очевим загрљајем и хлебом насушним није их бринуло. Мучило их је питање: хоће ли њихов вођа и учитељ, њихов вољени маршал сазнати за овај њихов подвиг. Еј, бре, убити 47 маршалових противника, неверника у развој усрећитељског комунизма. Они су против Тита! А ко је против Тита, тај је и против народа. Цојић и Фришковић надали су се одликовањима и то оним високим. Еј,човече, убити толико Срба-има ли за Јосипа Броза радосније вести! Одликовао је он и за мање подвиге. Оним Ковачевићима из Грахова за убиство само једног Србина даде Орден народног хероја. А тај један убијени Србин је њихов отац, јунак са Солунског фронта.

  Прича Цојића и Фришковића, масовних убица, трајала је до 2000 године. Онда је настао обрт. Они су племенити људи, нису никога убили, виђали су се и у храмовима. Настојали су да све гурну у заборав. Али, испало је по оној народној: човек снује а Бог одлучује. Бог и Раде Јанковић, заступник земаљске правде, човек моралне чистоте, није дозволио да злочин буде заборављен и некажњен. Пре 14 година тужио је живе убице! Да их је тужио мртве ова књига би била мртва! А књига срчаног и одважног Радета Јанковића већ путује кроз народ и време. И упозорава: да се зло никад више не понови.

  Антоније Ђурић, књижевник из Чачка


  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Црна књига црноречја
  Издавач: Духовни луг
  Страна: 212 (cb)
  Povez: meki
  Писмо: ћирилица
  Формат: 21 cm
  Година издања: 2014
  ИСБН: 978-86-89361-26-1
  RASPRODATO
  Nije u planu obnavljanje izdanja

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023